21 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση για τις απολύσεις, την εργοδοτική τρομοκρατία και την αντεργατική δράση της Χρυσής Αυγής



Κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

Η αποκάλυψη της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Τρικάλων, σχετικά με το πογκρόμ των απολύσεων που έχει εξαπολυθεί, την εργοδοτική τρομοκρατία η οποία ασκείται στους χώρους δουλειάς και την δράση χρυσαυγιτών οι οποίοι προσφέρουν στους καπιταλιστές πολιτική κάλυψη, φέρνει στην επιφάνεια την κατάσταση η οποία διαμορφώνεται στους χώρους δουλειάς.
Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και υλοποίησης των μνημονίων, τα οποία αποτελούν την απάντηση των καπιταλιστών στην κρίση τους, διαμορφώνονται συνθήκες ακραίας φτώχειας και εξαθλίωσης, πείνας και ανέχειας, εργασιακές συνθήκες του 19ου αιώνα και καθεστώς εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας.
Τα μέτρα που προβλέπει το 3ο μνημόνιο, τα οποία ψηφίστηκαν στη βουλή, δεν είναι τα τελευταία. Η υλοποίησή τους συνεπάγεται βάθεμα της εκμετάλλευσης, υπερδιόγκωση της ανεργίας, μαζική εξαθλίωση, εξόντωση μέρους του πληθυσμού, στέρηση της σύνταξης για χιλιάδες εργαζόμενους, μαζική μετανάστευση, εγκληματικότητα, εκφασισμό, άγρια κρατική καταστολή.
Η διεκδίκηση από το μαζικό κίνημα της απαγόρευσης των απολύσεων καθώς και άμεσων μέτρων για την επιβίωση των ανέργων και των οικογενειών τους, αποτελεί κατεπείγον ζήτημα που αφορά στην επιβίωση μεγάλων τμημάτων της εργατικής τάξης.

Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ φέρουν ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση που βιώνει η εργατική τάξη και ο εργαζόμενος λαός.
Για το λόγο αυτό η πάλη για την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά και την εκδίωξη της Τρόικας αποτελεί την μόνη σήμερα επιλογή της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού.
Με την οργάνωση απεργίας διαρκείας, με τον ξεσηκωμό του λαού, να γκρεμίσουμε την κυβέρνηση Σαμαρά και να εγκαθιδρύσουμε μια εργατική κυβέρνηση η οποία θα καταργήσει τους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια, θα διαγράψει το δημόσιο χρέος και μαζί και τα χρέη των εργατικών νοικοκυριών, θα κρατικοποιήσει χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο τις τράπεζες, τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Θα αξιοποιήσει και θα αναπτύξει παραγωγικά σε όφελος του λαού τον πλούτο της χώρας –έξω από την ΕΕ και τους περιορισμούς της– θα εκδιώξει την Τρόικα, θα δώσει δουλειά με δικαιώματα σε όλους, θα ικανοποιήσει τα αιτήματα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, Θα διαλύσει τις φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις και τους μηχανισμούς του κράτους οι οποίοι στρέφονται, φανερά ή μυστικά,  ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, θα τιμωρήσει όλους όσους στράφηκαν και άσκησαν βία πάνω στο κίνημα.

21/1/2013

Οβ Τρικάλων της κομμουνιστικής οργάνωσης ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *