30 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση της Κίνησης για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΕ)

Στις 26.04.2013 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της ΚΕΔΔΕ.
 
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα εξής ζητήματα:
 
1. προγραμματισμός των δράσεων της Κίνησης για το επόμενο διάστημα και επεξεργασία των μετώπων παρέμβασής της.
2. οριστικοποίηση της συγκρότησης των ομάδων εργασίας και επί μέρους σχεδιασμός της δράσης τους.
3. αποτίμηση της έως τώρα δράσης της Κίνησης και της λειτουργίας του συντονιστικού οργάνου.
4. προτάσεις για καλύτερο εσωτερικό συντονισμό, εξώστρεφη παρουσία και δικτύωση της Κίνησης.
 
 
Το Συντονιστικό αποφάσισε τα ακόλουθα:
 
 
1. Την κατάληξη της πρώτης κεντρικής εκδήλωσης της Κίνησης με θέμα τις εργατικές-συνδικαλιστικές ελευθερίες και την αναδιαμόρφωση του εργατικού δικαίου.
Ως θεματικός πυρήνας της εκδήλωσης αποφασίστηκε η επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και η αντιδραστική αναθεώρηση του εργατικού δικαίου ιδωμένη υπό το πρίσμα αυτής της επίθεσης. Προτάθηκαν ως ομιλητές οι: Άρης Καζάκος, Κώστας Παπαδάκης, Γρ. Καλομοίρης και Ν. Γουρλάς ή Γ. Παυλόπουλος. Η αντίστοιχη ομάδα εργασίας που έχει αναλάβει την προετοιμασία της εκδήλωσης θα αποφασίσει άμεσα για τον χρόνο και τον τόπο διεξαγωγής της, καθώς και για τη σύνταξη κειμένου που θα την προπαγανδίζει.
 
2. Την ιεράρχηση του ζητήματος των "επίορκων" δημοσίων υπαλλήλων ως μετώπου άμεσης παρέμβασης του επόμενου διαστήματος .
Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε το κάλεσμα εκ μέρους της Κίνησης συνέντευξης τύπου από κοινού με μαζικούς φορείς, επιστημονικούς συλλόγους και συλλογικότητες από τους χώρους του δημοσίου που πλήττονται ιδιαίτερα (π.χ.: εκπαίδευση, υγεία), η προετοιμασία παρέμβασής μας απ' ευθείας σε σχολεία και νοσοκομεία και η σύνταξη αντίστοιχου κειμένου.
 
3. Τη συμβολή της Κίνησης στη δημιουργία μιας Επιτροπής Αλληλεγγύης στον αγώνα της Ιερισσού στην οποία θα συμμετέχουν κυρίαρχα μαζικοί φορείς, σωματεία, λοιπές συλλογικότητες κ.λ.π.
 
4. Την ανάληψη πρωτοβουλίας της Κίνησης για τη διοργάνωση σε χρόνο που θα κριθεί αργότερα πλατιάς παλλαϊκής διαδήλωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, με κάλεσμα σε όλες τις αντίστοιχες συλλογικότητες, μαζικούς φορείς, συνδικάτα και πολιτικές συλλογικότητες.
 
5. Την έκδοση εκ μέρους της Κίνησης ενός "εγχειριδίου" του αγωνιζόμενου πολίτη, στο οποίο θα κωδικοποιούνται οι τρόποι και τα μέσα υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων όχι μόνο στην πορεία και την απεργία, αλλά και σε άλλες όψεις της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.
 
6. τη συνολικά πιο αναβαθμισμένη δημόσια παρουσία της Κίνησης:
 - με τη σύνταξη πιο αναλυτικών κειμένων επεξεργασίας επίμαχων ζητημάτων
-  με τη συστηματικότερη καταγραφή αυτών των ζητημάτων (αντίστοιχη διαμόρφωση του site μας με θεματικές κατηγορίες)
-  την άμεση προώθηση της πανελλαδικής δικτύωσης της Κίνησης
 
7. Την οικονομική ενίσχυση της Κίνησης με τη διοργάνωση ενός "γλεντιού ενίσχυσης". Επικρατέστερη πρόταση η διοργάνωση αυτού του γλεντιού στον χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο, με ζωντανή μουσική και φαγητό, στις 18/5 (θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση).
 
 
Τέλος, από το σύνολο των τοποθετήσεων ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε:
 
- στην ανάγκη μαζικοποίησης της Κίνησης και ενδυνάμωσης της εξώστρεφης παρουσίας της, ιδιαίτερα μέσα από την πραγματική της παρέμβαση στους κοινωνικούς χώρους που το επόμενο διάστημα θα βρεθούν στο επίκεντρο της αντιδημοκρατικής επίθεσης.
- στο σχεδιασμό της παρέμβασης της Κίνησης στα επί μέρους ζητήματα σε κατεύθυνση συντονισμού και κινητοποίησης και άλλων φορέων (βλ. "επίορκοι", Ιερισσός), για την επίτευξη όσο το δυνατόν πλατύτερων μετωπικών αντιστάσεων.
- στις διαπιστωθείσες έως τώρα αδυναμίες λειτουργίας και εσωτερικής επικοινωνίας του συντονιστικού οργάνου (εξετάστηκε και η πρόταση για τη συγκρότηση ενός μικρότερου σε αριθμό μελών οργάνου που θα αναλάβει το ρόλο μιας "εκτελεστικής γραμματείας").
- στην θετική αποτίμηση της πρώτης δημόσιας παρουσίας της Κίνησης με οργανωμένο μπλοκ στην πορεία που διοργανώθηκε στις 21 Απρίλη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *