17 Οκτωβρίου 2013

Τα «σωματεία» της Χρυσής Αυγής

 πηγή,tvxs

Τα σωματεία της Χρυσής Αυγής αξιοποιήθηκαν επικοινωνιακά ως «αυθόρμητες ενέργειες αγανακτισμένων επαγγελματικών», όμως πάντα επρόκειτο για οργανωμένες και στρατηγικά σχεδιασμένες ενέργειες της νεοναζιστικής οργάνωσης. Οι κλάδοι που αποφάσισαν να «ξεβρωμίσουν» ήταν οι δικηγόροι, οι ταξιτζήδες, και οι γιατροί. Τον κάθε κλάδο διαχειριζόταν και ένας χρυσαυγίτης βουλευτής. Υπενθυμίζεται ότι και στην αστυνομία είχαν προσπαθήσει προ μηνών να δημιουργήσουν σωματείο, που θα έφερε την επωνυμία «Χρυσή Αστυνομία», αλλά απέτυχαν.

Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων

Η Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων, με έδρα την Θεσσαλονίκη, ήταν η πρώτη προσπάθεια της εγκληματικής οργάνωσης να εισβάλλει στους χώρους των εργατικών σωματείων.

Οι εθνικιστές δικηγόροι, όπως γράφει το Έθνος, στεγάζονται στα γραφεία του κόμματος στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα μαζί με την «Νομική Υπηρεσία Περιφερειακής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας» της ΧΑ. Επικεφαλής τους είναι ο Αθανάσιος Χατζηβασιλείου. Σε κείμενα που είναι ανηρτημένα στην ιστοσελίδα της «Κίνησης» γίνεται διθυραμβική μνεία στην σβάστιγκα.

Την διαχείριση των εθνικιστών δικηγόρων είχε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γρέγος.

Δραστηριότητες του συγκεκριμένου «σωματείου» ήταν ομιλίες για την «ισλαμοποίηση της Ευρώπης» και εξώδικα προς δημάρχους, που δεν επέτρεψαν άλλες εκδηλώσεις.

ΛΑ.Σ.Ι.Τ.Α

Ο προφυλακισμένος χρυσαυγίτης βουλευτής Γιάννης Λαγός, ο οποίος είχε σχέσεις με τον υπόκοσμο και εμπλέκεται και σε υποθέσεις μαστροπίας, κρατούσε τα ηνία του σωματείου των χρυσαυγιτών ταξιτζήδων.

Με σύνθημα «ΛΑΣΙΤΑ να ξεβρωμίσει ο κλάδος» το συγκεκριμένο σωματείο κέρδισε στις τελευταίες εκλογές του ΣΑΤΑ την τρίτη θέση, με αποτέλεσμα ο «φύρερ» Νίκος Μιχαλολιάκος, να οργανώσει εκδήλωση στα γραφεία τοπικής της ΧΑ στην Αθήνα για να πανηγυρίσουν.

Σχολιάζεται ότι καθώς οι οδηγοί ταξί έρχονται καθημερινά σε επαφή με πολύ κόσμο, με τους οποίους συνομιλούν, θεωρήθηκε από την νεοναζιστική οργάνωση κλάδος-κλειδί για την προώθηση της προπαγάνδας του μίσους.

Γιατροί με Σύνορα

Τους Γιατρούς με Σύνορα επιχείρησε να φτιάξει η ΧΑ ώστε να μπορέσει να επιτελέσει τις αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες, κάτι που αντίκειται στον χαρακτήρα του ιατρικού επαγγέλματος που εκ προοιμίου δεν μπορεί να είναι ρατσιστικός,

Παρόλα αυτά, η Ευσταθία Χρήστου, σύζυγος του Καιάδα, του έτερου βουλευτή της οργάνωσης για τον οποίο έχει ζητηθεί άρση ασυλίας, Γιώργου Γερμενή, υπέγραφε πρόσκληση στην ιστοσελίδα του «σωματείου» ως υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Υγείας και Περίθαλψης της Χρυσής Αυγής.

Στην πρόσκληση αναρωτιόταν η υπογράφουσα γιατί θα έπρεπε «οι υποαμειβόμενοι γιατροί να περιθάλπτουν επιπρόσθετα 3 εκατομμύρια λαθρομετανάστες, όταν η απέλασή τους θα βοηθούσε στην οικονομική αποσυμφόρηση του κλάδου».

Ο ενδιαφερόμενος ασθενής που ήθελε να εξετασθεί από χρυσαυγίτη γιατρό καλούσε στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στην Μεσογείων και αφού του κρατούσαν όλα τα στοιχεία του, προωθούσαν την κλήση του.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *