31 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση για τις Σκουριές




Οι κάτοικοι της Β. Χαλκιδικής δίνουν έναν ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στα σχέδια του ελληνικού κράτους και της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός (θυγατρική της Καναδικής πολυεθνικής Eldorado Gold και του ομίλου Μπόμπολα).

Εκατοντάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά, αγωνίζονται ενάντια στις ληστρικές απαιτήσεις και διαθέσεις των μεταλλευτικών εταιρειών, που θα φέρουν τον αφανισμό του φυσικού περιβάλλοντος και των χωριών της περιοχής. Αντιμετωπίζουν την άγρια καταστολή από την πλευρά της κυβέρνησης , που για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ποιανού τα συμφέροντα υπηρετεί: Αυτά των καπιταλιστών που μπροστά στα κέρδη τους, θεωρούν αναλώσιμα υλικά, όχι μόνο φύση και περιβάλλον αλλά και τους ίδιους τους ανθρώπους!

Ο αγώνας των κατοίκων της περιοχής είναι πολύμορφος, δυναμικός και συνεχίζεται παρά τις προσαγωγές-μέχρι και μαθητών- που συνοδεύονται με λήψη DNA, παρά την ρίψη δακρυγόνων στους δρόμους και σε σχολείο, παρά τις έρευνες σε σπίτια. Ο αγώνας τους για να μπορούν οι ίδιοι να αποφασίζουν και να ελέγχουν το πλούτο της περιοχής, συναντιέται με τον αγώνα και άλλων περιοχών, όπως το Κιλκίς και ο Έβρος, όπου κι εκεί έχουν σχεδιαστεί ανάλογες μεταλλευτικές δραστηριότητες. Επίσης , συναντιέται και με τους αγώνες για τα εργατικά δικαιώματα που έχουν κατακρημνιστεί και οδηγούν τις εργασιακές σχέσεις σε συνθήκες του 19ου αιώνα.

Με σκοπό να αναδειχθεί το ζήτημα και στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων σας καλούμε στην εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 31 Μάρτη στις 7:00μ.μ. στην Σουίτα.


- Προβολή της ταινίας «Άπληστον Κέρδος»του Γιάννη Καρυπίδη
- Ενημέρωση-Συζήτηση με τους:
  • Γιάννη Καρυπίδη,σκηνοθέτη
  • Τόλη Παπαγεωργίου,από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων
  • Σάββα Τσελεπίδη,Αρχιτέκτων-Μηχανικός και Μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ


Αλληλέγγυοι-Αλληλέγγυες στον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *