27 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όχι στην ποινικοποίηση της απεργίας στις αστικές συγκοινωνίες. Η κυβέρνηση των εχθρών του λαού δεν μπορεί να σταματήσει τους αγώνες.


Εχθρική ενέργεια της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη ενάντια στο λαό είναι η κήρυξη της απεργίας στις αστικές συγκοινωνίες σαν παράνομης. Στον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό που επιβάλλουν προσπαθούν να βγάλουν στην παρανομία των αγώνων των εργαζομένων για σώσουν το ψωμί, τη δουλειά και την αξιοπρέπειά τους.
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, οι ένοχοι για την υποβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών που έχουν μετατραπεί σε καθημερινή ταλαιπωρία για την κοινωνία, δεν δικαιούνται να μιλάνε στο όνομα των επιβατών. Οι επιβάτες εξάλλου είναι οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί και οι άνεργοι που είναι θύματα της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση της λίστας Λαγκάρντ, μαζί με τα κανάλια και τα φερέφωνα της διαπλοκής, μαζί με το ακροδεξιό δεκανίκι του Σαμαρά, τη Χρυσή Αυγή, βάζουν στο στόχαστρο τους εργαζόμενους για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα εργοδοσίας και τραπεζών. Ο αυταρχισμός των προσκυνημένων της Τρόικας και του κεφαλαίου δε θα περάσει.
Απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης δεν υπάρχει παρά ο δρόμος του αγώνα και της ρήξης. Ο απεργιακός αγώνας στις συγκοινωνίες είναι δίκαιος, είναι ελπιδοφόρος, είναι η αρχή για τον ξεσηκωμό της κοινωνίας.
Τώρα συντονισμός, συνέχεια και ένταση του αγώνα στις συγκοινωνίεςΗ μάχη ενάντια στο ενιαίο μισθολόγιο-φωτοχολόγιο απαιτεί ενιαίους αγώνες για την ανατροπή του σε δημόσιο και ΔΕΚΟ. Η ανατροπή μπορεί να γίνει αρχή για να μπει φραγμός στους μισθούς πείνας. Όλα τα σωματεία του χώρου και το σύνολο των εργαζομένων οφείλουν να πάρουν πρωτοβουλίες υπέρβασης της καθήλωσης και της υποταγής που επιδιώκουν οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Οι συνθήκες και η ένταση της επίθεσης επιβάλλουν τη διαμόρφωση δομών που θα προωθούν, θα συντονίζουν και θα ενώνουν τους αγωνιζόμενους κλάδους και σωματεία σε μία ανεξάρτητη και αγωνιστική κατεύθυνση υπεράσπισης των εργατικών δικαιωμάτων και ανατροπής της επίθεσης.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *