21 Ιανουαρίου 2013

Μια πρώτη μικρή νίκη στην υπόθεση της δίωξης του Πέτρου Καπετανόπουλου

πηγή, βαθύ κόκκινο

Aπαλλαγή  από την κατηγορία της συνέργιας σε ληστεία πρότεινε η Αντιεισαγγελέας Εφετών για τον Πέτρο Καπετανόπουλο τον οποίο εκδικητικά και αυθαίρετα οι αστυνομικοί τον φόρτωσαν με ψεύτικες κατηγορίες όταν τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για την βάναυση κακοποίηση   μετανάστη που είχε συλληφθεί  με την κατηγορία της  ληστείας στην περιοχή του Κολωνού .
Ο Πέτρος Καπετανόπουλος ενεργώντας όπως το επιβάλλει η ανθρωπιστική του συνείδηση και τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα για κάθε πολίτη, κινδυνεύει να τεθεί σε αργία από την δουλειά του  ως δημόσιος υπάλληλος αφού σε τροπολογία που ψήφισε η μνημονική κυβέρνηση, κάθε δημόσιος υπάλληλος που κατηγορείται για κακούργημα,τίθεται σε αργία έως  την τελεσίδικη απόφαση.
Για την υπόθεση του Πέτρου Καπετανόπουλου δημιουργήθηκε ένα κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης με την συλλογή υπογραφών και άλλων δράσεων  που ξεπέρασε τα όρια της Ελληνικής επικράτειας και  διατράνωσε την αντίθεσή του στις  αυθαιρεσίες των κατασταλτικών μηχανισμών που  κάτω από τις επιταγές των πολιτικών εκφραστών του κράτους έκτακτης ανάγκης, θέλουν να επιβάλουν τον φόβο και την τρομοκρατία στην αγωνιζόμενη κοινωνία.
Με δήλωση του στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συμβάλλει στον αγώνα για την απαλλαγή του από όλες τις κατηγορίες ο Πέτρος Καπετανόπουλος δήλωσε:
“Αγαπημένοι Σύντροφοι και Φίλοι,
μόλις ενημερώθηκα από τον Κώστα Παπαδάκη, πως η Αντιεισαγγελέας Εφετών που είχε χρεωθεί το φάκελο της υπόθεσής μου ζητά την εισαγωγή της στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών και την απαλλαγή μου από την κακουργηματική κατηγορία της συνέργειας σε ληστεία. Επίσης, προτείνει την εισαγωγή της υπόθεσης στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, προκειμένου να δικαστώ για τα πλημελήμματα («αντίσταση κατά της αρχής», «ελευθέρωση κρατουμένου» και «ψευδής ανώμοτη κατάθεση». Εφόσον η πρότασή της γίνει δεκτή από το Συμβούλιο, δρομολογείται η απαλλαγή μου από την κακουργηματική κατηγορία και άρα απομακρύνεται ο κίνδυνος να τεθώ σε αργία.
Είναι μια πολύ σημαντική θετική εξέλιξη χωρίς να είναι τελειωτική.
Είναι μια πρώτη μεγάλη νίκη της αλληλεγγύης στο πρόσωπό μου.
Συνεχίζουμε.»

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *