19 Σεπτεμβρίου 2013

Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 7 μ.μ.



Να σταματήσουμε τώρα τους φασίστες! Με ενιαίο μέτωπο να τσακίσουμε τα φασιστικά αποβράσματα, πριν μολύνουν ολόκληρη την κοινωνία με το φασιστικό δηλητήριο!
Παύλος Φύσσας, 34 χρονών. Νεκρός από χέρι φασίστα.
Μετά την δολοφονική επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα, οι φασίστες επιτέθηκαν σε άλλον Αριστερό αγωνιστή τον οποίο είχαν στοχοποιήσει για την δράση του και τους αντιφασιστικούς στίχους που έγραφε και τραγουδούσε, όντας τραγουδιστής της hip hop.

Το βράδυ της Τρίτης 17/9, μετά τα μεσάνυχτα, φασιστική ομάδα με μαύρες μπλούζες επιτέθηκε στον 34χρονο αγωνιστή της Αριστεράς στην Αμφιάλη και ένας από αυτούς, γνωστός φασίστας, μέλος της Χρυσής Αυγής, τον μαχαίρωσε.
Η ταυτοποίηση του δράστη υπήρξε απόλυτη, αφού αναγνωρίστηκε από πολλούς αυτόπτες μάρτυρες και ο ίδιος ο φασίστας ομολόγησε τη δολοφονία.
Η κλιμάκωση της εγκληματικής βίας των φασιστών και της ΧΑ είναι αποτέλεσμα της ίδιας της εγκληματικής της φύσης και της κάλυψης και ατιμωρησίας που της παρέχει η κυβέρνηση Σαμαρά και το ίδιο το κράτος. Ο λαλίστατος κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν καταδίκασε καν την επίθεση των ναζιστών στο Πέραμα, στην οποία συμμετείχαν οι ίδιοι που είχαν επιτεθεί σε Αιγύπτιους ψαράδες και κυκλοφορούσαν ελεύθεροι και ατιμώρητοι. Δεν είναι καθόλου τυχαία η ένταση της φασιστικής δράσης, σε μια περίοδο που ξεδιπλώνονται εργατικοί αγώνες και η κυβέρνηση Σαμαρά πιέζεται αφόρητα.
Η νέα επίθεση με νεκρό τον 34χρονο πρέπει να αποτελέσει την σειρήνα της επιστράτευσης για κάθε Αριστερό, κάθε αγωνιστή, κάθε εργαζόμενο: εδώ και τώρα με ενιαίο μέτωπο πρέπει να τσακίσουμε το φασισμό και τους φασίστες! Παντού! Στους χώρους δουλειάς, στη γειτονιά, στα σχολεία, στους δρόμους, παντού! Αύριο θα είναι αργά.
Η συνολική απάντηση στο φασιστικό-ναζιστικό φαινόμενο είναι η πάλη για την προλεταριακή εξουσία. Η πιο ενδεδειγμένη σήμερα πολιτική, ο δρόμος για την προλεταριακή εξουσία, είναι η πολιτική που συμπυκνώνεται στο σύνθημα «εργατική κυβέρνηση».
Η εργατική κυβέρνηση θα ικανοποιήσει τις διεκδικήσεις του κινήματος, θα φροντίσει για την τιμωρία όσων άσκησαν βία πάνω στο κίνημα, θα διαλύσει τις φασιστικές συμμορίες, θα ανοίξει το δρόμο για την εργατική εξουσία και δημοκρατία.
 Σεπτέμβρης 2013
το Γραφείο της ΠΕ της κομμουνιστικής οργάνωσης ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ
www.anasyntaxi.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *