24 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




 
Προβολή του ντοκιμαντέρ CATASTROKA την Πέμπτη στο Πνευματικό Κέντρο
  
 Τριάντα εννέα χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση απολύει δημοτικούς υπαλλήλους, εκπαιδευτικούς, κλείνει σχολεία, απολύει σχολικούς φύλακες, απολύει γιατρούς, κλείνει νοσοκομεία, επιχειρεί να κλείσει την ΕΡΤ. …με ένα χαρτί, (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου), που υπογράφεται διά περιφοράς από κάποιους υπουργούς. Χωρίς καν να τεθεί προς κύρωση στο Ναό της Δημοκρατίας τους, το Κοινοβούλιο.

Οι βουλευτές, κυρίως των κομμάτων της δικομματικής κυβέρνησης παρακολουθούν αμήχανα (στην καλύτερη περίπτωση) και ψηφίζουν ή υπερθεματίζουν (στην χειρότερη για όλους εμάς, για όλο το λαό, περίπτωση) και ψηφίζουν.
Την ίδια ώρα, οτιδήποτε δημόσιο, κοινό, χτυπιέται άγρια και βάναυσα από την τυφλά υπάκουη στις επιταγές της τρόικας, (δηλαδή των αγορών), κυβέρνηση της χώρας.
  • Άνθρωποι απολύονται
  • Συνδικαλίστριες δέχονται φονικές επιθέσεις
  • Άνθρωποι κρατιούνται παρανόμως προφυλακισμένοι για πάνω από 2,5 χρόνια.  Πέρα και έξω από τους νόμους τους και κάθε έννοια Δικαίου
  • Εργοδότες απειλούν, εκβιάζουν, τρομοκρατούν
  • Δημόσια περιουσία ξεπουλιέται, βορρά στις ανθρωποφάγες ορέξεις του αγοραίου καπιταλισμού
  • Άνθρωποι αυτοκτονούν

Αυτή είναι η δημοκρατία τους

Αυτή ΔΕΝ είναι η δημοκρατία του λαού.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ στα Τρίκαλα συνεχίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στην προαναφερόμενη πολιτική και οι εκπρόσωποι των χώρων εργασίας που πλήττονται, απολύονται, θέλοντας να γιορτάσουν 40 ημέρες αυτοδιαχείρισης και ελευθερίας στην ΕΡΤ διοργανώνουν θερινό σινεμά για προβληματισμό, σκέψη και δράση, Την Πέμπτη 25 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο των Τρικάλων θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ  του Άρη Χατζηστεφάνου «CATASTROIKA».
Η CATASTROIKA αναζητά τις συνέπειες από την ολοκληρωτική εκποίηση μιας χώρας. Εξετάζοντας παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων και απορρύθμισης στις πιο αναπτυγμένες χώρες της Δύσης προσπαθεί να προβλέψει τι θα συμβεί αν το ίδιο μοντέλο εφαρμοστεί σε μία χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης.



ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *