30 Οκτωβρίου 2013

«Λαϊκή Αντίσταση» (Λ.Α.Α.Α.Σ) το νέο σχήμα του μ-λ χώρου

«Λαϊκή Αντίσταση» (Λ.Α.Α.Α.Σ) το νέο σχήμα του μ-λ χώρου πηγή, mao.gr
«Ο μόνος δρόμος για να μπορέσουν οι λαοί να αντικρούσουν τη μελανή αυτή πραγματικότητα, είναι να συγκροτήσουν το δικό τους αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο πάλης, να σπάσουν τα δεσμά της ξένης εξάρτησης και να ξεφύγουν απ΄ το θανάσιμο εναγκαλισμό της ιμπεριαλιστικής προστασίας, χωρίς ταυτόχρονα αυταπάτες για αντικατάσταση των παλιών, με νέους προστάτες. Γιατί οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες! Το μέλλον τους βρίσκεται στη σύγκρουση με το ιμπεριαλιστικό – καπιταλιστικό σύστημα!»
(από το κείμενο της εισήγησης)
Τη συγκρότηση νέου πανελλαδικού σχήματος με το όνομα «Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία» (ΛΑ-ΑΑΣ) αποφάσισε η διήμερη σύσκεψη στην ΑΣΟΕΕ της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία το Σαββάτο και την Κυριακή 26 και 27 Οκτωβρίου. Η νέα πολιτική κίνηση, θα στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΚΚΕ (μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ αλλά όπως αποφασίστηκε οι αποφάσεις θα παίρνονται στα όργανα λειτουργίας από τους αγωνιστές που συμμετέχουν και στις συσκέψεις με συλλογική συμφωνία και όχι με συμφωνίες κορυφής.
Στην εισήγηση τονίζεται μεταξύ άλλων πως το «εργατικό-λαϊκό κίνημα έχει ανάγκη από ένα προσανατολισμό που να αντιμάχεται αποφασιστικά την πολιτική του εξωραϊσμού του συστήματος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της ξένης εξάρτησης, την πολιτική που, με τα θεωρήματα του «εθνικού απομονωτισμού» ή της «ιμπεριαλιστικής Ελλάδας», την πολιτική που αρνείται την αντιιμπεριαλιστική πάλη και τον αγώνα για ανεξαρτησία και σκορπά τη σύγχυση στο λαό, δίνοντας την ευχέρεια στις δεξιές και φασιστικές δυνάμεις να ψαρεύουν στα θολά νερά της πατριδοκαπηλίας.»

Όπως σημειώνεται στο κείμενο η μετωπική συνεργασία βρίσκεται σε αντιπαράθεση:

• Με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που επιδιώκει ψευτοαριστερή διακυβέρνηση, με παραμονή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά δεσμά της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ και διεκδικεί θέση βασικής πολιτικής εφεδρείας στο κυρίαρχο αστικό πολιτικό σύστημα, παρέχοντας μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερες εγγυήσεις στην ντόπια άρχουσα τάξη και τον ιμπεριαλισμό για την ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών.
• Με την πολιτική του ΚΚΕ που καλύπτει πίσω από «αντικαπιταλιστικές» κορώνες και κάτω από το όνομα μιας ψευδεπίγραφης «λαϊκής συμμαχίας», μια γραμμή απομόνωσης από τις εργατικές και λαϊκές μάζες, διάσπασης και κατακερματισμού των εργατικών-λαϊκών αντιστάσεων και αναχώρησης από την ταξική πάλη, μια γραμμή εγκατάλειψης της λαϊκής-αντιιμπεριαλιστικής πάλης για εθνική ανεξαρτησία.
• Με την πολιτική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που καλλιεργεί αυταπάτες για «αντικαπιταλιστικά» μέτρα στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος και φαντάζεται «αντικαπιταλιστικά μεταβατικά προγράμματα» χωρίς τη συγκρότηση ενός ισχυρού υποκειμενικού παράγοντα με επαναστατική κατεύθυνση και χωρίς επαναστατική ανατροπή στο επίπεδο της εξουσίας.
• Με την πολιτική του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου που δρα τυχοδιωκτικά και διαλυτικά στο λαϊκό κίνημα.

ml3 
 Διαβάστε περισσότερα στις ιστοσελίδες:
alfavita.gr  και Αντίσταση στις Γειτονιές (στο οποίο ανήκουν και οι φωτογραφίες).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *