14 Νοεμβρίου 2013

Απόφαση της από 09.11.13 συνεδρίασης της ΚΣΕ


1)         Έγινε συζήτηση για την κατάσταση του κινήματος και των αγώνων. Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρεμβαίνουμε σε όλα τα κινηματικά μέτωπα της περιόδου (ΕΡΤ, απεργία διοικητικών) με στόχο το συντονισμό απ’ τα κάτω και την κλιμάκωση και διεύρυνση του αγώνα.
Οι διοικητικοί ήδη διανύουν 10η  εβδομάδα απεργίας, παρά την όξυνση της επίθεσης από την κυβέρνηση με επίδειξη ωμού αυταρχισμού, δικαστικές διώξεις και αποφάσεις σε βάρος της απεργίας αλλά και εκδικητική επίθεση στο κομμάτι εκείνο που δεν απογράφηκε. Ήδη  έχουν αρχίσει να επιδίδονται σε όσους δεν απογράφηκαν, περιφρουρώντας το δικαίωμα στην απεργία, έγγραφα που τους θέτουν σε αυτοδίκαιη αργία. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις να μην περάσει η καταστολή, να νικήσει ο αγώνας των απεργών, να μην διωχθεί και τιμωρηθεί ούτε ένας αγωνιστής του μεγάλου αυτού αγώνα.


Καλεί την Πέμπτη 14/11, 12πμ στην συγκέντρωση στα Προπύλαια, που οργανώνουν οι, ΟΔΠΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΠΕΡΤ. Καλεί σε  συμμετοχή στην στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ. Καλούμε κάθε σωματείο, επιτροπή αγώνα, επιτροπή σε επίπεδο γειτονιάς να εκδηλώσει με κάθε τρόπο και συμμετοχή στην κινητοποίηση της Πέμπτης την αλληλεγγύη του στον μεγάλο αυτό αγώνα.

2)         Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ οργανώνει μεγάλη εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου την Παρασκευή 15/11 ώρα 18.00 στο Πολυτεχνείο με θέμα «40 χρόνια πολυτεχνείο - Η λάμψη της εξέγερσης είναι παντοτινή».
Επιδιώκουμε την πιο μαζική συμμετοχή στον τριήμερο εορτασμού στο Πολυτεχνείο, ιδίως τη συμμετοχή του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος στην διοργάνωση και καθορισμό του περιεχομένου με σαφές αντικυβερνητικό, αντιΕΕ, αντισυστημικό περιεχόμενο.  Στόχος μας είναι η πορεία του Πολυτεχνείου να αποτελέσει μεγαλειώδη απάντηση του λαού στην κυβερνητική επίθεση.

3)         Προχωράμε την πρωτοβουλία της μετωπικής συμπόρευσης στη βάση των αποφάσεων της συνδιάσκεψης και της τελευταίας συνεδρίασης του ΠΣΟ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα επιδιώξει με ενωτικό και συντροφικό τρόπο ένα κύκλο επαφών για διευκρίνηση και παραπέρα εμβάθυνση πάνω στις απαντήσεις που πήραμε στην πρόταση μας μετά τη σύσκεψη της 03.10, καθώς και απαντήσεις στις περιπτώσεις που  δεν πήραμε, προκειμένου να εξακριβωθεί η δυνατότητα οργάνωσης νέας σύσκεψης ή και ανοιχτής εκδήλωσης με σκοπό την πρόοδο της διαδικασίας στον κόσμο της αριστεράς.

4)         Ενόψει της ελληνικής προεδρίας επιταχύνουμε τις διαδικασίες για τη δημιουργία μεγάλης Πρωτοβουλίας για την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ με χαρακτηριστικά κοινωνικοπολιτικής συσπείρωσης. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα απευθύνει άμεσα κάλεσμα σε κάθε σχήμα, αγωνιστή, σωματείο ή άλλες συλλογικότητες, καθώς και στις δυνάμεις που έχει απευθυνθεί για την «μετωπική  συμπόρευση», συμβάλλοντας αποφασιστικά ώστε η πρωτοβουλία αυτή να εκδηλωθεί άμεσα, με  πρώτο σταθμό μεγάλες συσκέψεις στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις, που σε κάθε περίπτωση θα γίνουν μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Δεκέμβρη.

5)         Προετοιμαζόμαστε για τις μάχες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Καλούμε τα περιφερειακά και δημοτικά σχήματα και τις τοπικές επιτροπές να αναλάβουν πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση στη βάση των θέσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της απόφασης του ΠΣΟ.

6)         Σχετικά με την απόφαση του ΠΣΟ της  2/11. Σε ορισμένα σημεία της εισήγησης κατατέθηκαν για ψηφοφορία διαφορετικές προτάσεις. Οι σ που κατέθεσαν τις προτάσεις που μειοψήφησαν θεωρούν ότι στα συγκεκριμένα σημεία που έγιναν ψηφοφορίες θα έπρεπε να υπάρχει πλειοψηφία 2/3. Για λόγους τυπικούς, αλλά και ουσιαστικούς, με ευθύνη της ΚΣΕ παράλληλα με την δημοσιοποίηση της απόφασης του ΠΣΟ, δημοσιοποιήθηκαν τόσο οι  εναλλακτικές προτάσεις, όσο και τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών..

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *