25 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Τρόικα, Κυβέρνηση, Χρυσή Αυγή - για την εργοδοσία δουλεύουνε μαζί!



Η επίθεση ενάντια στους όρους εργασίας, τις ανάγκες, τα δικαιώματα και συνολικά τη ζωή της πλειοψηφίας του λαού, δεν είναι τίποτε άλλο από την απάντηση του κεφαλαίου στη βαθιά, παγκόσμια, ιστορική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και η προσπάθειά του να την ξεπεράσει. Απάντηση, που παίρνει διάφορες μορφές και συμπυκνώνεται σε πολιτικές, που κοινό πυρήνα έχουν τη διασφάλιση των κερδών σε βάρος του κόσμου της εργασίας και της φύσης με μια εκμετάλλευση που γίνεται όλο και πιο έντονη και βίαιη κάνοντας εφιαλτική την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
Στη χώρα μας, οι πολιτικές αυτές αποτυπώνονται με τα αλλεπάλληλα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, τις δανειακές συμβάσεις, σειρά νόμων και μέτρων (πρόσφατα με σωρεία πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, που καταργούν αρχές ακόμα και της αστικής δημοκρατίας), που στοχεύουν κατευθείαν στην «καρδιά» της εργατικής τάξης και του λαού, αλλάζοντας καταστροφικά όλους τους όρους εργασίας, αμοιβής και ζωής.
Τέσσερα περίπου χρόνια μετά την φανερή εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης και του ανηλέητου κοινωνικού πολέμου, που έχουν εξαπολύσει οι καπιταλιστές με τη βοήθεια της Ε.Ε., του ευρώ, της Ε.Κ.Τ., του Δ.Ν.Τ. και τον ντόπιων κυβερνήσεων και πολιτικών εκφραστών – υπηρετών των συμφερόντων τους, οι συσχετισμοί σε βάρος του εργαζόμενου λαού, έχουν αλλάξει δραματικά. Ενάμισι εκατομμύρια άνεργοι, καταποντισμός των μισθών και συντάξεων, απλήρωτη εργασία, απολύσεις, τρομοκρατία, διάλυση συλλογικών συμβάσεων, λουκέτα σε χιλιάδες μαγαζιά, προλεταριοποίηση μεγάλου τμήματος αυτοαπασχολούμενων, κατακόρυφη αύξηση φορολογίας, χαράτσια, διάλυση κοινωνικών παροχών σε υγεία, παιδεία…
Όλα αυτά, αφορούν και συμβαίνουν σε μας και στους συνανθρώπους μας στο χώρο της δουλειάς, στη γειτονιά, στο χωράφι, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο. Κάθε εργαζόμενος και άνεργος νοιώθει στον ένα ή τον άλλο βαθμό το παγωμένο φύσημα και το ατσαλένιο σφίξιμο της ανημποριάς να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ζωής και που για πολλούς σημαίνει πλέον αδυναμία επιβίωσης.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, με ανακοίνωση – καταγγελία για τοπική επιχείρηση εμπορίας ξύλου (χαρακτηριστικό παράδειγμα από αυτά που συμβαίνουν καθημερινά και που τα περισσότερα μένουν κρυμμένα πίσω από το τείχος της απελπισίας και του εκφοβισμού), έφερε στο φως όλο το πλέγμα τόσο της εκμετάλλευσης των εργαζομένων μπροστά στην απειλή της απόλυσης, όσο και την τρομοκρατία για να μην διεκδικήσουν, να μην μιλήσουν «παραέξω», να μην συμμετέχουν και αγωνιστούν συλλογικά.
Και να λοιπόν, που όταν τα ζητήματα μπαίνουν στα «μαρμαρένια αλώνια» της ταξικής πάλης, κάθε κατεργάρης πάει στον πάγκο του. Έτσι και η Χρυσή Αυγή και κάθε είδους φασιστικό μόρφωμα, από της λαϊκίστικες κορόνες και το κυνήγι μεταναστών, που το κάνει δήθεν στο όνομα των Ελλήνων εργαζομένων (αλήθεια, κανείς από αυτούς που την ψήφισαν, έστω, δεν έκανε την απλή σκέψη: αν αιτία της ανεργίας είναι οι μετανάστες, γιατί οι νέοι με πτυχία και μεταπτυχιακά δεν βρίσκουν δουλειά;) παίρνει τη θέση της εκεί που πραγματικά είναι. Στο πλευρό των αφεντικών ενάντια στους ίδιους τους εργαζόμενους αν και είναι Έλληνες! Και όχι μόνο παίρνει θέση, αλλά προσφέρει και κάλυψη και προστασία και επιπρόσθετη τρομοκρατία!
Το «τάγμα εφόδου» παρά την αντισυστημική μεταμφίεσή του αποτελεί την πιο ακραία πολιτική μορφή του αστικού καπιταλιστικού συστήματος. Αποστολή του είναι, σε ένα καταμερισμό εργασίας με το αστικό κράτος και τα αστικά κόμματα, να αποτελέσει το δυναμικό χέρι υπεράσπισης των συμφερόντων των καπιταλιστών σε συνθήκες βαθιάς κρίσης. Η φασιστική δεξιά επιδιώκει με πλαστή φρασεολογία και δανεικά συνθήματα από την Αριστερά (πάγια τακτική ανέκαθεν των φασιστικών μορφωμάτων) να απορροφήσει ένα μέρος της λαϊκής αγανάκτησης. Όχι βέβαια για να την οδηγήσει σε ρήξη με αυτούς που εξαθλιώνουν το παρόν και το μέλλον, αλλά αντίθετα για να την ενσωματώσει και να την εκτονώσει ανέξοδα για το σύστημα. Ταυτόχρονα να την φανατίσει κατά του εργατικού και αριστερού κινήματος, για να καταστείλει με τη βία και την τρομοκρατία την ενδυνάμωσή και την δράση τους κατά του καπιταλιστικού συστήματος.
Σε μια τέτοια βάση, ο ένας από τους τρεις «φίλους» του επιχειρηματία και παρ’ ότι στην ανακοίνωση δεν υπάρχουν επίθετα ( εκείνος όμως αναγνώρισε τον εαυτό του, γιατί απλά όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται) προέβη σύμφωνα με πληροφορίες, σε μήνυση κατά, μέλους της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας που είναι και αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μήνυσε ακόμα και έναν τοπικό ιστότοπο ενημέρωσης οι οποίος υπηρετώντας την ελεύθερη και ανεξάρτητη δημοσιογραφία, δημοσίευσε την συγκεκριμένη ανακοίνωση.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει στους εργαζόμενους και τον τρικαλινό λαό την εργοδοτική αυθαιρεσία κι αυτών ακόμα των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων, τις απολύσεις, τη βία και την τρομοκρατία, που συνεπικουρείτε από τους «φίλους» της Χρυσής Αυγής και κάθε φασιστοειδούς εκτρώματος στους τόπους δουλειάς και όχι μόνο.
Η μόνη απάντηση που μπορεί να υπάρξει στο σκηνικό φρίκης που στήνεται γύρω μας είναι ο συλλογικός ενωμένος και ανυποχώρητος αγώνας της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού.
Μόνο έτσι μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Μόνο έτσι μπορούμε να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν!
Μόνο έτσι μπορούμε να ανατρέψουμε όχι μόνο την κυβέρνηση τους αλλά και τους ίδιους τους καπιταλιστές!
Μόνο έτσι μπορούμε να πάρουμε όλα όσα μας ανήκουνε!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το εργατικό , λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα να δώσει ενωτικά και δυναμικά σαν μια γροθιά την απάντησή που αξίζει σε όλους αυτούς που καταδυναστεύουν τις ζωές μας. Σε κάθε εκμετάλλευση, σε κάθε βία και τρομοκρατία, εργοδοτική, κρατική, φασιστική. Μαζί με το δικαίωμα στη δουλειά, την μόρφωση, την πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τον μισθό και τη σύνταξη για αξιοπρεπή ζωή στον 21ο αιώνα, να συντονίσουν τα βήματα τους για την υπεράσπιση των σύγχρονων πολιτικών, κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
*      Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος
*      Κάτω τα χέρια από την ελεύθερη και ανεξάρτητη δημοσιογραφία και ενημέρωση

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *