18 Σεπτεμβρίου 2013

Ν.Α.Ρ.: Συνεχίζουμε δυναμικά! Όλοι στην Απεργία!

Συντριπτικά είναι τα ποσοστά συμμετοχής των καθηγητών στην Απεργία που έχει κηρυχθεί (5-ήμερες επαναλαμβανόμενες). Στη μάχη και εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, υπάλληλοι των ΑΕΙ-ΤΕΙ και άλλοι χώροι του δημοσίου. Μαζική πρέπει να είναι και η 48-ωρη Απεργία σε όλο το δημόσιο τομέα που έχει κηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη. Η Απεργία αυτή πρέπει να γίνει αρχή για αγώνες με διάρκεια και αποφασιστικότητα σε όλο το δημόσιο, στο οποίο η επίθεση είναι ενιαία. Διαθεσιμότητες, απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, αντιδραστικές αλλαγές και περικοπές, μείωση μισθών και συντάξεων, είναι το αντιλαίκό πρόγραμμα της κυβέρνησης και της Ε.Ε. για το σύνολο του δημόσιου τομέα. 

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καλεί τους εργαζόμενους και όλα τα σωματεία, να πάρουν μαζικά μέρος στην 48-ωρη απεργία στο δημόσιο (και την 4-ωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα από τις 11.00 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ.). Καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στα Προπύλαια, την Τετάρτη στις 10.30 π.μ., που διοργανώνει η ΟΛΜΕ και άλλες ομοσπονδίες και σωματεία που βρίσκονται σε 5-ημερες απεργιακές κινητοποιήσεις. Ο Συντονισμός Σωματείων τονίζει ότι τώρα είναι ώρα να μπουν στη μάχη όλοι οι κλάδοι και χώροι του δημοσίου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Κανένας μόνος του, όλοι μαζί, για την ανατροπή της αντιλαίκής και βάρβαρης επίθεσης.
Σε ανακοίνωσή της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επισημαίνει ότι "Συγκλονίστηκε όλη η Ελλάδα από τις μαχητικές διαδηλώσεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις, της Δευτέρας, πρώτης ημέρας της απεργίας των εκπαιδευτικών. Τα ποσοστά της απεργίας, που ξεπερνούν το 90%, είναι αποκαλυπτικά και αποτυπώνουν την δυναμική και την αποφασιστικότητα της μάχης που έχει ξεκινήσει."
Όπως τονίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, "Στο συλλαλητήριο της Τετάρτης πρέπει να κατέβουν ακόμα περισσότεροι στο δρόμο δείχνοντας το δρόμο της συνέχισης και της νίκης. Αυτή η μάχη δεν αφορά μόνο κάποιους κλάδους. Αφορά τη δημόσια παιδεία, τα δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, αφορά κάθε εργαζόμενο και άνεργο, κάθε νέα και νέο, αφορά όλη την κοινωνία. Είναι μια μάχη για την ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας, για την πτώση της αυταρχικής αντιλαϊκής κυβέρνησης, για την ήττα της μνημονιακής πολιτικής της τρόικα, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Είναι μάχη για το μέλλον όλων μας. Κανένας αγωνιζόμενος δεν πρέπει να μείνει μόνος του. Όλοι μαζί θα νικήσουμε."
Και η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταλήγει: "Όλες οι μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος, κάθε αριστερή συλλογικότητα, κάθε αγωνιστής και αγωνίστρια πρέπει να συμβάλλουν στην κατεύθυνση της ισχυροποίησης και συνέχισης του αγώνα, στην υπεράσπισή του από τα κυβερνητικά σχέδια και στη διεύρυνση του με αγωνιζόμενους κλάδους. Όχι στη διάσπαση και την υποτίμηση της πάλης, όχι στην ηττοπάθεια. Στο δημόσιο είναι η στιγμή για απεργιακό αγώνα διαρκείας. Οφείλουν τώρα, τα συνδικάτα, οι ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα και η ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ να καλέσουν σε γενική πανεργατική απεργία, την άλλη εβδομάδα, δίνοντας τον τόνο του ανυποχώρητου αγώνα και της νίκης. Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις.
Αυτή τη λογική θα υπερασπιστεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τις δυνάμεις της στο εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα, αλλά και τη συνολική πολιτική της παρέμβαση. Χαιρετίζουμε τα μέλη και τους φίλους της που βρέθηκαν σήμερα, από το πρωί, δίπλα στους απεργούς, στα κατειλημμένα σχολεία, στις τοπικές πορείες και στις κεντρικές διαδηλώσεις. Χαιρετίζουμε όλους τους αγωνιζόμενους που μέσα στην πυρά της πάλης χτίζουμε τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη."

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *