24 Οκτωβρίου 2013

Ο ΟΕΔΒ έφυγε, η διαπλοκή μένει (UPD)

πηγή, the press project
Μια ιστορία διαπλοκής (συγκρότημα Μπόμπολα, Πρώτο Θέμα, Real News) ξετυλίγεται μέσα από τη Διαύγεια σε σχέση με τις εκκρεμείς υποχρεώσεις του καταργηθέντος ΟΕΔΒ.
Μπορεί ο ΟΕΔΒ (Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων) να καταργήθηκε, το ελληνικό δημόσιο ωστόσο όπως αποκάλυψε πρώτο το Λόγιος Ερμής καλείται να πληρώσει 2.392.461,50 ευρώ στην Πήγασος Εκδοτική, τις Εκδόσεις Πρώτο Θέμα και τη Real Media Α.Ε., για την προμήθεια 3 βιβλίων. Ένα χρόνο από την κατάργηση του οργανισμού, άγνωστα παραμένουν τα περιουσιακά στοιχεία του οργανισμού, καθώς και οι οικονομικές υποχρεώσεις του.

Την ίδια στιγμή, στη Διαύγεια δημοσιοποιούνται αποφάσεις που αφορούν την έγκριση υπέρογκων δαπανών για την προμήθεια βιβλίων μεταξύ των οποίων, αξίζει να σημειωθεί, τουλάχιστον ένα, η "Πάπισσα Ιωάννα", του οποίου τα δικαιώματα δεν προστατεύονται από copyright και επομένως τα έξοδα παραγωγής του είναι ελάχιστα.

Συνολικά, και μέχρι τις 19/6/2013, έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια τρεις αποφάσεις που αφορούν την έγκριση δαπάνης για την προμήθεια βιβλίων για λογαριασμό του καταργηθέντος ΟΕΔΒ. Ιδαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ονόματα των προμηθευτών: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Α.Ε., ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. και REAL MEDIA Α.Ε.. Ο ορισμός της διαπλοκής!

* Συνολικό ποσό 807.105,75 ευρώ στις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Α.Ε. για την Εκκαθάριση Ανειλημμένων Υποχρεώσεων (Προμήθεια Βιβλίου «ΠΑΠΙΣΣΑ ΙΩΑΝΝΑ») του καταργηθέντος ΟΕΔΒ

Δείτε το Έγγραφο


* Συνολικό ποσό 650.355,75 ευρώ στην ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. για την Εκκαθάριση Ανειλημμένων Υποχρεώσεων (Προμήθεια Βιβλίου «ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΛΛΑΔΑ») του καταργηθέντος ΟΕΔΒ

Δείτε το Έγγραφο


* Συνολικό ποσό 127.894,25 ευρώ (και όχι 935.000 όπως είχαμε γράψει νωρίτερα) στην REAL MEDIA A.Ε. για την Εκκαθάριση Ανειλημμένων Υποχρεώσεων (Προμήθεια Βιβλίου «ΑΘΗΝΑ 60 ΜΟΡΦΕΣ ΣΤΟ ΦΩΣ») του καταργηθέντος ΟΕΔΒ, αντίστοιχα.

Δείτε το Έγγραφο


Οι συγκεκριμένες δαπάνες εγείρουν πολλά ερωτηματικά τόσο αναφορικά με τους όρους κοστολόγησης των εν λόγω εγχειριδίων (συνολικά 2.392.461,50 ευρώ), όσο και για τους όρους με τους οποίους διενεργήθηκε (αν διενεργήθηκε) διαγωνισμός για την επιλογή των συγκεκριμένων προμηθευτών.

Με πληροφορίες από: Λόγιος Ερμής


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *