26 Οκτωβρίου 2013

Καν” το όπως ο Χίτλερ;

Καν” το όπως ο Χίτλερ;πηγή, mao.gr
Ναζιστικό κόμμα 1931: «500.000 άνεργοι, 400.000 Εβραίοι η λύση είναι απλή»
Λεπέν 2002: «Τρία εκατομμύρια άνεργοι, αυτό σημαίνει ότι μας περισσεύουν 3 εκατομμύρια μετανάστες».
Σαμαράς 2013 : «Εχουμε τόσους ανέργους όσο και παράνομους μετανάστες, φτάνει πια»

Σατανικές φάρσες σκαρώνει κάποτε η ιστορία. Το άγχος του Σαμαρά να καρπωθεί τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής τον οδηγεί σε αξιοθρήνητες και άλλο τόσο ανατριχιαστικές μιμήσεις. Έτσι, μετά τη συνάντησή του τη Δευτέρα με τον πρωθυπουργό της Μάλτας στη Βαλέτα, δήλωσε: «Στην Ελλάδα υπάρχουν τόσοι άνεργοι όσοι και παράνομοι μετανάστες και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο». Την Πέμπτη, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, αναφέρθηκε στο «οξύ και μακροχρόνιο» πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που αντιμετωπίζουν κυρίως οι χώρες της Νότιας Μεσογείου, ξεχνώντας τις… αγριάδες που ξεστόμιζε πριν μια εβδομάδα στην Ελλάδα ότι ο λαός δεν αντέχει νέους φόρους και οριζόντια μέτρα.

Για κακή του τύχη, το κύριο σύνθημα του Λεπέν στην προεκλογική του εκστρατεία το 2002 ήταν το ακόλουθο: «Τρία εκατομμύρια άνεργοι, αυτό σημαίνει ότι μας περισσεύουν 3 εκατομμύρια μετανάστες».
Για ακόμα πιο κακή τύχη του Σαμαρά, το 1931, δύο χρόνια πριν από την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα είχε κύριο σύνθημα (που έγινε και πόστερ)  μια καρικατούρα Εβραίου να απειλεί μια ομάδα γερμανών υπαλλήλων, ενώ το σύνθημα έγραφε: «500.000 άνεργοι, 400.000 Εβραίοι η λύση είναι απλή».
1931, 2002, 2013: η σύγκριση είναι απλή και αναπόφευκτη.

Απολύσεις για το καλό μας….
Στις τρεις απολύσεις, η μια δώρο
Την ανατριχιαστική αυτή αριθμητική σούπα, δηλαδή την εξίσωση ανέργων και μεταναστών, έρχεται να χαλάσει ο… υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου που σχεδόν ομολογεί ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διευκολύνει ακόμα περισσότερο τις απολύσεις.«Οι έκτακτες συνθήκες χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση», είπε προχθές στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Καμία «κόκκινη γραμμή», καμία δέσμευση ότι θα προστατευθεί το δικαίωμα στην εργασία. Η κυβέρνηση απλώς θα εξετάσει το θέμα το Νοέμβριο, όταν το Διεθνές Γραφείο Ερασίας θα παραδώσει τη μελέτη του για το όριο των ομαδικών απολύσεων.
Ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι  επεσήμανε ότι η πραγματικότητα στην αγορά εργασίας έχει ήδη ξεπεράσει τον ισχύοντα νόμο για τις απολύσεις. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι η διεύρυνση του ορίου θα είναι… για το καλό των εργαζομένων που «βρίσκονται σε ομηρία», αφού πολλές φορές οι επιχειρηματίες διακόπτουν τη δραστηριότητα των επιχειρήσεών τους χωρίς να απολύουν τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην παίρνουν ούτε το επίδομα ανεργίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *