14 Ιουνίου 2013

Για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, μερικές συμβουλές σε σχέση με τον αγώνα σας

 Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)
Το παρόν αποτελεί το τρίτο άρθρο που γράφω σχετικό με την κατάληψη στην ΕΡΤ και αφορά στο πως θα ήθελα εγώ να δω να εξελίσσεται ο αγώνας τους.Βέβαια αυτά που πρόκειται να πω, δεν εκφράζουν μόνο εμένα, αλλά και όλους όσους θέλουν να δουν τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ να αποκτά ταξικό προσανατολισμό και να επεκτείνεται/κλιμακώνεται. Πάμε λοιπόν κατευθείαν στο ψητό
Τι θα ήθελα να δω περισσότερο στο “πειρατικό” πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Λοιπόν, καλά είναι που καλείτε πολιτικούς και διάφορες επιφανείς προσωπικότητες*(καλλιτέχνες, ανθρώπους των γραμμάτων κλπ) να πουν την άποψη τους για την ΕΡΤ. Καλό και που μεταδίδετε  το τι λένε τα ξένα μίντια,  αλλά το βασικό είναι, εφόσον οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θέλλετε να μετατρέψετε τον δικό τους αγώνα σε αγώνα αν είναι δυνατόν ολόκληρου του ελληνικού λαού, πρέπει να δώσετε βήμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους απλούς καθημερινούς πολίτες. Και όταν μιλάω για απλούς καθημερινούς πολίτες, εννοώ κυρίως εργαζόμενους, και μάλιστα εργαζόμενους των οποίων όταν τα δικαιώματα θίχτηκαν εκείνοι πάλεψαν θαρραλέα για να τα υπερασπιστούν(χαλυβουργοί, καθηγητές, αγρότες, ναυτεργάτες, λιμενεργάτες, κλπ.). Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείξετε την αλλυλεγγύη σας, και την “μεταμέλεια” σας για την μέχρι τώρα, κάτω φυσικά από κυβερνητικές εντολές και οδηγίες, συστηματική κατασυκοφάντηση των αγώνων αυτών. Έτσι, πέρα από το ότι θα ανταμείψετε τον κόσμο αυτόν που σπάνια του δίνεται/ε βήμα στα μίντια, κόσμο χάρη στον οποίο υπάρχει και εκπέμπει η ΕΡΤ(και τώρα και πρίν κατεβάσει τους διακόπτες το κράτος), μπορεί να μετατραπεί ακόμα και σε πυρήνα συσπείρωσης κοινωνικών/ταξικών δυνάμεων. Να δείξει με το παράδειγμα της δηλαδή, το δρόμο που οφείλουν να ακολουθήσουν όλοι οι άλλοι θιγόμενοι κλάδοι. Επίσης, έχει μεγάλη σημασία να γίνονται στα studio ουσιαστικοί διάλογοι, να μην ακούγονται τα ίδια και τα ίδια, οκ και εμείς δεν θέλουμε να κλείσει η ΕΡΤ, αλλά από εκεί και πέρα τι γίνεται; Και αυτό μας περνά στην επόμενη “θεματική” το τι πρέπει να αποφύγουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
Κύριοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι παγίδες είναι πολλές, ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Διότι δεν αρκεί μόνο να μην κλείσει η ΕΡΤ, στο κάτω κάτω και η κυβέρνηση κάτω από πίεση μπορεί να πει “οκ δεν την κλείνω ούτε μια μέρα” και να τη φέρει τελικά στα μέτρα της σιγά σιγά, στο κάτω κάτω κάπως έτσι το μεθοδεύουν Κουβέλης και Βενιζέλος. Για αυτό λοιπόν πρέπει να αποφασίσετε σε τι ΕΡΤ θέλετε να εργάζεστε, κάτω πάντα και από το πρίσμα του τι ΕΡΤ χρειάζεται ο λαός. Και για να το αποφασίσετε αυτό πρέπει να λειτουργήσετε συλλογικά, όχι ατομικιστικά, διότι αν βάλετε μπροστά ο καθένας μοναχά τον εαυτό του θα γίνετε, εν ριπή οφθαλμού, μεζεδάκι στα δόντια της κυβέρνησης και όσων αυτή εκρποσωπεί. Ο κρατικός μηχανισμός, που σίγουρα έχει ερείσματα ανάμεσα σας(το δείχνουν τα αποτελέσματα των εκλογών σας), θα κάνει ότι μπορεί για να σας διασπάσει, όμως μόνο ενωμένοι μπορείτε να πετύχετε οτιδήποτε, ενωμένοι και αναμεταξύ σας οι συνάδελφοι, και ενωμένοι με τον λαό που αυτή τη στιγμή σας στηρίζει. Αν ξεπουλήσετε τον αγώνα σας, είτε εξαιτίας του ατομικισμού είτε εξαιτίας της αφέλειας σας, θα είστε υπεύθυνοι για την επόμενη μέρα που δεν πρόκειται να είναι καθόλου λαμπρή. Ακόμα και αυτοί που θα προσληφθείτε στην νέα ΕΡΤ, άμα αυτή είναι κομμένη και ραμμένη στα νεα δεδομένα, θα έχει ακόμα  χαμηλότερους μισθούς, καθόλου θεσμοθετημένα εργασιακά δικαιώματα, και πρόκειται να εργάζεστε συνεχώς κάτω από ένα καθεστώς απίστευτης τρομοκρατίας και λογοκρισίας.
Και το τελευταίο σημείο που θέλω να σταθώ έχει να κάνει με την τεράστια δύναμη που έχετε στα χέρια σας. Δύναμη η οποία, όπως ακούμε και στις χολυγουντιανές ταινίες, φέρει μεγάλη ευθύνη. Μπορείτε, η τέλοσπαντων θα μπορούσατε αν θέλετε, να γίνεται όχι απλά η φωνή που θα εκφράσει τον λαό, αλλά και εκείνη που θα τον κατευθύνει να κλιμακώσει τους αγώνες του. Τώρα που είναι ακόμη αναμμένη η σπίθα, και επειδή η τηλεόραση έχει μεγάλη δύναμη, οφείλετε να μεταδώσετε την  μαχητικότατα σας και σε άλλους κλάδους, και σε άλλα λαϊκά στρώματα που βρίσκονται παγιδευμένα ανάμεσα σε μπαμπούλες και
ψευδοδιλλήματα. Μην υποκύψετε στην τάση που εμφανώς υπάρχει, να λειτουργείτε μέσα από ένα εγωκεντρικό πρίσμα, το ότι αυτή τη στιγμή πολύς κόσμος σας περιβάλλει με έντονο και ειλικρινές ενδιαφέρον δεν σημαίνει ότι είστε το κέντρο της Γης. Στην προσπάθεια σας ζητήσατε από τον λαό να σας συμπαρασταθεί και εκείνος  έτεινε χείρα βοηθείας. Φροντίστε και εσείς λοιπόν, στο μέτρο πάντα του δυνατού, να του το ανταποδώσετε, και αγωνιστείτε στην κατεύθυνση εκείνη που όλα αυτά τα χέρια θα υψωθούν σε μια γροθιά για να δώσουν μια γερή μπάφλα στο μονοπωλιακό κατεστημένο.
* Οι προσωπικότητες αυτές έτσι και αλλιώς είχαν απο πρίν και θα έχουν την ευκαιρία να τα πούν και μετά όσα έχουν να πούν.

ΥΓ: Μην έχετε και τόση εμπιστοσύνη στους ευρωπαίους ηγέτες που σας χαιδεύουν τα αυτία, διότι όντας “στελέχη” του οικονομικού συστήματος που σας στέλνει μαζικά στην ανεργία, έχουν πιέσει και εκείνοι πρός αυτήν την κατεύθυνση.
ΥΓ 2: Εαν δεν φροντίσετε να κλιμακωθεί ο αγώνας, ο κόσμος που αυτή τη στιγμή σας στηρίζει, σιγά σιγά θα αρχίσει να αποχωρεί και θα μειώνεται το ενδιαφέρον του για την τύχη της ΕΡΤ. Στην περίπτωση αυτή μένετε γυμνοί απέναντι στην κρατική καταστολή, ή ακόμα και στην περίπτωση που δεν υπάρξει καταστολή με τα ματ, η κυβέρνηση θα μπορέσει πολυ πιο εύκολα να σας “συμαζέψει” με απειλές και κενές υποσχέσεις.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *