30 Μαΐου 2013

"Και στην Ήπειρο δώσαμε και δίνουμε μάχες" (του Νίκου Ηλία)

Εχουμε μια δυναμική και μια πολιτική που απ' ό,τι φαίνεται την έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι. Η ανάγκη διαμόρφωσης ενός αντικαπιταλιστικού μπλοκ που δεν θα λυγίζει μπροστά στην υπεροχή του εχθρού και θα είναι αποφασισμένο να τραβήξει αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέρμα, μέχρι την ανατροπή.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι παρούσα σε όλη τη χώρα, σε όλο το φάσμα του εργατικού κινήματος, του λαϊκού κινήματος, της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η παρουσία μας στο μαζικό λαϊκό κίνημα το έχει δείξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα και στους χώρους εργασίας και στις μεγάλες μάχες που έχουν γίνει. Στη μάχη των επιστρατεύσεων, των καθηγητών, των εργαζόμενων στο Μετρό, των ναυτεργατών, στη συμπαράσταση σε μια σειρά χώρους, όπως είναι η Χαλυβουργία, οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για την κλιμάκωση του και τη στήριξη αυτών των αγώνων.

Συνδικάτα
Στα συνδικάτα, η παρουσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αυτή που δημιουργεί γεγονότα και προβληματίζει πολύ κόσμο ως προς την αναγκαιότητά της. Εκεί πιστεύουμε ότι αν και εφόσον η κοινοβουλευτική αριστερά συντασσόταν σε μια τέτοια προσπάθεια συγκρουσιακής πολιτικής θα ήταν αλλιώς τα αποτελέσματα και διαφορετική η αντιμετώπιση από την κυβέρνηση, όπως είδαμε πρόσφατα με το πώς έκλεισε πριν ξεκινήσει η απεργία των καθηγητών.
Και στην Ηπειρο και στα Γιάννενα, όλοι καταλαβαίνουν την αποφασιστική παρουσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε μια σειρά από μάχες με πιο μεγάλη από αυτές τη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης. Και εδώ αν η κοινοβουλευτική αριστερά δεν είχε τους δικούς της σχεδιασμούς, θα ήταν αλλιώς τα αποτελέσματα. Δεν θα υπήρχε αυτή τη στιγμή η Δωδώνη στα χέρια του πολυεθνικού κεφαλαίου. Για πρώτη φορά από το΄'64 έχουν μείνει οι παραγωγοί απλήρωτοι για αρκετό χρονικό διάστημα, έχουν αφαιρέσει πάνω από 30 εκατομμύρια από τη μέρα που μπήκαν στο εργοστάσιο, έχουμε μείωση μισθών, απολύσεις εργαζομένων, τρομοκρατία.
Σήμερα υπάρχει μια τεράστια ανησυχία στην ηπειρώτικη κοινωνία για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παραγωγοί, οι εργαζόμενοι. Η μάχη συνεχίζεται ξαναμπαίνει μπροστά ο κόσμος, γίνονται αρκετές συσκέψεις, στα χωριά, στους κτηνοτρόφους. Ξανά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπαίνει μπροστά να συμβάλει και να οργανώσει αυτό το κίνημα. Αναγκάζεται έτσι το περιφερειακό συμβούλιο (που κατά πλειοψηφία είχε πάρει στο παρελθόν απόφαση για την ιδιωτικοποίηση) την Πέμπτη 30/5 να πραγματοποιήσει ξανά συνεδρίαση, μετά από κινητοποίηση των κτηνοτρόφων και της παράταξης που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για να παρθεί πίσω η απόφαση, όπου θα υπάρξει και τοπική συγκέντρωση.
Δημοσιεύθηκε στην Εργατική Αλληλεγγύη, Τεύχος 1073

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *