14 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ



                                ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ    


 ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΝΟΕΜΒΡΗΣ 1973
                                            ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ – ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ
                                   

                                          ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ                                                                              
                                          ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
                                          ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  -  ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ                 
ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2012

                                          ΕΞΩ  ΤΟ ΔΝΤ –  Η  ΕΚΤ – Η  ΕΕ

- Η φετινή επέτειος της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην αμερικανοστήριχτη  χούντα βρίσκει το λαό μας αντιμέτωπο με την πιο βάρβαρη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών.
Η κατάργηση των κατακτήσεων 100 χρόνων και των στοιχειωδών δικαιωμάτων στη δουλειά, στις σπουδές, στην περίθαλψη, συνοδεύονται από την ποινικοποίηση των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης, τις διώξεις αγωνιστών, την εφαρμογή των τρομονόμων, τη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής.

 - Η φετινή επέτειος συμπίπτει με την ψήφιση, από την τρικομματική κυβέρνηση ΔΝ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ενός νέου πακέτου  μέτρων –που επέβαλαν οι τροϊκανοί- και ενός προϋπολογισμού που εγκαινιάζει ένα νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης. Ιδιωτικοποιήσεις-ξεπούλημα δημόσιου πλούτου, απολύσεις στο Δημόσιο, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, νέοι δυσβάσταχτοι φόροι και χαράτσια, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, επιπλέον περικοπές κονδυλίων για υγεία και εκπαίδευση, συγχωνεύσεις νοσοκομείων και σχολείων είναι  μέτρα που επεκτείνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση, εκτινάσσουν την ανεργία  και από την άλλη ευνοούν την κερδοφορία του κεφαλαίου, ξένου και ντόπιου.

          ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ          

Η ολόπλευρη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, ο λυσσαλέος ανταγωνισμός ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κεφάλαια, η έλλειψη αντίπαλου στον καπιταλισμό δέους είναι τα στοιχεία εκείνα που υπαγορεύουν την ισοπέδωση των κατακτήσεων, των δικαιωμάτων και την καθυπόταξη των εργαζομένων.
Η μόνη δύναμη που μπορεί να μπει φραγμός και να ανατρέψει αυτήν την πολιτική είναι η αστείρευτη λαϊκή πάλη. Είναι ένα μαζικό και μαχητικό εργατικό και λαϊκό κίνημα απαλλαγμένο από αστικές επιρροές με μόνη πηγή έμπνευσης το δίκαιο των αγώνων για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και το άνοιγμα του δρόμου για μια κοινωνία χωρίς φτώχια, εξαθλίωση, ανεργία, πολέμους, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Να βαδίσουμε λοιπόν στο δρόμο του Νοέμβρη. Η  κοινή δράση όλων των δυνάμεων που εναντιώνονται στην κυρίαρχη πολιτική, η συσπείρωσή μας στους χώρους δουλειάς  και σπουδών, είναι αναγκαίες συνθήκες για να μετατραπεί η οργή και η αγανάκτηση σε μαζική δύναμη πάλης. Για να οικοδομήσουμε  το κίνημα που απαιτεί η εποχή μας.
                   ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥ ΜΑΣ
                   ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

                                  ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30 μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ: ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ  ΣΤΟ  «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ» ΣΤΙΣ 7.30μμ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ                

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *