27 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ για την 28η Οκτωβρίου



28η Οκτωβρίου 1940: ο ελληνικός λαός είπε ΟΧΙ, στον Ιταλογερμανικό άξονα, στην υποδούλωση, στην πείνα, στον φασισμό, και στον ολοκληρωτισμό.
28η Οκτωβρίου 2013: πρέπει να πούμε ΟΧΙ στη λαίλαπα των μνημονίων, στη σύγχρονη κατοχή που επιβάλλουν Ε.Ε. –Δ.Ν.Τ. – Κυβέρνηση – Κεφάλαιο,  ΟΧΙ στον σύγχρονο φασισμό – Ολοκληρωτισμό.
Η κυβερνητική πολιτική των μνημονίων, με τις επιταγές της Τρόικα και του ΔΝΤ θέλει να διαλύσει ό,τι δικαίωμα απέμεινε σε παιδεία, υγεία, εργασία.  Με περισσή υποκρισία όλοι αυτοί που υλοποιούν τη σύγχρονη κοινωνική υποδούλωση, που εκχωρούν την εθνική ανεξαρτησία, που περιφρονούν τον λαό και την κοινωνική δικαιοσύνη μας καλούν να γιορτάσουμε το ΟΧΙ.

Όμως η συγκυβέρνηση του ΝΑΙ σε όλα, της υλοποίησης των μνημονίων και της καταστροφής των κοινωνικών υπηρεσιών, των «ευέλικτων» εργασιακών σχέσεων, δε δικαιούται να γιορτάζει την 28η Οκτωβρίου.
Σε μια Ελλάδα φτωχή, εξαθλιωμένη, πετσοκομμένη, άνεργη, με την υγεία και την παιδεία και πάλι στο απόσπασμα, με ξεπουλημένα-παραχωρημένα ή υπό ξεπούλημα-παραχώρηση λιμάνια, αεροδρόμια, εδάφη και δημόσιο πλούτο/περιουσία. Με χιλιάδες ανθρώπους να ξενιτεύονται και πάλι κι άλλες μερικές χιλιάδες αυτοκτονημένους.
Σε μια Ελλάδα που ο εργαζόμενος λαός δεν έχει να φάει θα τον ταΐσουν πάλι “εθνική υπερηφάνεια” για να ξεχάσει τον πόνο του. Έτσι μάθαμε πως φέτος θα ξαναβγούν πάλι τα σκουριασμένα αλλά καλογυαλισμένα άρματα να παρελάσουν για να ανέβει το εθνικό μας φρόνημα, μιας και ο άλλοτε περήφανος ελληνικός λαός, νιώθει πλέον τόσο ταπεινωμένος και εξευτελισμένος από τις πολιτικές που εφαρμόζουν κυβερνήσεις-τρόικα τα τελευταία χρόνια και τον γονατίζουν. Μάθαμε ότι τα χρήματα για τα καύσιμα θα καλυφθούν από χορηγούς. Τους μεγάλους του έθνους «ευεργέτες». Εκείνους που με το αζημίωτο τόσα χρόνια προσφέρουν(?) στην ελληνική κοινωνία, σε εκείνους που τους παραχωρεί το κράτος έργα, δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, δάση, παιδεία, υγεία, εθνική άμυνα, για να κερδοφορούν.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και ο λαός της χώρας μας δεν αντέχει άλλη φτώχεια. Θα πρέπει να ξαναβρούμε το νόημα του ΟΧΙ. Να τους ανατρέψουμε, να στείλουμε όλους εκείνους που μας φτωχοποιούν, μας ξεζουμίζουν και μας αυτοκτονούν, από εκεί που ήρθαν.
Να παλέψουμε απέναντι στο νέο Άξονα κυβερνήσεων-τρόικας-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου και να παλέψουμε για τη σημερινή κοινωνική μας απελευθέρωση και μια αξιοβίωτη ζωή, για να μπορούμε να τιμούμε με ουσιαστικό τρόπο και να είμαστε περήφανοι για όλους τους αγώνες του λαού μας και στο παρελθόν, απέναντι σε κάθε κατακτητή, καταπιεστή και δυνάστη, που είτε κρύβεται πίσω από εθνικούς μανδύες, είτε δείχνει ξεκάθαρα το πρόσωπο του ως κεφαλαιοκράτης ή τσιράκι του.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *