31 Ιουλίου 2013

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.:Σωτηρία Βασιλακοπούλου ζει στους αγώνες του σήμερα

Η Σωτηρία, αγωνίστρια του φοιτητικού κινήματος από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, δολοφονήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1980. Μέλος της ΚΝΕ, «παρασύρθηκε» από λεωφορείο που οδηγούσε ο τραμπούκος της εργοδοσίας Μάριος Χαρίτος, όταν κινήθηκε επιθετικά προς την πύλη του εργοστασίου όπου λάμβανε χώρα εξόρμηση προς τους εργαζόμενους της ΕΤΜΑ.
33 χρόνια μετά τιμάμε τη μνήμη της, όπως και όλων των νεκρών μας, στους αγώνες της εποχής μας ενάντια στην κυβέρνηση της μειοψηφίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ  και την τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Το μήνυμα της κηδείας της που μετατράπηκε σε αντιεργοδοτικό συλλαλητήριο είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Τότε ήταν η ΕΤΜΑ. Σήμερα η λίστα είναι κάθε μέρα πιο μεγάλη. Τα απανωτά λουκέτα σε επιχειρήσεις και εργοστάσια όπως ο Κατσέλης, τα Τσιμέντα Χαλκίδας, η ΣΕΛΜΑΝ, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η ΕΡΤ συνοδεύουν την κυβερνητική επίθεση σε ολόκληρους κλάδους και υπηρεσίες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Σήμερα που οι εργαζόμενοι και ο λαός στενάζει κάτω από τη μπότα της αντεργατικής  σύμπραξης των κεφαλαιοκρατών αυτά για τα οποία πάλεψε η Σωτηρία αναζητούν δικαίωση στους εργατικούς αγώνες.
Ο Γιάννης Ρίτσος έγραψε για εκείνη
«Αν έχεις λείψει για ό,τι πρέπει
Θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλα εκείνα που γι' αυτά έχεις λείψει
Θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλο τον κόσμο».
Δανειζόμαστε ξανά τα λόγια του ποιητή ώσπου ο αγώνας για μια δίκαιη ζωή να μας απαλλάξει από αυτή την ανάγκη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *