17 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της Διασωματειακής Επιτροπής Τρικάλων για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Διασωματειακή Επιτροπή εκπροσώπων Τρικαλινών φορέων, εργαζομένων και κοινωνικών κινημάτωνΗ Διασωματειακή Επιτροπή εκπροσώπων Τρικαλινών φορέων, εργαζομένων και κοινωνικών κινημάτων καλεί τους εργάτες, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φτωχούς αγρότες και τους επαγγελματίες, όλο τον Τρικαλινό λαό σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για την επέτειο του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου αύριο  στις 5 το απόγευμα,  στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Σαράντα χρόνια μετά τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου η άθλια δικομματική κυβέρνηση, χωρίς λαϊκή εντολή ψήφισε και ψηφίζει καθημερινά βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.
Έκλεισε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την ΕΡΤ, έστειλε τις δυνάμεις καταστολής στο ραδιομέγαρο, απέλυσε σχολικούς φύλακες, εκπαιδευτικούς, δημοτικούς αστυνομικούς, καθαρίστριες. Εκατοντάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά και χιλιάδες εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο.

Και συνεχίζει με απολύσεις στα ΕΑΣ, στους Δήμους, με παραπέρα μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, στα εφάπαξ, με αύξηση της φορολόγησης και νέα χαράτσια σε ακίνητα, νοσοκομεία και αλλού.
Απομονωμένη από τον λαό, στηριγμένη σε προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις, στην βία,  φέρνει  φτώχεια,  πείνα,  εξαθλίωση, ανεργία, απολύσεις.
Στηριγμένη στην Τρόικα, στην τρομοκρατία των μνημονίων, στη βία των δυνάμεων καταστολής και στα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια των μεγάλων  ΜΜΕ.
Πλέον ο αγώνας είναι στα χέρια των εργαζομένων, στα χέρια των εκατομμυρίων ανέργων. Στα χέρια των νέων. Για ψωμί, δουλειά, παιδεία, υγεία, ελευθερία.
Δεν θα αφήσουμε να διαλύσουν τις ζωές μας για τις «δόσεις» που θα πάνε κατευθείαν στις τσέπες των τραπεζιτών και συνολικά των τοκογλύφων, φορτώνοντας σε εμάς το χρέος!
Οργανωνόμαστε παντού για την ανατροπή της πολιτικής που εξαθλιώνει.
Και τότε και τώρα, την Ιστορία την γράφει ο λαός!
Η λύση θα έρθει μόνο  από εμάς! Από ένα πανίσχυρο μαζικό κίνημα, που θα συγκρουστεί με την κυβέρνηση και  την τρόικα, τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους φασίστες συμμάχους τους.
Η Διασωματειακή Επιτροπή εκπροσώπων Τρικαλινών φορέων, εργαζομένων και κοινωνικών κινημάτων

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *