19 Μαρτίου 2013

Κύπρος: Ψηφίσατε Μνημόνιο καλά να πάθετε;

πηγή, mao,gr
Σοκ και δέος στην Κύπρο!
 
Κύπρος: Ψηφίσατε Μνημόνιο καλά να πάθετε;Οι διεθνείς δανειστές και η κυπριακή κυβέρνηση συμφώνησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, σε εφάπαξ εισφορά 9,9% για τις καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες άνω των 100.000 ευρώ και σε 6,7% για τις καταθέσεις που είναι κάτω από τις 100.000 ευρώ,
Η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, ακυρώνει την εγγύηση των 100.000 ευρώ στις καταθέσεις και διαλύει κάθε αυταπάτη ότι ένα ηπιότερο μνημόνιο με λιγότερο σκληρά μέτρα είναι εφικτό.
Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος  και αισθάνεται διπλά και τριπλά εξαπατημένος με τα όσα έχουν διαρρεύσει τις τελευταίες ώρες, η εγκυρότητα των οποίων δεν μπορεί να εξακριβωθεί!  Δέκα με δεκαπέντε δισεκατομμύρια ευρώ έκαναν φτερά από τις κυπριακές τράπεζες μετά τις εκλογές κάτι που αποδεικνύει ότι οι πολιτικοί και τα στελέχη του τραπεζοπιστωτικού συστήματος γνώριζαν πολύ καλά τις πιέσεις του Eurogroup αλλά το κρατούσαν κρυφό από τον “λαουτζίκο”!
Προκαλεί πραγματικά οργή το γεγονός ότι μόνο το παράρτημα της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο ήταν εναντίον του Μνημονίου στις πρόσφατες εκλογές (χωρίς ακόμα και το ΕΛΑΜ να έχει πρώτη γραμμή το αντιμνημονιακό πάντως!).

Όπου περνάει το ΔΝΤ το βιοτικό επίπεδο και το προσδόκιμο ζωής μειώνονται. Οι εξεγέρσεις και η κοινωνική αναταραχή όπου και αν περνάνε οι καρχαρίες αυτοί αποτελούν τον κανόναςκαι όχι την εξαίρεση.
.Άλλωστε, σχεδόν σε όποια χώρα βάλει στα δόντια του. σημειώνονται εκρήξεις εργατικής οργής. Το ΔΝΤ απλώς δεν δίνει τη δόση του δανείου στην υπόδουλη χώρα, αν η κυβέρνηση αδυνατεί να περάσει τα μέτρα λιτότητας. Απλώς καταρρέει η μια κατοχική κυβέρνηση και αντικαθίσταται με άλλη.
Στην Κύπρο επικρατεί πανικός. Ουρές στις τράπεζες. Οργισμένοι πολίτες.  Αυτό που συμβαίνει έχει αρκετές ομοιότητες (δεδομένων των αναλογιών πάντα και της εντελώς διαφορετικής οικονομικής κατάστασης) με τις συνθήκες που οδήγησαν στην αλβανική εξέγερση το 1997.
argentinazo
Αγανακτισμένος πολίτης, απέκοψε το πρωί την είσοδο του υποκαταστήματος της Συνεργατικής Πιστωτικής Εταιρείας Κυπερούντας, σταθμεύοντας τον εσκαφέα του κι απείλησε να εισβάλει στην τράπεζα!

Τότε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η πίεση του ΔΝΤ που οδήγησε το κράτος να καταργήσει κάθε εγγύηση για τις τραπεζικές καταθέσεις, να “απελευθερώσει” τον τραπεζικό και οικονομικό τομέα επιτρέποντας την ανάδυση “πυραμιδών” που προσέφεραν νόμιμα μηνιαίους τόκους μέχρι και 100%.
Πολλοί άνθρωποι κατέθεσαν και έχασαν  τις οικονομίες της ζωής τους σε αυτά τα διεφθαρμένα σχήματα.
Οι κρατικοί θεσμοί είχαν κυριολεκτικά καταλυθεί για μια περίοδο μερικών ημερών εμπόλεμης κατάστασης (με περίπου 100 νεκρούς), ενώ η αστυνομία ήταν άφαντη από παντού.
 Όπως περιγράφεται εδώ αυτή η κατάσταση απείλησε την Ευρωπαϊκή Ένωση που ανησύχησε για τυχόν μετάδοση της εξέγερσης στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ. Μια πολυεθνική δύναμη στάλθηκε προκειμένου να αποκαταστήσει την τάξη.
Μένει να δούμε πότε (όχι αν) και σε ποια χώρα της ευρωζώνης θα ξεσπάσει πρώτα μια πραγματική κοινωνική εξέγερση.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *