15 Αυγούστου 2013

Αρκτούρος: χρηματοδοτήθηκε από τους Ναζί αλλά.. έχει ανάγκες

Imageπηγή, risinggalaxy

Εδώ και κάποιες μέρες κυκλοφόρησε η είδηση πως ο αρχηγός του ναζιστικού κόμματος έκανε δωρεά 5.000 ευρώ στον Αρκτούρο. Η είδηση κυκλοφόρησε σε διάφορα ακροδεξιά site όπως το Παραπολιτικά και προκάλεσε έκπληξη σε φίλους της οργάνωσης. Πριν από λίγο μετά από ερωτήσεις χρηστών, ο Αρκτούρος απάντησε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο twitter με αυτή την ανακοίνωση(τουλάχιστον προσωπικά από εκεί την διάβασα) : 

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ διανύει σήμερα την πιο δύσκολη περίοδο της λειτουργίας του. Πριν από λίγες ημέρες απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα σε πολίτες, ιδιωτικές εταιρείες, οργανισμούς και φορείς που λειτουργούν νόμιμα για οικονομική υποστήριξη προκειμένου να συνεχίσει τις δράσεις του. Η ανταπόκριση υπήρξε συγκινητική και μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια διάσωσης του πολύχρονου έργου και των περιβαλλοντικών κατακτήσεων. Στα 21 χρόνια λειτουργίας του ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δεν συνδέθηκε ούτε συντάχθηκε με καμία πολιτική ιδεολογία. Δεν συμμετείχε σε καμία εκδήλωση πολιτικού κόμματος ή σχηματισμού. Σταθερή ιδεολογία του είναι η προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα που σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία. Τέλος, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ παραμένοντας πιστός όλα αυτά τα χρόνια στις αρχές του, συνεχιζει με απόλυτη ειλικρίνεια και διαφάνεια τη διαχείριση στα οικονομικά της οργάνωσης. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ χρειάζεται την υποστήριξη σας για να συνεχίσει το πολύτιμο έργο του. Σας περιμένει δίπλα του.

Αν κατάλαβα καλά αυτό που μας λένε οι υπεύθυνοι του Αρκτούρου είναι πως ότι πάρουν από χρήματα είναι καλό για τη προσπάθεια τους ανεξαρτήτως πηγής, φτάνει να δηλώσουν δημόσια πως.. δεν τάσονται στο πλευρό καμιάς …”πολιτικής ιδεολογίας”.
Όπως πολύ σωστά επισήμανε ένας χρήστης, είναι να απορεί κανείς για το μέχρι που θα ήταν διατεθημένοι να φτάσουν λόγω της ανάγκης για χρήματα:  Τζαμπατζής Ζυρίχης @poiitispaparas
Στις δύσκολες μέρες που περνάει ο @Arcturosgr μπορεί να πάρουν χορηγία από Τσίρκο ή τον Σύλλογο Αρκουδιάρηδων Ελλάδας.
Εκτός από τα προφανή ερωτηματικά που εγείρει η συγκεκριμένη ανακοίνωση υπάρχει και κάτι άλλο. Πως γίνεται να μην στηρίζεις οποιαδήποτε “πολιτική ιδεολογία” αλλά να την νομιμοποιείς τη Ναζιστική ιδεολογία δεχόμενος βοήθεια από τους “επίσημους” εκφραστές της στο τόπο σου; Και μιλάμα πάντα για το Ναζιστικό Κόμμα
Φυσικά η στάση του Αρκτούρου είναι πταίσμα μπροστά στην υποκρισία άλλων που παρεβρίσκονται μαζί τους σε τηλεοπτικά πάνελ ή κάθονται και τους ακούνε στη Βουλή. Αλλά όπως και να έχει δεν μπορεί να είσαι και με την αρκούδα και με τον αρκουδιάρη.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *