31 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Μονόδρομος για τη φτωχομεσαία αγροτιά ο ξεσηκωμός ενάντια σε κυβέρνηση και ΕΕ


ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ:
- ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ
- ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ
-ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ.
Οι φτωχομεσαίοι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με την συντονισμένη αντιαγροτική επίθεση του τρίτου Μνημονίου, της ΕΕ (νέα ΚΑΠ 2014-2020) και του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Επίθεση καταιγιστική και πολύπλευρη:
α. Στο αγροτικό εισόδημα: Με την υπερδιόγκωση του κόστους παραγωγής με το πανάκριβο πετρέλαιο, τις μεγάλες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και σε όλα τα καλλιεργητικά μέσα και εφόδια, τη μείωση της επιστροφής ΦΠΑ από 11% σε 6%. Με τις χαμηλές τιμές των προϊόντων στους αγρότες ενώ την ίδια ώρα ο εργαζόμενος αγοράζει πανάκριβα λόγω της διπλής ληστείας μεγαλεμπόρων – μεσαζόντων.
Με το χτύπημα της ντόπιας παραγωγής από τις τεράστιες εισαγωγές ομοειδών προϊόντων (3 δις. ευρώ το χρόνο). Με τη διάλυση των Συνεταιρισμών με τον νόμο Σκανδαλίδη, με τους χιλιάδες απλήρωτους συνεταιριστικούς υπαλλήλους. Με το ξεπούλημα της Α.Τ.Ε. και των θυγατρικών της βιομηχανιών (π.χ. ΔΩΔΩΝΗ, ΕΛΒΙΖ, ΣΕΚΑΠ κ.α.). Οι παραγωγοί μένουν απλήρωτοι από τους βιομήχανους-μεγαλεμπόρους και από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στην παραγωγή.

β. Με τη νέα φοροεπιδρομή: Ενώ «βασιλεύει» η φοροδιαφυγή εφοπλιστών – βιομηχάνων – εκκλησίας – ΜΜΕ (λίστες Λαγκάρντ κ.α.). Ενώ η συγκυβέρνηση μειώνει τον φόρο στις ΑΕ, φορολογεί τριπλά τους φτωχομεσαίους αγρότες με τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων (από το 2014), χαράτσια σε αγροτόσπιτα, αποθήκες και στάβλους, με νέο φόρο στα χωράφια τους!

γ. Με επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα: Η μείωση των εξευτελιστικών συντάξεων του ΟΓΑ, η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, οδηγεί στον Καιάδα τα «περήφανα γηρατειά» της υπαίθρου. Οι νέοι αγρότες θα πληρώνουν 47 χρόνια εισφορές (από 20 έως 67 ετών) για να πάρουν την εξευτελιστική σύνταξη στα 67 χρόνια τους, ενώ παράλληλα αυξήθηκαν 70% οι εισφορές του ΟΓΑ για την υγεία.

δ. Η νέα, πιο αντιδραστική Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ (ΚΑΠ 2014-2020): Οδηγεί σε νέα μεγάλη μείωση των επιδοτήσεων, μεγαλύτερη αποσύνδεση τους από την παραγωγή, συγκέντρωσή τους στους μεγαλοαγρότες, και κατάργησή τους στους μικρούς αγρότες.
Ταυτόχρονα προωθούν την επιδότηση και ενίσχυση του νέου αγρότη καπιταλιστή-επιχειρηματία, με τις πλάτες της ηγεσίας των «Ενώσεων Νέων Αγροτών», πουλώντας φύκια και μεταξωτές κορδέλες στους άνεργους της πόλης για επιστροφή στην ύπαιθρο.
  Όλα αυτά, σε συνδυασμό, επιταχύνουν το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και τη μεγαλύτερη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε όφελος του αγροτοβιομηχανικού κεφαλαίου και των μεγαλοαγροτών.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ
  Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. παλεύει ενάντια στο ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων αγροτών. Υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες τους για υπεράσπιση και βελτίωση της ζωής τους:

α) Κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα.
β) Ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, φτηνά καλλιεργητικά μέσα – εφόδια – ζωοτροφές με κατάργηση ΦΠΑ σε όλα αυτά, άτοκα δάνεια σε φτωχούς αγρότες, βασικά έργα υποδομής.
γ) Κατάργηση των χαρατσιών και της φορολόγησης των χωραφιών. Αφορολόγητο οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ.
δ) Διπλασιασμό των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων, χορήγηση του στα 60 χρόνια στους αγρότες και στα 55 χρόνια στις αγρότισσες.
ε) Πλήρη ασφάλιση φτωχών αγροτών, κτηνοτρόφων και της παραγωγής τους από ΟΓΑ και ΕΛΓΑ, άμεση αποζημίωση των πληγέντων από καταστροφές.
στ) Πλήρη ισοτιμία οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων στους εργάτες γης, μόνιμους και εποχιακούς, Έλληνες και Μετανάστες. Όχι στην ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον φασισμό.
ζ) Άμεση απαλλοτρίωση, χωρίς αποζημίωση της μεγάλης αγροτικής ιδιοκτησίας (εκκλησιαστικής, μοναστηριακής, ιδιωτικής) και παραχώρηση της για ομαδική – συνεταιριστική χρήση και παραγωγή.
η) Ανατροπή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ. Κατάργηση των επιδοτήσεων σε βιομηχάνους και μεγαλοαγρότες και χορήγησή τους μόνο σε φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους για ομαδική και συνεταιριστική παραγωγή.
θ) Να  αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε όλους τους αγροτοπατέρες που μέσω των συνεταιρισμών εφάρμοσαν την πολιτική της Ε.Ε, όλων των κυβερνήσεων και διαφόρων τοπικών μηχανισμών εξουσίας με αποτέλεσμα να τινάξουν στον αέρα τις Ε.Α.Σ και πολλούς πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς. Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα.
Ι) Πάλη και αγώνας για πρωτοβάθμιους δημοκρατικούς παραγωγικούς συνεταιρισμούς στα χέρια των παραγωγών και των εργαζομένων σε αυτούς. Για να διαμορφωθούν οι όροι παραμονής στην  ύπαιθρο, για την παραγωγή φτηνών και ποιοτικών προϊόντων για το λαό. 

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΡΑ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!
Τα αιτήματά μας αυτά δεν μπορούν να γίνουν πράξη χωρίς - διαγραφή του χρέους,  εθνικοποίηση των τραπεζών και όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας,  ν έξοδο από το ευρώ και  την Ε.Ε
  • Καλούμε τους φτωχομεσαίους αγρότες να πάρουν τους αγώνες στα χέρια τους, κόντρα και ενάντια σε ΠΑΣΕΓΕΣ-ΓΕΣΑΣΕ-ΣΥΔΑΣΕ, παραμερίζοντας τους  κομματικούς-περιχαρακωμένους σχεδιασμούς επί χάρτου που οδηγούν στην ήττα, αλλά και τους δήθεν «ανεξάρτητους» ηγέτες που ηδονίζονται όταν κυκλοφορούν στα γραφεία του ευρωκοινοβουλίου και των υπουργείων.
  • Καλούμε τους φτωχομεσαίους αγρότες σε Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης μαζί με όλα τα λαϊκά στρώματα και την εργατική τάξη για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιλαϊκής πολιτικής συγκυβέρνησης – Ε.Ε. – Μνημονίου. Για το δικαίωμα στον αγώνα, για να σπάσει η τρομοκρατία και ο φόβος που πάνε να επιβάλλουν στη κοινωνία. Για να ξαναζωντανέψει η ύπαιθρος πρέπει να κάνουμε πέρα τους αγροτοβιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοαγρότες και την  ΕΕ, να χτίσουμε τους δικούς μας παραγωγικούς συνεταιρισμούς, να ελέγχουμε εμείς και όχι να μας κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε.  Για Έτσι θα λυθεί  το διατροφικό πρόβλημα του λαού που γιγαντώνεται.
  • Με μια ισχυρή αντικαπιταλιστική αριστερά, με αγωνιστικό μέτωπο και κίνημα ρήξης με την πολιτική του κεφαλαίου. Για να ανοίξει ο δρόμος για το επαναστατικό πέρασμα της εξουσίας και του πλούτου στα χέρια των παραγωγών του. Για την εξουσία του εργαζόμενου λαού, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Για την ριζική λύση του σύγχρονου αγροτικού ζητήματος με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή Συνεργασία για την Ανατροπή
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *