23 Νοεμβρίου 2012

Δήλωση στήριξης του αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ, ενάντια στην σπίλωση



Δήλωση στήριξης του αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ, ενάντια στην σπίλωση

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, θα νικήσουν!
Με μια δήλωση αποκήρυξης του Λάκη Μπαλαμώτη, Προέδρου του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Τρικάλων, έσπευσε το ΚΚΕ να απαντήσει στην «κατηγορία» της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που έλεγε ότι ο εν λόγω συνδικαλιστής ανήκει στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ.
Για να μην αφήσει καμιά εκκρεμότητα η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, απάντησε αμέσως ότι: «Ο εν λόγω συνδικαλιστής ουδέποτε υπήρξε μέλος του ΚΚΕ, και ουδέποτε συμμετείχε σε συνδικαλιστικές παρατάξεις που στήριζε το ΠΑΜΕ. Οι απόψεις και η δράση του Λάκη Μπαλαμώτη ήταν πάντα μακριά από το συνεχή, συνεπή ταξικό αγώνα οργάνωσης, ανυπακοής και απειθαρχίας που καλεί το ΠΑΜΕ ενάντια στις πολιτικές κεφαλαίου, ΕΕ, των εκφραστών τους στην τοπική διοίκηση αλλά και των συνδικαλιστικών κολαούζων τους.».
Αντί το ΚΚΕ να εγκαλέσει τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ρωτώντας τον που πήγαν τα  δισεκατομμύρια που έβγαλε στο εξωτερικό, απολογείται σε αυτόν και δίνει κανονικά τον εργαζόμενο βορά στα σκυλόψαρα, λέγοντάς τους: κατασπαράξτε τον! Δεν θα σας εμποδίσουμε στο παραμικρό.
Εμείς που ζούμε στα Τρίκαλα, θυμόμαστε τον Λάκη πάντα κοντά στο ΚΚΕ, ψηφοφόρος του, παρόντα στις συγκεντρώσεις και τις πορείες, εκλεγμένο σε μαζικούς φορείς και υποψήφιο στην ΠΟΕ-ΟΤΑ με τα ψηφοδέλτια τα οποία στήριζε το ΚΚΕ.
Η δήλωση της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ είναι ανακριβέστατη, ψευδής και δείχνει βαθιά εμπάθεια. Ρίχνει νερό στο μύλο των πολέμιων αυτού του αγώνα και στα σχέδια της Τρόικας και της κυβέρνησης Σαμαρά
          Το σοβαρότερο ζήτημα είναι ότι η «αποκήρυξη» αυτή γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια επιθετική επιχείρηση σπίλωσης του αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ, οι οποίοι παλεύουν ενάντια στις απολύσεις και στην αντεργατική πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, όπως αυτή εκφράζεται στο συγκεκριμένο χώρο. Όταν λοιπόν βρίσκεται σε εξέλιξη ένας εργατικός αγώνας και αυτός βάλλεται από παντού (από την κυβέρνηση και πολλούς μεγαλοεκδότες, τους καναλάρχες και παρατρεχάμενούς τους), η στάση των κομμάτων που έχουν αναφορά στην εργατική τάξη πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική για να μην δίνει τροφή και λειτουργεί συμπληρωματικά, ή πολύ περισσότερο υπέρ των εχθρών και πολέμιων του κινήματος. Αυτή την παγίδα δεν την απέφυγε το ΚΚΕ, βάζοντας το κομματικό του συμφέρον πάνω από τον αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους.
Έτσι λοιπόν, την στιγμή που ο εκλεγμένος Πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο Δήμο Τρικάλων χτυπιέται από πολλές μεριές, επειδή έκανε αυτό που η θέση του και η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και της Ομοσπονδίας του κλάδου επιβάλει, δηλαδή υπεράσπισε την απεργία ενάντια στην απεργοσπασία, βάλλεται τώρα και από ένα εργατικό κόμμα το οποίο από θέση αρχής έπρεπε να στηρίζει ανεπιφύλακτα τον εργατικό αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, και ο οποίος είναι δίκαιος, καθώς και τα εκλεγμένα όργανα και τα φυσικά πρόσωπα που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους σε αυτό τον αγώνα.
Η παράγραφος της ανακοίνωσης της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ που λέει ότι: «Όσον αναφορά για τον πόνο που έπιασε πολλούς μεγαλοεκδότες μεγαλοεκδότες, καναλάρχες και παρατρεχάμενούς τους…, Αυτοί δε βλέπουν ως δικαίωμα την προάσπιση της ζωής των εργαζομένων  μέσα από τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες , την υπεράσπιση των αποφάσεων των συλλογικών τους οργάνων (όπως της Γενικής Συνέλευσης για Απεργία). Τα μόνα δικαιώματα  που βλέπουν και παροτρύνουν τους εργαζόμενους είναι στην απεργοσπασία και το συμβιβασμό με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.», έπρεπε να αποτελέσει τον μπούσουλα για την στάση του απέναντι στον αγώνα αυτό, και να καθορίσει την στάση του απέναντι στον εκλεγμένο Πρόεδρο του σωματείου.
Αλλά αντίθετα, η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, συνέδεσε αμέσως μια σωστή επισήμανση με ένα λανθασμένο συμπέρασμα, το συμπέρασμα ότι: «…Για αυτό  είναι πάντα χρήσιμοι  οι συνδικαλιστές  σαν τον Λάκη Μπαλαμώτη. Είναι πρόθυμοι να τρέχουν στους «κοινωνικούς διαλόγους» για να ξεπουλήσουν με διαπραγμάτευση τη ζωή των εργαζομένων και ταυτόχρονα  να τους έχει του χεριού του το σύστημα για να δυσφημεί το ταξικό εργατικό κίνημα.».
Ακόμα και αν τα πράγματα ήταν έτσι, όπως τα λέει το ΚΚΕ, η όποια κριτική έπρεπε να γίνει στην Συνέλευση του Συλλόγου, από τα μέλη του ΚΚΕ ή και από άλλους εργαζόμενους, ή να γίνει σε εύθετο χρόνο κατά τον οποίο ο αγώνας των εργαζομένων στους ΟΤΑ θα είχε σταματήσει.
Όταν μια παρόμοια, με το ΚΚΕ,  κριτική γίνεται την στιγμή που ο αγώνας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κρίνεται η επιτυχία του ή μη, τότε ανάλογες δηλώσεις  βαραίνουν υπέρ των εχθρών και πολέμιων του κινήματος.
Το ατόπημα του ΚΚΕ είναι μεγάλο. Αν διατηρεί ακόμα στοιχεία ενός σοβαρού εργατικού κόμματος, τότε θα πρέπει να αναγνωρίσει το λάθος του και να το διορθώσει.
Όλοι οι κομμουνιστές, όπου και αν βρίσκονται, ας σκεφτούν ψύχραιμα και ας απαντήσουν: ποιόν εξυπηρετεί η δήλωση του ΚΚΕ στον συγκεκριμένο χρόνο που γίνεται; Το κίνημα πάντως όχι!
Ο αγώνας των εργαζομένων στους ΟΤΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι δίκαιος και πρέπει να νικήσει με την συμπαράσταση όλων μας, όπως πρέπει να νικήσουν και οι άλλοι αγώνες στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η επιχείρηση σπίλωσής τους, καθώς και των εργατικών στελεχών που ηγούνται αυτών των αγώνων, δεν πρέπει να περάσει!

Τρίκαλα, 21/11/2012      οβ Τρικάλων της κομμουνιστικής οργάνωσης ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *