30 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: Αλληλεγγύη στους απεργούς διοικητικούς των ΑΕΙ


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την πλήρη και αμέριστη συμπαράστασή της στον ηρωικό αγώνα των απεργών διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ. Είναι αγώνας δίκαιος, ενάντια στις διαθεσιμότητες και στις απολύσεις, ενάντια στις επιχειρήσεις που εισβάλουν στις σχολές και στην ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Είναι αγώνας για το δικαίωμα της νεολαίας στη μόρφωση.
Καταγγέλλουμε τον πρωτοφανή εκβιασμό στον οποίο προχώρησε η κυβέρνηση μέσα από τον παράνομο και αυθαίρετο μηχανισμό της απογραφής υπό την απειλή της αργίας αλλά και τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΠΑΣΚΕ εντός των πανεπιστημίων που ανέλαβε τη βρώμικη δουλειά. Χαιρετίζουμε το σθένος όσων εργαζομένων αρνήθηκαν να υποκύψουν στον εκβιασμό και να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Δεν αναγνωρίζουμε την απογραφή κι όσων ακόμη δεν άντεξαν καθώς αποτελεί προϊόν ωμού εκβιασμού και κυβερνητικής τρομοκρατίας.

Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις όλων των εργαζομένων να συνεχίσουν τον απεργιακό αγώνα. Τώρα είναι ώρα κλιμάκωσης του αγώνα για να αποσυρθεί η ΚΥΑ για τις διαθεσιμότητες. Απαιτούμε να μην προχωρήσει καμιά πειθαρχική διαδικασία ενάντια στους εργαζομένους που αρνήθηκαν να πάρουν μέρος στην παράνομη και αυθαίρετη απογραφή ενώ βρίσκονταν σε απεργία και δεν είχαν καμιά διοικητική υποχρέωση να συμμετέχουν στην απογραφή.
Καλούμε τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και του κινήματος σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση να σταθούν στο πλευρό των απεργών διοικητικών υπαλλήλων. Να στηρίξουν τον αγώνα ενάντια στην ΚΥΑ και τις διαθεσιμότητες, να στηρίξουν τον αγώνα για Δημόσιο Δωρεάν Πανεπιστήμιο. Να οικοδομήσουν το πιο πλατύ κίνημα συμπαράστασης. Να επιμείνουν στο δρόμο των απεργιών και της κλιμάκωσης. Κανένας υπάλληλος σε αργία – Κανένας υπάλληλος σε διαθεσιμότητα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *