30 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

   Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας ( ΚΕΔΔΕ )

Η σύλληψη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής αποτελεί ένα πρώτο πλήγμα στην άμεση πολιτική έκφραση του νεοναζισμού στη χώρα μας, χωρίς να αντιμετωπίζει τις βαθύτερες ρίζες του φαινομένου. Συνδέεται με την κρίση του πολιτικού συστήματος και την προσπάθεια αναμόρφωσης του χώρου της ακροδεξιάς.
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η σύλληψη του δράστη αντικειμενικά επιτάχυναν τις εξελίξεις. Αποφασιστική ήταν η συμβολή του μαζικού αντιφασιστικού κινήματος στην αποκάλυψη και απονομιμοποίηση των νεοναζί.
Πλήττοντας με τους δικούς της όρους την «εγκληματική οργάνωση», η κυβέρνηση επιχειρεί να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να περιορίσει τη ριζοσπαστικοποίηση των δημοκρατικών λαϊκών δυνάμεων που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο.
Η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχουν τεράστιες ευθύνες για την άνοδο του φασισμού στη χώρα μας. Ανέχθηκαν και συγκάλυψαν τα εγκλήματα που διέπρατταν ανενόχλητα τα μέλη της Χρυσής Αυγής.  Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι φασιστικές και ρατσιστικές αιχμές του χρυσαυγιτισμού δεν απέχουν πολύ από τις γραμμές του κυβερνητικού στρατοπέδου. Οι χυδαίες εκφράσεις των χρυσαυγιτών εναντίον των  εργαζομένων και των αγώνων τους δεν ήταν παρά αντιγραφή των επιχειρημάτων που ακούγαμε στα καθεστικά μέσα ενημέρωσης.
Η Χρυσή Αυγή ήταν το πιο επιθετικό, το δολοφονικό χέρι του συνασπισμού εξουσίας. Με αντιμνημονιακό μανδύα και παραπλανητική συνθηματολογία, έκρυβε τα πραγματικά αίτια της κρίσης, σημάδευε την ανυπόταχτη νεολαία, τους εργαζόμενους και πάνω απ’ όλα τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος. Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης παρά τον όγκο των πληροφοριών που μας δίνουν σπάζοντας την παρατεταμένη σιωπή τους, συσκοτίζουν την πραγματική ουσία και την αποστολή της.
Είναι θετικό το γεγονός ότι αποκαλύπτεται στα μάτια του ελληνικού λαού η πραγματική δράση της ναζιστικής φασιστικής οργάνωσης. Η εγκληματική προέκταση της πολιτικής και της ιδεολογίας της. Το μέχρι πού θα φτάσει η δικαστική έρευνα και τι θα αποκαλυφθεί για τις διασυνδέσεις της με το κράτος, την αστυνομία, και συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους θα εξαρτηθεί από την πολιτική ετοιμότητα του κινήματος και του δημοκρατικού λαού.
Ο λαός έχει μνήμη και κρίση. Γνωρίζει ότι η «εξάρθρωση» της ΧΑ δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση την εξάλειψη του φασιστικού φαινομένου. Ο φασισμός δεν ξεριζώνεται μόνο με την ποινική και αστυνομική δίωξή του. Τη διάλυση των φασιστικών κομμάτων και ρευμάτων την υπογράφει οριστικά το λαϊκό εργατικό κίνημα.
Κανένας εφησυχασμός. Χρειάζεται αντίθετα να βγει δυναμικά μπροστά ο δημοκρατικός λαός και να επιβάλει:
- την αποκάλυψη και τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα,
- την αποκάλυψη και τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονικής επίθεσης εναντίον των αγωνιστών του ΚΚΕ στο Πέραμα
- την αποκάλυψη και τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών των ρατσιστικών εγκλημάτων
- την αποκάλυψη και τιμωρία των συνεργατών στην αστυνομία και στην ΕΥΠ
- την εξάρθρωση των κατασταλτικών μηχανισμών ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ όπου η «ΧΑ» κινείται σαν το ψάρι στο νερό
- την αποκάλυψη και τιμωρία των χρηματοδοτών και ευεργετών της φασιστικής οργάνωσης
- την απομόνωση κάθε φωνής της «ΧΑ» και του φασισμού στη γειτονιά, στο χώρο δουλειάς, στα σχολεία και στις σχολές
Η ΚΕΔΔΕ θα συμβάλει στη δημιουργία ενός μαχητικού μετώπου πάλης ενάντια στο φασισμό και στα χίλια πρόσωπά του. Για την υπεράσπιση του λαού που αντιστέκεται στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες της εποχής  μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *