24 Νοεμβρίου 2013

Θριαμβολογία για το πείραμα που σαρώνει

πηγή, thepressproject.
Υπερήφανος για τη μείωση του κόστους εργασίας, ο Α. Σαμαράς
Θριαμβευτικό το ύφος του πρωθυπουργού στο Βερολίνο. Τόνισε ότι η Ελλάδα απέδειξε πως οι πιο σαρωτικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να γίνουν στο πλαίσιο της δημοκρατίας, ωστόσο πρόσθεσε ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά
«Πριν από ένα χρόνο πολλοί στοιχημάτιζαν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει και θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ και πολλοί επίσης ότι η Ευρώπη δεν θα τα καταφέρει και η Ε.Ε. θα διαλυθεί. Όλοι διαψεύστηκαν. Αποδείξαμε ότι οι πιο σαρωτικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να γίνουν μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατίας και της δημοκρατικής νομιμότητας». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Α. Σαμαράς, μιλώντας στο συνέδριο της Sueddeutsche Zeitung.

Πρόσθεσε βέβαια ότι η χώρα έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο σύναψης νέου μνημονίου και τόνισε ότι στο εξής η προτεραιότητα της κυβέρνησης θα είναι οι μεταρρυθμίσεις. Επανέλαβε ότι προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης είναι να κλείσουν οι συζητήσεις με την τρόικα μέσα στον Δεκέμβριο.

Σύμμαχοι οι εχθροί

Ερωτηθείς αν η κυβέρνησή του θα παραμείνει στην εξουσία, ο Α. Σαμαράς απάντησε ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή και πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που στο παρελθόν ήταν πολιτικοί εχθροί τώρα είναι σύμμαχοι.

Τα ρεκόρ...

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της κρίσης. Όπως είπε, επιτύχαμε την μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει γίνει, κόψαμε το έλλειμμα κατά 12%, αλλά παράλληλα χάσαμε 25% του ΑΕΠ κάτι που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, κουρέψαμε συνολικό χρέος 68% του ΑΕΠ, ταυτόχρονα όμως σημείωσε με στόμφο ότι εξαφανίσαμε την υστέρηση ανταγωνιστικότητας με μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας.
«Διορθώσαμε διαρθρωτικές ανισορροπίες, φέραμε νέο επενδυτικό νόμο προχωρήσαμε στο άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, συνεχίζουμε τη φορολογική μεταρρύθμιση», πρόσθεσε.
Ο Α. Σαμαράς πρόσθεσε: «Ό,τι κάναμε το πετύχαμε με τις θυσίες του ελληνικού λαού και το πετύχαμε με τη στήριξη των ευρωπαίων εταίρων».

...και το grecovery

Τέλος σημείωσε ότι η Ελλάδα ξεπέρασε το grexit, τώρα είμαστε στο grecovery. «Εμείς είμαστε η κυβέρνηση του ευρώ» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι δεν ξέρει καμία χώρα να θέλει να βγει από το ευρώ, αλλά ξέρει χώρες που θέλουν να ενταχθούν.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *