30 Μαρτίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Καμία σχέση με Καμμένο!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Καμία σχέση με Καμμένο!
 πηγή, MediA Oasis
Μύθος αποδεικνύεται η κοινή ανακοίνωση που υπέγραψαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου μαζί με την τοπική οργάνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Η είδηση γράφτηκε στην ιστοσελίδα της τοπικής εφημερίδας Νέα Κρήτη (εδώ το άρθρο) και αναπαράχθηκε στο πόρταλ του ΚΚΕ 902.gr (εδώ) με σχόλιο για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Η Τοπική Οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάντως διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπήρξε κοινή ανακοίνωση. Όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή της, “η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετείχε σε σύσκεψη στις 19/3 στο εργατικό κέντρο, την οποία είχε καλέσει η κίνηση «Πολίτες κατά του Χρέους», με μοναδικό σκοπό την διοργάνωση αντικυβερνητικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την ημέρα διεξαγωγής της παρέλασης και μόνο. Κανένα κείμενο – ανακοίνωση δεν συζητήθηκε  και δεν υπογράφηκε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ“.

Διευκρινιστικά ακόμη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επισημαίνει:
“Για εμάς η μάχη ενάντια στην κυβέρνηση στηρίζεται στους μεγάλους αγώνες του εργατικού κινήματος, των εργατών και της νεολαίας. Στόχος μας είναι η αποδέσμευση από το ευρώκαι την ΕΕ, στηριζόμενοι στις δυνάμεις μας για νέα διεθνιστική αλληλεγγύη. Σύμμαχοι σε αυτή την κατεύθυνση δεν είναι οι “πατριώτες” στυλ Καμμένου που τυλίγονται τη γαλανόλευκη ενώ παλεύουν για την κερδοφορία των ντόπιων καπιταλιστών. Η ντόπια εθνική άρχουσα τάξη έχει κοινό συμφέρον με αυτό που προωθούν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα όπως η ΕΕ, και βασικό σκοπό να φορτωθούν τα βάρη της κρίσης οι εργαζόμενοι. Οι επίσημοι καλεσμένοι στις παρελάσεις, δεν είναι πια ούτε επίσημοι ούτε προφανώς καλεσμένοι, είναι μια καρικατούρα που προσπαθεί να κρατηθεί όρθια με τις πλάτες της αστυνομίας και δίκαια ξεσηκώνουν την οργή του Λαού.
Μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Κομματική Οργάνωση Ηρακλείου του ΚΚΕ και ο 902.gr αναπαράγουν ανεύθυνα χωρίς καμία διασταύρωση τέτοιες πληροφορίες προκειμένου να εξυπηρετήσουν την πολιτική της απομόνωσης και περιχαράκωσης που ακολουθούν απέναντι σε ‘άλλες αγωνιζόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος. Η ανακοίνωση αυτή δείχνει πόσο μακριά βρίσκεται η ηγεσία του ΚΚΕ από την ανάγκη που επιβάλλεται πάνω στην όξυνση της ταξικής πάλης, για κοινή δράση των δυνάμεων της κομμουνιστικής/μαχόμενης αριστεράς στην οργάνωση του αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής και των Μνημονίων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, για να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα σοσιαλιστική και κομμουνιστική προοπτική”.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *