22 Ιανουαρίου 2013

Ψήφισμα Γάλλων γιατρών για την ελληνική κρίση

Ένα συγκινητικό κείμενο έφτασε στα γραφεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Πρόκειται για ψήφισμα του συνόλου των γιατρών του γαλλικού ψυχιατρικού νοσοκομείου 'Ville Evrard' (Βιλ Εβράρ), με το οποίο εκφράζεται ανησυχία για την υγεία του ελληνικού πληθυσμού.

Το κείμενο αναφέρει τα εξής:

'Ψήφισμα για την υγειονομική κρίση στην Ελλάδα, VILLE ÉVRARD, Δημόσιο Ίδρυμα Υγείας, Γραμματεία του Επιστημονικού Συμβουλίου (CME)
n.guenineche@epsve.fr
Δημόσιο Ιδρυμα Υγείας (EPS) VILLE EVRARD202,
avenue Jean Jaurès93332 NEUILLY SUR MARNE CEDEX

Το συλλογικό σώμα των γιατρών του Δημόσιου Ιδρύματος Υγείας (EPS) VILLE EVRARD εκφράζει την ανησυχία του σχετικά με το ζήτημα των υγειονομικών συνεπειών, ειδικότερα στο επίπεδο της ψυχικής υγείας, που επιφέρουν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές στην Ελλάδα σήμερα.

Αυτές οι συνέπειες, των οποίων πιο φανερή εκδήλωση είναι ο πολλαπλασιασμός του ποσοστού των αυτοκτονιών, θα έπρεπε να μας κάνουν όλους να αναρωτηθούμε σχετικά με την πραγματική επίπτωση των μέτρων εκείνων που λαμβάνονται με μόνο το δημοσιονομικό κριτήριο και σχετικά με τους κινδύνους που επιφέρει μια ενδεχόμενη διάδοση παρόμοιων μέτρων στον ευρωπαϊκό χώρο.


Είμαστε επίσης βαθιά συγκλονισμένοι από την εμφάνιση στη χώρα αυτή μιας πολιτικής που αρνείται στους πολίτες την πρόσβαση στην (ιατρική) φροντίδα, είτε μέσα από την άρνηση του δικαιώματος στην ασφάλιση είτε σε συνάρτηση με την εθνοτική ή θρησκευτική τους ένταξη. Ζητάμε η νεοναζιστική ιδεολογία να μη χαίρει καμιάς νομιμοποίησης στην Ευρώπη.

Διακηρύττουμε τους εαυτούς μας αλληλέγυους προς τους Ελληνες γιατρούς και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την υποστήριξή μας σε κάθε πρωτοβουλία τους με σκοπό την ανακούφιση των βασάνων των ασθενών τους, ειδικότερα εκείνων που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές και εκείνων σε κατάσταση κοινωνικής επισφάλειας'.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *