19 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της κ.ο. Ανασύνταξη για την φασιστική επίθεση στον Δ. Στρατούλη


Το απόγευμα της Κυριακής 16/12 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Στρατούλης δέχτηκε άνανδρη δολοφονική επίθεση από τρία άτομα, οι οποίοι αυτοπροσδιορίστηκαν ως μέλη της Χρυσής Αυγής, χτυπώντας τον στο κεφάλι και μετά την παρέμβαση πολιτών τράπηκαν σε φυγή. Το περιστατικό συνέβη στο ημίχρονο ποδοσφαιρικού αγώνα στο ΟΑΚΑ, όπου ο Δ. Στρατούλης είχε πάει να παρακολουθήσει μαζί με τον γιό του. Η επίθεση είχε σαφή πολιτικό προσανατολισμό και ξεκάθαρο τραμπούκικο, φασιστικό και παρακρατικό χαρακτήρα.
Η επίθεση αυτή από μέλη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής δεν είναι ούτε η πρώτη και σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία, μιας και ο μόνος δρόμος επιβίωσής τους είναι η ωμή βία. Η αντίληψη ότι η είσοδος τους στη Βουλή θα τους μετατρέψει από λύκους σε αρνιά, αποδείχθηκε στην πράξη ότι ήταν απλά μια ψευδαίσθηση. Το μόνο που άλλαξε ήταν ότι αποθρασύνθηκαν ακόμα περισσότερο και η παρακρατική τους δράση επεκτάθηκε, υπό την προστασία και προβολή των αστικών ΜΜΕ.
Μεγάλη ευθύνη φέρει και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία με τις δηλώσεις στελεχών της και με την εν γένει στάση της νομιμοποιεί και υποδαυλίζει τέτοιες ενέργειες. Ο ρόλος που έχει αναθέσει η αστική τάξη της χώρας στη Χρυσή Αυγή είναι απλός και συγκεκριμένος: Να αποτελούν το μακρύ χέρι της τρομοκρατίας ενάντια στα εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στρώματα, ενάντια στους Αριστερούς, τους κομμουνιστές και τους  αγωνιστές του κινήματος που αμφισβητούν την κυριαρχία της.
Η απάντηση του λαού στη φασιστική απειλή θα έρθει μέσα από συλλογικές δράσεις και μέσα από τη συγκρότηση ενιαίου εργατικού μετώπου πάλης και εξουσίας, το οποίο θα αγκαλιάζει και την αντιφασιστική πάλη. Εμείς, ως κ.ο. Ανασύνταξη, θα είμαστε παρόντες και ενεργά δρώντες στη μάχη ενάντια στο φασισμό σε όλες του τις εκφάνσεις.
Ευχόμαστε στο Δημήτρη Στρατούλη ταχεία ανάρρωση και στους μελανοχιτώνες νοσταλγούς του Χίτλερ τους ξεκαθαρίζουμε ότι η τρομοκρατία τους δε μας τρομάζει αλλά μας ατσαλώνει!
Αθήνα, Κυριακή 16/12/2012
το Γραφείο της ΠΕ της κομμουνιστικής οργάνωσης ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *