21 Νοεμβρίου 2013

«Ναι» σε όλα από τον Κυρ. Μητσοτάκη

πηγή,  the press project
FOSPHOTOS / Aggeliki Panagiotou
Το «ναι» σε απολύσεις, διαθεσιμότητα και νέο λουκέτο σε μικρό ή μεσαίο δημόσιο φορέα είπε στην τρόικα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης την Τετάρτη
Εντωμεταξύ, οι περίπου 2.000 απολυμένοι της ΕΡΤ και οι περίπου 1.000 εργαζόμενοι της αμυντικής βιομηχανίας που θα αποχωρήσουν πρόκειται να προσμετρηθούν για την επίτευξη του στόχου για 4.000 απολύσεων έως το τέλος του 2013.
Παράλληλα, παραδόθηκε στην τρόικα η λίστα του πρώτου κύματος των 12.500 διαθεσιμοτήτων, ενώ έδωσε παράταση δύο ή τριών μηνών για την κατάρτιση της λίστας του δεύτερου κύματος διαθεσιμότητας για άλλους 12.500 δημοσίους υπαλλήλους.
Στη λίστα της διαθεσιμότητας εντάχθηκαν -κατά τις πληροφορίες- και οι περίπου 2.000 διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων.
Ως προς τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων του δεύτερου κύματος θα προκύψει από τον ΕΟΠΥΥ, από ΟΤΑ και από άλλους φορείς που δεν έχουν μέχρι τώρα αξιολογηθεί.

Λουκέτα σε δημοτικές επιχειρήσεις


Παράλληλα, συμφωνήθηκε να κλείσουν οι δημοτικές επιχειρήσεις που εμφανίζουν παθητικό για τουλάχιστον τρία χρόνια.
Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα για την αξιολόγηση Σεπτεμβρίου και πως τα ζητήματα του υπουργείου δεν αποτελούν αγκάθι στις διαπραγματεύσεις της τρόικας με την κυβέρνηση.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *