14 Δεκεμβρίου 2012

Οι Αυτοκτονίες στον Τούρκικο Στρατό είναι δολοφονίες των Κούρδων φαντάρων


Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτει το παρακάτω κείμενο. Από τα στοιχεία προκύπτουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των άτυχων νέων ήταν Κουρδικής καταγωγής και το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα: ο πόλεμος που η κυβέρνηση Ερντογάν και οι στρατηγοί έχουν εξαπολύσει εναντίον της κουρδικής μειονότητας συνεχίζεται και μέσα στα στρατόπεδα. Η κτηνώδης εκπαίδευση, η καταπίεση και τα βασανιστήρια έχουν ως κατάληξη την αυτοκτονία ή ακόμη και τη δολοφονία των Κούρδων στρατιωτών. Είτε στη μια είτε στην άλλη περίπτωση ο Τουρκικός Στρατός φονεύει την νεολαία στο πλαίσιο της υποχρεωτικής στράτευσης.

Μάλιστα, οι στρατηγοί χρησιμοποιούν τις ίδιες ακριβώς μεθόδους συγκάλυψης με αυτές των Ελλήνων συναδέλφων τους: η Στρατιωτική Δικαιοσύνη συγκαλύπτει, ενώ ως αιτίες προβάλλονται τα ψυχολογικά προβλήματα. Οι Έλληνες επιτελείς και οι ΥΕΘΑ Τσοχατζόπουλος-Παπαντωνίου-Σπηλιωτόπουλος-Μειμαράκης-Μιχαλολιάκος-Βενιζέλος κλπ. θα προσθέσουν ότι φταίνε οι γκόμ….!
Η αστική πολιτική είναι εξίσου άθλια και εγκληματική.


Είναι απαίτηση των καιρών η κλιμάκωση της πάλης της νεολαίας σε Ελλάδα και Τουρκία ενάντια στην Υποχρεωτική Στρατιωτική Θητεία και το Μισθοφορικό Στρατό.
Πρέπει τώρα να γυρίσουμε την πλάτη στον εθνικισμό και το ρατσισμό, τους εξοπλισμούς και το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ,να παλέψουμε ενωμένοι για τα κοινά μας δικαιώματα ενάντια στις κυβερνήσεις και τους πλούσιους που μας θέλουν κρέας στα κανόνια του ανταγωνισμού τους για την ικανοποίηση των πολιτικών και οικονομικών τους συμφερόντων.

Τουρκικός στρατός: Το90 % των στρατιωτών που «αυτοκτονούν» είναι Κουρδικής καταγωγής και αντιμετωπίζουν «ψυχολογικά προβλήματα».
Μαζλούμντερ (είναι οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενάντια της κρατικής τρομοκρατίας, καταπίεσης)

Στην ανακοίνωση της επιχειρεί να τονίσει τους λόγους που προκαλούν τις αυτοκτονίες των στρατιωτών στον Τουρκικό Στρατό, που το 2012 έφτασαν στα 42 άτομα.

Το παράρτημα Μαζλούμντερ της Πόλης πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου και έδωσε στη δημοσιότητα μια έκθεση που αφορά τον αμφιλεγόμενο θάνατο των στρατιωτών στα στρατόπεδα. Ο δικηγόρος Μαχίρ Οράκ πρόεδρος του τμήματος για τα δικαιώματα των στρατιωτών της οργάνωσης εξήγησε την καταγωγή των στρατιωτών που αυτοκτόνησαν και τις ιατρικές εκθέσεις,αλλά ταυτόχρονα και την πορεία των υποθέσεων αυτών στην δικαιοσύνη. Ο Οράκ στην συνέχεια εξήγησε ότι το 2012 σημειώθηκαν θάνατοι 42 στρατιωτών στα στρατόπεδα που προέρχονται από την «εξαναγκαστική» θητεία, που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στο στρατό υπάρχουν μεγάλα προβλήματα και δεν έχουν παρθεί μέτρα. Παρά τις απαιτήσεις δεν έχουν στηθεί επιτροπές ερευνών για αυτές τις υποθέσεις.

Ο Μαχίρ Οράκ έκανε σθεναρή αναφορά για τις υποθέσεις των στρατιωτών. « Οι στρατιωτικοί και μη εισαγγελείς σαν να κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να μην ερευνήσουν τις υποθέσεις αυτές, όπως τις δολοφονίες των στρατιωτών. Οι στρατιώτες όταν δεν πάνε στρατό αντιμετωπίζουν την κρατική βία και τις νομικές κυρώσεις. Αυτό σημαίνει ότι στο στρατό πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια των νέων. Όμως οι δολοφονίες συνεχίζονται κανείς δεν ερευνά τις υποθέσεις και παίζουν τις 3 μαϊμούδες». Ο Οράκ έδωσε πληροφορίες για τις παρεμβάσεις των οικογενειών στην δικαιοσύνη για τον χαμό των παιδιών τους: «οι γονείς των αδικοχαμένων νέων πάνε στις υπηρεσίες της δικαιοσύνης αλλά από την πόρτα βγαίνουν με άδεια χέρια. Στις εκθέσεις των κρατικών υπηρεσιών αποδεικνύεται ότι οι στρατιωτικοί αυτοί δολοφονήθηκαν όμως δε βρήκαν δικαιοσύνη. Για αυτό το λόγο οι γονείς είναι αποφασισμένοι να πάνε στα δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ευρώπης. Εμείς ως Μαζλούμντερ θα παρακολουθήσουμε στενά την πορεία αυτών των υποθέσεων».

Απ΄ τους 42 οι 39 είναι Κούρδοι.

Στο τέλος της συνέντευξης τύπου ο δικηγόρος Οράκ υπενθύμισε ότι όλες οι υποθέσεις των δολοφονιών έχουν γίνει μέσα στα στρατόπεδα και έχουν βρει διάφορα σενάρια για αυτοκτονίες. Τον τελευταίο ένα χρόνο έχουν χάσει την ζωή τους 42 στρατιώτες από τους οποίους ένας είναι Αρμένιος 2 Τούρκοι και οι υπόλοιποι 39 είναι Κούρδοι.

Ενώ στη σειρά του ο απόστρατος Γκουρτζάν Όνατ που είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης ανέφερε ότι ο στρατός λειτουργεί με σάπιους νόμους και οι νόμοι αυτοί πρέπει να καταργηθούν. «αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Εδώ και τώρα πρέπει να ερευνηθούν και να διαλευκανθούν οι υποθέσεις αυτές».

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 95437

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *