30 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΕΤΑΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)
Ερμού και Φωκίωνος 11, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somt.gr, τηλ. επικοινωνίας 6936760879 , 6977806266.

Το σωματείο μισθωτών τεχνικών χαιρετίζει τη συμμετοχή εκατοντάδων συναδέλφων, στη συγκένρωση στο ΕΤΑΑ, την Πέμπτη 28/03.
Η διόκηση και ο πρόεδρος του ταμείου ακύρωσαν την προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ, προκειμένου να μην γίνει καμία συζήτηση, παρουσία των συγκεντρωμένων συναδέλφων.
Παρά την ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ (!), οι εργαζόμενοι και άνεργοι μηχανικοί, με την αποφασιστικότητα τους, μπήκαν στο κτίριο και μετά από συνέλευση, αποφάσισαν την παραμονή τους στο χώρο του ΕΤΑΑ. Προκειμένου να συνεδριάσει το ΔΣ του ταμείου, για να πάρει θέση στο αίτημα της ακύρωσης της απόφασης για αύξηση των εισφορών, «κρατήθηκε» στο χώρο ο πρόεδρος του ΕΤΑΑ.
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, την ώρα που προωθεί τους ασφαλιστικούς νόμους, το κούρεμα των ταμείων και την ιδιωτικοποίηση στην κοινωνική ασφάλιση, υποδέχεται με τις δυνάμεις καταστολής τους εργαζόμενους. Η παρουσία των ΜΑΤ στο χώρο του ΕΤΑΑ, από το πρωί, αποτελεί κίνηση αυταρχισμού και πρόκληση για το σύνολο των εργαζομένων.
Η διοίκηση του ΤΕΕ – υπηρέτης της άθλιας συγκυβέρνησης, της ΕΕ, των τραπεζών και του κεφαλαίου- που βοήθησε στη μετατροπή του ταμείου σε τράπεζα και στηρίζει όλα τα αντιασφαλιστικά μέτρα, αφού συνέβαλλε με κάθε τρόπο στο να παρθούν οι αποφάσεις και ενώ τα ειδοποιτήρια καταφτάνουν στα σπίτια μας, έρχεται τώρα, να «κυρήξει» αγώνες χωρίς φυσικά κανένα σχέδιο, συστήνοντας παράλληλα στους συναδέλφους τη διεκδίκηση της ανάκλησης της απόφασης με ατομικές προσφυγές!!! Οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ στο ΕΤΤΑ υπερψήφισαν τις αυξήσεις και δεν άρθρωσαν λέξη όταν αποφασίστηκε η αποστολή των ειδοποιητηρίων. Όλοι αυτοί δείχνουν σήμερα όψιμο ενδιαφέρον και με τη «δικλείδα ασφαλείας», να θέσει βέτο ο κυβερνητικός επίτροπος στο ταμείο, σε ενδεχόμενη ακύρωση της εφαρμογής των αυξήσεων.
Ο αγώνας για τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων και άνεργων μηχανικών, όλων αυτών που τσακίζονται απ’ την πολιτική αυτή. Προμετωπίδα του αγώνα δεν μπορεί να είναι το ΤΕΕ, που η σφραγίδα του δεν λείπει από κανένα μέτρο ενάντια στα συμφέροντα των εργαζόμενων και άνεργων μηχανικών.
Στην εποχή της σαρωτικής επίθεσης των δικαιωμάτων μας, ο δρόμος του αγώνα των εργαζόμενων και των ανέργων, είναι ο μόνος που μπορεί έχει αποτελέσματα και να οδηγήσει στην ανατροπή της βάρβαρης αντεργατικής πολιτικής. Εξάλλου με τις κινητοποιήσεις μας, πετύχαμε ήδη μια πρώτη κατάκτηση που αφορά στη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας, υπό προϋποθέσεις σε συναδέλφους που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους. Η εξέλιξη αυτή παρότι πολύ απέχει από το να αποτελεί λύση του προβλήματος, θα δώσει ανάσα σε αρκετούς άνεργους συναδέλφους, ειδικά νεότερους.
Το επόμενο διάστημα, είναι άμεσα αναγκαίο να συγκροτηθεί ένα μέτωπο αποφασιστικής σύγκρουσης και μαχητικής πρακτικής δράσης, να ξεδιπλώσουμε την αντεπίθεση μας εναντία στο σύνολο της αντιασφαλιστικής καταιγίδας. Σε αυτό το δρόμο καλούμε όλους τους εργαζόμενους μηχανικούς και τα σωματεία τους, τους ανέργους και τους αυτοαπασχολούμενους, να συμβάλλουν στην οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ- ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
 ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΧΘΟ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ- ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ATTICA BANK.
Το σωματείο καλεί σε συγκέντρωση την βδομάδα που έρχεται στο ΔΣ του ΕΤΑΑ απαιτώντας την ακύρωση της απόφασης για την εφαρμογή των ληστρικών εισφορών.
Άμεσα θα καλέσει σε συγκέντρωση στο υπουργείο εργασίας. Θα πάρει πρωτοβουλίες για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε συντονισμό με τα υπόλοιπα σωματεία
Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η ημερομηνία σύγκλισης γενικής συνέλευσης του σωματείου, καθώς η περίοδος είναι κρίσιμη για τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *