05 Νοεμβρίου 2012

Πάρτε όλοι αποφασιστικά μέρος στην 48ωρη απεργία στις 6 και 7 Νοέμβρη!



Πάρτε όλοι αποφασιστικά μέρος στην 48ωρη απεργία στις 6 και 7 Νοέμβρη!
Πανεργατικός-παλλαϊκός ξεσηκωμός για να μην περάσει η βαρβαρότητα!
Άμεση κλιμάκωση, παρατεταμένος αγώνας για να αποκρούσουμε την επίθεση

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι,
Τα νέα μέτρα που πάνε στη βουλή για να ψηφιστούν, αποτελούν την απάντηση των καπιταλιστών στην κρίση τους. Το πέρασμα και η υλοποίηση των μέτρων συνεπάγονται βάθεμα της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, υπερδιόγκωση της ανεργίας, μαζική εξαθλίωση, εξόντωση μέρους του πληθυσμού, στέρηση της σύνταξης και των παροχών υγείας για χιλιάδες εργαζόμενους, μαζική μετανάστευση, εγκληματικότητα, εκφασισμό, άγρια κρατική καταστολή.
Φτάνει πια!  Δεν πάει άλλο! Τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν!
Τα ψέματα τέλειωσαν. Τα μέτρα ή θα ανατραπούν με τον αποφασιστικό αγώνα μας, ή θα μας βυθίσουν στην εξαθλίωση.
Τα βήματα σημειωτόν, οι σκόρπιες απεργιακές κινητοποιήσεις, που οργανώνουν μέχρι σήμερα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, χωρίς σχέδιο κλιμάκωσης και συγκεκριμένους στόχους, είναι εντελώς αναντίστοιχες της επίθεσης, ανίκανες να βάλουν φραγμό και να την ανατρέψουν.
Τώρα απαιτείται να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να απαντήσουμε αποφασιστικά στην επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης. Τώρα ο αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί, να κορυφωθεί, για να μην ψηφιστούν, να μην περάσουν, να ανατραπούν τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.
Να παρθούν αποφάσεις από ΔΣ και Γενικές Συνελεύσεις, για άμεση κλιμάκωση της πάλης μας, να υπάρξει συντονισμός όλων των αγωνιζόμενων, να γίνουν απεργιακές επιτροπές και να εξαναγκαστεί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία να υιοθετήσει και να αποφασίσει την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Να πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα και να  παλέψουμε  για την επιτυχία της απεργίας.
Τα μέτρα αυτά  δεν είναι τα τελευταία. Πολύ σύντομα θα ανακαλύψουν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και θα αναζητήσουν νέα δάνεια τα οποία θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από νέο μνημόνιο και νέα αντιλαϊκά μέτρα.
 Η αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικας και η εξαθλίωση που επιφέρει,  δεν έχει τέλος.
Ο νέος προϋπολογισμός περιλαμβάνει μέτρα λιτότητας ύψους 7,8 δις ευρώ, το οποία θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά με τα μέτρα που θέλουν τώρα να ψηφίσουν και θα ισοπεδώσουν ότι απέμεινε από τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και τις καταχτήσεις.
Αυτή η αντιλαϊκή  πολιτική συνοδεύεται από την ένταση του αυταρχισμού και της κρατικής βίας απέναντι στις εργατικές και λαϊκές διαμαρτυρίες. Η καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η λογοκρισία και η παραβίαση του συντάγματος, αποτελούν πλέον για την κυβέρνηση συνηθισμένη πρακτική.
Δεν πάει άλλο! ’Η αυτοί ή εμείς!
Καμιά ανοχή, κανένα περιθώριο χρόνου στην τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία κλυδωνίζεται κάτω από το βάρος της αδιέξοδης πολιτικής της και τις λαϊκές αντιδράσεις. Άμεση απόσυρση των μέτρων και του προϋπολογισμού και άμεση ικανοποίηση των διεκδικήσεών μας.
Έξω η τρόικα από τη χώρα! Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ και την ΟΝΕ!
Παλεύουμε αποφασιστικά ενάντια στα μέτρα της φτώχειας και της εξαθλίωσης  και στην μετατροπή της χώρας σε ειδική ζώνη εκμετάλλευσης του πλούτου της και  των εργαζομένων.
Κάτω τα χέρια από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας!
Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων και υπογραφή νέων, με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα
·        Να καταργηθούν η ληστρική φορολόγηση και τα χαράτσια
·        Κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων, καταγγελία των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων,  άμεση διαγραφή των χρεών των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
Πάρτε όλοι μέρος στην 48ωρη πανελλαδική-πανεργατική γενική απεργία, την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοέμβρη, και στη συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *