24 Ιουνίου 2013

Θα στείλουν τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ;

Θα στείλουν  τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ;εφημερίδα "Πριν"
Αποφασισμένοι να παραμείνουν στο ραδιομέγαρο εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Δεν δείχνουν να δελεάζονται από τις υποσχέσεις των Σαμαρά – Βενιζέλου για προσωρινή επαναπρόσληψη 2.000 από αυτούς με δίμηνες ή τρίμηνες συμβάσεις ώστε να σφαγιαστούν ευκολότερα στη συνέχεια. Αυτό οδηγεί την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε προετοιμασία για εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ!
«Πρόγραμμα μπορούμε να εκπέμψουμε σε μία-δύο ημέρες υπό τον όρο να απελευθερωθούν οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ», δήλωσε αρχικά ο Σίμος Κεδίκογλου. Λίγες ώρες αργότερα, τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, το υπουργείο του οποίου είναι πλέον …ιδιοκτήτης της ΕΡΤ μετά το κλείσιμό της!
«Η κυβέρνηση καλεί τους εργαζομένους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας», αναφέρει απειλητικά στην ανακοίνωσή του.
Παράλληλα, έδωσε εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος να καταβάλει δύο μισθούς σε κάθε εργαζόμενο με σχέση αορίστου χρόνου και μόνο έναν σε κάθε συμβασιούχο «μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής(!)», όπως αναφέρει, ασκώντας πίεση.
Την ώρα που το Πριν όδευε προς το τυπογραφείο, συνεχιζόταν η μαχητική συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ με πρωτοφανή συμμετοχή. «Σε συνεννόηση με τα σωματεία της ΕΡΤ, να ενισχύσουμε εδώ και τώρα την περιφρούρηση του χώρου και των εγκαταστάσεων ώστε να συνεχιστούν οι καταλήψεις και να παραμείνει η ΕΡΤ στα χέρια των εργαζομένων» αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της. «Είναι επιτακτικό να προκηρυχθεί τώρα νέα πανεργατική πολιτική απεργία την επόμενη εβδομάδα» προσθέτει.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *