30 Μαρτίου 2013

Το ΑΚΕΛ καλεί Λαπαβίτσα και Φλάσμπεκ για να συμβάλλουν σε μελέτη εξόδου της Κύπρου από το ευρώ

Πηγή: ISKRA
Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΑΚΕΛ: ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΥΠΡΟ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ
Ο Άντρος Κυπριανού Γ.Γ. του ΑΚΕΛ επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 στις 26/3 ότι έχουν προσκληθεί από το ΑΚΕΛ οι Κ.Λαπαβίτσας και Χ. Φλάσμπεκ, προκειμένου να συμβάλλουν στη μελέτη και διαμόρφωση σχεδίου για την έξοδο της Κύπρου από το ευρώ, έξοδο που ο Α. Κυπριανού δεν απέκλεισε ως ενδεχόμενο διεξόδου από την κρίση.
Τα συγκεκριμένα αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Α. Κυπριανού στη Νόνη Καραγιάννη-Αθήνα 9,84 στις 26 Μαρτίου έχουν ως εξής:
Ερ. Αναρωτιέμαι αν ένα από το ερωτήματα αυτού του δημοψηφίσματος θα είναι το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ;
Α. Κυπριανού:Εμείς δεν το αποκλείουμε αυτό το ενδεχόμενο. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο θα πρέπει να μελετήσουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζεται να προηγηθούν αλλά και τις παρενέργειες οι οποίες θα προκληθούν. Και πρέπει να σας πω ότι ήδη έχουμε αρχισει να μελετούμε αυτά τα ζήτηματα σε μεγαλύτερο βάθος. Είχαμε συστήσει πριν από τις προεδρικές εκλογές μια ειδική επιτροπή που ασχολείται με αυτό το θέμα και τώρα έχουμε καλέσει να έρθουν στην Κύπρο δύο διάσημοι καθηγητές που ασχολούνται με αυτά τα θέματα ακριβώς για να μας συμβουλεύσουν για τα παραπέρα βήματα.

Ερ. Οικονομολόγους έχετε προσκαλέσει;
Α. Κυπριανού:Ναι, ο ένας ήταν υφυπουργός οικονομικών της Γερμανίας όταν ο κύριος Λαφοντέν ήταν υπουργός οικονομικών, ο άλλος είναι Ελλαδίτης, είναι ο κύριος Λαπαβίτσας, εργάζεται στο Λονδίνο.
Ερ. Ο στόχος σας είναι να καταλήξετε σε μια έκθεση με τα υπέρ και τα κατά της κάθε λύσης;
Α. Κυπριανού:Ακριβώς όπως το λέτε. Αυτό θέλουμε να πράξουμε διότι θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιά είναι τα υπέρ και τα κατά της κάθε λύσης. Δηλαδή, αν συνεχίσουμε την πορεία μέσα στα πλαίσια των αποφάσεων της τρόϊκα, πως θα εξελιχθούν τα πράγματα για τον κυπριακό λαό, ποιές είναι οι προοπτικές. Αν ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία, ποιές είναι οι προοπτικές. Αυτά θέλουμε να τα μελετήσουμε γιατό γνωρίζουμε πως δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές ούτε εύκολες λύσεις. Αλλά θεωρούμε πως όταν είσαι ενώπιον κρίσεων πρέπει να μελετήσεις όλα τα ενδεχόμενα και μετά να πάρεις αποφάσεις. Δεν δεχόμαστε δογματικά η καλύτερη λύση είναι αυτή που προτείνει η τρόϊκα. Αντιθέτως, η διαπίστωσή μας είναι πως όλη η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ξεσηκωθεί με τις αποφάσεις που ελήφθησαν για την Κύπρο.
Και το χειρότερο απ’όλα είναι ότι ο κύριος Ντάϊζενμπλουμ έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτά ενδεχομένως να εφαρμοστούν στη Μάλτα και στο Λουξεμβούργο, ανεξάρτητα από το αν τα πήρε πίσω στη συνέχεια. Αυτά είναι λοιπόν ζητήματα που κατά την άποψή μας πρέπει να μας απασχολήσουν και να δούμε πως ως κόμμα θα συμβουλεύσουμε τον κυπριακό λαό για την πορεία που θα ακολουθήσει.
Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *