14 Νοεμβρίου 2013

Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης & Πολιτισμού Τρικάλων: 40 χρόνια πολυτεχνείο, από τον γύψο στα λουκέτα.


 
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Νοέμβρη, στο εργατικό κέντρο, η ιδρυτική Συνέλευση της ΛΕΣΧΗΣ εργασίας, αλληλεγγύης και πολιτισμού.
ΜΙΑ ΛΕΣΧΗ:
που θα προάγει την ενεργητική συμμετοχή, μέσα από συνελεύσεις και διαδικασίες βάσης, ενάντια στις λογικές ανάθεσης. πραγματικό εργαλείο ενάντια στον κατακερματισμό, τη διάσπαση και τον απομονωτισμό
θα αποτελεί τον αναμεταδότη κάθε μικρού και μεγάλου γεγονότος που θα συμβαίνει στην τοπική μας κοινωνία και ευρύτερα.
ασπίδα απέναντι στους εκβιασμούς της εργοδοσίας και του κράτους,
πόλο υποδοχής και συσπείρωσης όλων των εργαζομένων και ανέργων για να σπάσει τα τείχη που ορθώνουν ανάμεσά μας
πρωτοπόρα στη μάχη της επιβίωσης μέσα από την πάλη για μέτρα άμεσης ανακούφισης
που στηρίζει ενισχύει και συμβάλλει στη δημιουργία επιτροπών και σωματείων στους χώρους δουλειάς.
της αλληλεγγύης, που να ανατρέπει τη νομιμότητα των κατασχέσεων σπιτιών, των διακοπών σε ρεύμα και νερό, τη νομιμότητα που εξαθλιώνει τη ζωή μας και κατάσχει τους όρους επιβίωσής μας.
Μέσα από τη λέσχη να φτιάξουμε ανεξάρτητες δομές από το κράτος και τους εργοδότες, σε συντονισμό με εργατικές και άλλες συλλογικότητες.
αντιπαλεύει την ξενοφοβία, το ρατσισμό, το φασισμό και το σεξισμό.
της καλλιτεχνικής αυτενέργειας, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των τοπικών καλλιτεχνών και δημιουργών.
της οικολογικής συνείδησης και δράσης, της ενίσχυσης των τοπικών αγώνων για την προστασία του περιβάλλοντος από την αγοραία ανάπτυξη.
Ενάντια στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση που ιδιωτικοποιεί και εμπορευματοποιεί κάθε δημόσιο ελεύθερο χώρο και παράγει ασφυκτικό και απάνθρωπο αστικό χώρο.
Και πάνω απ' όλα χώρος ενότητας και δράσης, πραγματικής αλληλεγγύης των "από κάτω" ώστε να μην αφήσουμε κανένα συμπολίτη μας μόνο του στην κρίση.
Συλλογικότητα-Αντίσταση-Αξιοπρέπεια-Αλληλεγγύη-Ανιδιοτέλεια-Αυτοοργάνωση-Χειραφέτηση-Πολιτισμός είναι ο δικός μας δρόμος που θέλουμε να ανοίξουμε με τη δημιουργία της Λέσχης.
Το επόμενο διάστημα και μπροστά στην επέτειο για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η ΛΕΣΧΗ θα διοργανώσει συζήτηση – εκδήλωση, το Σάββατο 16 Νοέμβρη στις 7:00 μ.μ., στην Αίθ. του Δημοτικού Συμβουλίου με Τρικαλινούς αγωνιστές του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ. 40 χρόνια μετά, θα συζητήσουμε για «τις μορφές οργάνωσης, αντίστασης και αγώνα, τότε και τώρα»

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *