15 Μαρτίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 
ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ - ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΕ, ΔΝΤ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
συναγωνίστριες και συναγωνιστές,
Μαζί με εκατομμύρια εργαζόμενους συμμεριζόμαστε την οργή για τη βάρβαρη επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης Ν.Δ.- ΠΑ.ΣΟ.Κ. -ΔΗΜ.ΑΡ., της ΕΕ και του ΔΝΤ, , η οποία επιχειρεί να φορτώσει στους εργαζόμενους και στο λαό το τεράστιο βάρος της πρωτοφανούς και πολύπλευρης καπιταλιστικής κρίσης. Την αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων αγωνιστών της Αριστεράς και του μαζικού κινήματος για την έκβαση αυτής της σκληρής αναμέτρησης μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας, η οποία θα κρίνει, για μεγάλο διάστημα, το μέλλον των εργαζομένων, του λαού και των παιδιών μας, το μέλλον του πολιτισμού μας.
Απέναντι μας, στη χώρα μας, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, παρατάσσεται - παρά τους εσωτερικούς τους ανταγωνισμούς που οξύνονται - μια σύγχρονη Ιερή Συμμαχία για την προάσπιση των κερδών τραπεζών και κεφαλαίου, για την έξοδο από τη δική τους κρίση με καύσιμη ύλη τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα εργαζομένων και νεολαίας. Το  ελληνικό και διεθνές κεφάλαιο, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ, σοσιαλιστές και νεοφιλελεύθεροι, όλοι μαζί στο «μαύρο μέτωπο» κατά των λαών. Κι όμως, ο καπιταλισμός παρά τα νεοφιλελεύθερα και νεοκεϋνσιανά γιατροσόφια βουλιάζει στην κρίση. Δεν χρειάζεται άλλη διαχείριση, αλλά ανατροπή. Οι κυρίαρχοι βρυχήθηκαν το τέλος της ιστορίας. Τώρα είναι αντιμέτωποι με την αρχή του ιστορικού τους τέλος.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση από δήθεν «ασφαλές λιμάνι των λαών» αναδεικνύεται σε δυνάστη και καθοδηγητικό κέντρο της αστικής επιδρομής στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Δεν μεταρρυθμίζεται προς φιλολαϊκή κατεύθυνση, μεταλλάσσεται σε ακόμη πιο αντιδραστική κατεύθυνση. Γίνεται διαρκώς και περισσότερο μισητή στους εργαζόμενους.
Πικρά αποκαλυπτική για εκατομμύρια εργαζόμενους είναι και η χρεοκοπία των αστικών κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της ΔΗΜ.ΑΡ. και της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Μετατρέπονται σε πρωτοκολλητές αποφάσεων, ξεφτιλίζονται ως δούλοι του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Της κάθε … «Μίζενς» και της κάθε «Λίστας Λαγκάρντ».
Απέναντι σε αυτή την επίθεση το λαϊκό κίνημα, παρά τους μαχητικούς του αγώνες, αποδεικνύεται ανεπαρκής. Κατά τη γνώμη μας, απαιτείται επειγόντως συνολική στρατηγική ανασυγκρότηση μακριά από τη διαχείριση και την μετατροπή του σε ουρά του συστήματος. Έχουμε όμως βαθιά πεποίθηση ότι αυτή η ανασυγκρότηση δεν μπορεί να γίνει μακριά και έξω από την μαχόμενη κοινή δράση, εδώ και τώρα, για την απόκρουση και ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης του κεφαλαίου. Εκεί που κρινόμαστε όλοι. Η έκβαση της κρίσιμης αναμέτρησης της περιόδου θα κριθεί τελικά από τη δυνατότητα του μαζικού, εργατικού και λαϊκού κινήματος να ενωθεί σε νέα αγωνιστική, ταξική βάση και να διαδραματίσει ανατρεπτικό πολιτικό ρόλο. Θα εξαρτηθεί επομένως από το αν θα υπερβεί τη σημερινή αδυναμία σε περιεχόμενο, τακτική, μορφές δράσης, ώστε μέσα στους αγώνες να ανασυγκροτηθεί, να ξεπεράσει τον κατακερματισμό, στον οποίο έχει οδηγηθεί από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και την αστικοποιημένη πολιτική του ηγεσία.
συναγωνιστές και συναγωνίστριες,
Η κοινή δράση δεν μπορεί παρά να εκφράζεται στην πάλη για το αναγκαίο πρόγραμμα ρήξης και ανατροπής της επίθεσης. Γι’ αυτό θέτουμε για συζήτηση κι αγώνα ένα πλαίσιο στόχων μετωπικής κοινής δράσης:
- ανυπακοή, απόσυρση και κατάργηση του Μνημονίου κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ και κάθε νόμου ή μέτρου που απορρέει από αυτό, από τη σκοπιά των αναγκών και δικαιωμάτων εργαζομένων και νεολαίας.
- Την ήττα - ανατροπή ολόκληρου του σάπιου αστικού πολιτικού κατεστημένου και κάθε επίδοξου διαχειριστή ή σωτήρα της ίδιας πολιτικής, από το μαζικό κίνημα. Πάλη ενάντια στην αντιδραστική αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος.
- Να πληρώσει την κρίση το κεφάλαιο με ριζική αναδιανομή του πλούτου σε όφελος του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος και σε βάρος των κερδών του.
- Ανυπακοή και ρήξη με το διεθνές σύστημα κερδοσκοπίας και εκμετάλλευσης του κεφαλαίου, με την Ευρωπαϊκή Ένωση του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.
- Προάσπιση της εργατικής τάξης και του λαού, από τον εφιάλτη της ανεργίας και την υπερδιόγκωση του εφεδρικού στρατού εργασίας
- Εθνικοποίηση και κρατικοποίηση, χωρίς αποζημίωση, του τραπεζικού συστήματος, των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και κοινωνικών υποδομών, καθώς και επιχειρήσεων που κλείνουν. Καμιά ιδιωτικοποίηση, δημόσια παιδεία, υγεία και κοινωνική προστασία.
Παράλληλα όμως χρειαζόμαστε και μια
 ΚΙΝΗΣΗ για τις ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ και ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
και τα  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ
Μια  Κίνηση που:
·       να συμβάλει πολύμορφα στην υπεράσπιση των εργατικών, λαϊκών και δημοκρατικών μαζικών αγώνων, στην υπεράσπιση των εργατικών συνδικάτων αλλά και όλων των μαζικών φορέων του λαϊκού κινήματος. Στην υπεράσπιση των διωκόμενων αγωνιστών αλλά και των αδυνάτων στο εργοστάσιο, στην επιχείρηση, στα σχολεία και τις σχολές, στο στρατό, σε κάθε σφαίρα της κοινωνικής, πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης. Ενάντια σε κάθε είδους οικονομική βία σε βάρος των κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων λαϊκών στρωμάτων
·       να συμβάλει στη δημιουργία μιας εργατικής και λαϊκής περιφρούρησης, μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες του μαζικού κινήματος, ενάντια στην κρατική βία, να συμπαραστέκεται και να συνεργάζεται με όλες τις αντιφασιστικές  και αντιρατσιστικές κινήσεις και επιτροπές για την αντιμετώπιση της φασιστικής τρομοκρατίας
·       να υπερασπίζεται τη νομιμότητα και το δίκιο των εργατικών  λαϊκών αγώνων και των μορφών πάλης τις οποίες επιλέγει το ίδιο το μαζικό κίνημα ενάντια στο ταξικό «δίκιο» των εργοδοτών, ενάντια στους καταπιεστικούς νόμους που επιβάλουν οι κυβερνήσεις, η Βουλή και η τρόικα και εφαρμόζει μια όλο και πιο άδικη Δικαιοσύνη
·       να αντιμετωπίζει την ιδεολογική τρομοκρατία των αντιδραστικών μέσων μαζικής ενημέρωσης υπερασπίζοντας την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και τα μέσα δημοκρατικής ενημέρωσης και πολιτισμού, πάνω από όλα  του ίδιου  του εργατικού και λαϊκού κινήματος
·       να συμβάλει στον αγώνα για τα δημοκρατικά δικαιώματα των μεταναστών, της νεολαίας, των γυναικών, των σεξουαλικά καταπιεζόμενων, για τις ελευθερίες στο ίντερνετ
·       να υπερασπίζεται το δημοκρατικό δικαίωμα στη λαϊκή κυριαρχία και ανεξάρτητη πορεία του τόπου μας ενάντια σε κάθε ξένη παρέμβαση, εποπτεία, επέμβαση και καταπίεση, ενάντια στα αντιδημοκρατικά, αυταρχικά, ρατσιστικά  μέτρα που προωθούν η ΕΕ, το ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ και άλλοι υπερεθνικοί ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί
·       να συμβάλει στη δημοκρατική, αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη  με τους αγώνες των λαών, ειδικά ενάντια στους πολέμους και τις στρατιωτικές επεμβάσεις. Να καλλιεργεί ιδιαίτερα τη φιλία και αλληλεγγύη με τους γειτονικούς λαούς
·       να συνδέεται δημιουργικά με τα αγωνιζόμενα συνδικάτα, συλλόγους, κινήσεις, πρωτοβουλίες και συνελεύσεις,  με το ίδιο το λαϊκό κίνημα. Να λειτουργεί ενωτικά, με βάση τη συνέλευση των μελών της και τη συμφωνία στη Διακήρυξη και τις αρχές λειτουργίας της
·       να επιδιώκει σταθερά την κοινή δράση με ανάλογες συσπειρώσεις, δίκτυα, μέτωπα και κινήσεις, όπως και τη συνεργασία με προσωπικότητες, διανοούμενους και νομικούς
·       με στόχο να οικοδομήσουμε ένα μεγάλο, μαζικό και μαχητικό μέτωπο πάλης υπέρ των δημοκρατικών ελευθεριών των εργαζομένων και του λαού.
Με κάλεσμα υπογραφών να απευθυνθούμε σε όλους τους χώρους όπου παρεμβαίνουμε και όχι μόνο.
α) Σε εργατικά σχήματα, σωματεία και εργασιακούς χώρους. Καλούμε εργατικές συλλογικότητες, συνδικαλιστές και αγωνιστές να υπογράψουν ένα πρώτο κείμενο της κίνησης και να συμμετάσχουν στην πρώτη μεγάλη ιδρυτική συνέλευση.
β) Το ίδιο κάνουμε και στις γειτονιές. Κινήσεις πόλης, συνελεύσεις γειτονιάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αριστεράς στους δήμους αλλά και μεμονωμένοι  αγωνιστές χρειάζεται να στηρίξουν την κίνηση με την υπογραφή τους και την παρουσία τους στην ιδρυτική της συνέλευση.
Ο στόχος είναι να συγκεντρωθεί όσο γίνεται μεγαλύτερο δυναμικό αγωνιστών και συλλογικοτήτων που θα στηρίζει την κίνηση και θα της δίνει τη δυνατότητα δράσης μέσα στο μαζικό κίνημα.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
15/03/2013

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *