21 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στον Ε65 για τις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία




Σωματείο Εργαζομένων στην Κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας {Ε65}
                                               Ανακοίνωση
Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις αθρόες απολύσεις που γίνονται καθημερινά και οι οποίες παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας από την αρχή ακόμα του νέου χρόνου. Καταδικάζουμε επίσης την εργοδοτική τρομοκρατία που ασκείται στους χώρους δουλειάς καθώς και την στάση των χρυσαυγιτών οι οποίοι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Τρικάλων, παρείχαν πολιτική κάλυψη σε εργοδότη ο οποίος προχώρησε σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων χωρίς να αναλάβει καν τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του, χωρίς να τους δώσει χαρτί απόλυσης για να μπούνε στο ταμείο ανεργίας και χωρίς αποζημίωση.
Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, οι χρυσαυγίτες  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του εργοδότη και στάθηκαν στο πλευρό του και απέναντι στους εργαζόμενους.
Το ζήτημα αυτό αφορά συνολικά την εργατική τάξη. Ανάλογες καταστάσεις βιώνουν πολλοί εργαζόμενοι, το βίωσαν και μέλη του σωματείου μας όταν, το 2010, προσπαθώντας να περιφρουρήσουν το δικαίωμα στην εργασία τους, βρέθηκαν μπροστά σε μπράβους της εργοδοσίας.
Καλούμαι την κυβέρνηση να πάρει θέση και να απαντήσει: τι θα κάνει για να σταματήσει την εργοδοτική τρομοκρατία και τις απολύσεις; Τι θα κάνει για την επιβίωση των ανέργων οι οποίοι ξεπερνούν πλέον το1.500.000;

Τρίκαλα, 21/1/2013
Σωματείο Εργαζομένων στην Κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας {Ε65}

Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας


Κάβουρας Δημήτρης                                                    Φώτος Φώτιος           

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *