16 Οκτωβρίου 2013

Ο πολιτισμός της Δεξιάς στο στάτους της κυρίας Σιδέρη

Ο πολιτισμός της Δεξιάς στο στάτους της κυρίας ΣιδέρηΌταν το δηλητήριο μιας μισαλλόδοξης και φανατικής θεωρίας ποτίσει το «σώμα» μιας παράταξης, δεν αποκλείεται να μεταλλαχθεί σε κάτι ακόμη πιο τοξικό.
Αντίθετα με ψευδώνυμα τρολ, τους κάθε πολιτικής απόχρωσης «κουκουλοφόρους» του διαδικτύου, η Χριστίνα Σιδέρη μιλά επώνυμα, έχει δημόσιες όλες τις αναρτήσεις της στο προφίλ της στο facebook και γράφει πολλά. 
Από τις φωτογραφίες με τις ελληνικές σημαίες προσανατολίζεται εύκολα κανείς στα πολιτικά πιστεύω της. Άλλωστε, ο φωτογραφικός φακός την έχει απαθανατίσει σε πρόσφατη κομματική ομιλία της ΝΔ, πλάι με τον Φαήλο Κρανιδιώτη.
Από τους ακροδεξιούς κύκλους πάντως μέσα σε λίγα 24ωρα έγινε διάσημη σε όλο το ελληνικό διαδίκτυο. Η ίδια υποστηρίζει ότι μέσα σε λίγες ώρες δέχτηκε πάνω από 740 αιτήματα «φιλίας». Ο λόγος; Έγραψε μεταξύ άλλων σε αναφορά με μια δήλωση της μητέρας του Παύλου Φύσσα:

«Παρακαλείται η δικαιοσύνη να προβεί στα δέοντα για να συλλάβει όλο το ΣΥΡΙΖΑ και το ΑΝΤΑΡΣΎΑ μαζί με τους ψηφοφόρους του για τις δολοφονίες των Μάλλιος Ε., Μπάμπαλης Π., [...] Αγγελική Παπαθανασοπούλου (και το αγέννητο παιδί της, καθότι ήταν έγκυος), Παρασκευή Ζούλια και Επαμεινώνδας Τσάκαλης. Τώρα μπορώ να ανακράξω και εγώ «Φύσσα ζεις εσύ μας οδηγείς»".
Η Χριστίνα Σιδέρη δεν αρνείται το διάλογο και υπερασπίζεται την άποψή της. Στο χαμό που ακολούθησε την ανάρτησή της γράφει:
«Τσούζει η αλήθεια αναρχοκομμούνια….. μετά τους εγκληματίες Εθνικομπολσεβίκους έρχονται και τα μαντάτα για τους εγκληματίες αναρχοκομμουνιστές. Η καινούργια πτέρυγα σας περιμένει και αν έχουν λίγη φαντασία οι ανακριτές και οι εισαγγελείς, πρέπει να σας βάλουν μαζί για να αλληλοεξοντωθείτε».
Τον καταιγισμό από επιχειρήματα περί θεωρίας των άκρων τον έχει εμπεδώσει:
Βρε καμάρια μου γιατί κουράζεστε; Όσο πιο πολλά δημοσιεύετε τόσο πιο πολύ κουράζεστε. Εμένα δεν με ταΐζει κανένα κόμμα και δεν είμαι ούτε βουλευτής, ούτε πολιτευτής, ούτε στέλεχος. Ως εκ τούτου θα λέω ότι θέλω γιατί δεν μπορεί κανένας να μου το απαγορεύσει και εσείς θα αφρίζετε όπως το απορρυπαντικό και όσο πάει θα με κάνετε και πιο διάσημη. Πάρτε το ντε απόφαση, δεν πρόκειται να το βουλώσω. Η ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΖΩΉΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΏΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΩΝ. Είσαστε ίδιοι!
Το θέμα φυσικά δεν είναι ακριβώς οι απόψεις ενός προσώπου. Ο πολιτισμός της Δεξιάς, με όλο το φορτίο ατομισμού και παλιανθρωπιάς που καβαλά από την κατοχή, τη συνεργασία και τον εμφύλιο, βρίσκει εύφορο έδαφος να αναπτύξει τα πιο αποκρουστικά του παρακλάδια μετά την προεργασία που έγινε σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο από την κυβέρνηση, την Ομάδα Αλήθειας, και το υπουργείο του Νίκου Δένδια.
Η ακροδεξιά ιδεολογία και ρητορική δεν αναπτύσσεται μόνο από περιθωριακά, λούμπεν στοιχεία. Δεν αφορά μόνο εργατικές ή υποβαθμισμένες περιοχές. Είναι συστατικό στοιχείο πλέον και μιας μεσαίας τάξης που έχασε τα κεκτημένα της και αναζητά ενόχους, σημεία αναφοράς και προοπτική. Είναι οι προνομιακοί σύμμαχοι του Αντώνη Σαμαρά, στην προσπάθειά του να γαντζωθεί στην εξουσία.
sideri4 sideri3 sideri2 sideri1

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *