05 Νοεμβρίου 2012

Όλοι στην 48ωρη απεργία 6 και 7 Νοέμβρη!



Όλοι στην 48ωρη απεργία 6 και 7 Νοέμβρη!
Να μετατραπεί η 48ωρη απεργία, σε απεργία διαρκείας για να μην περάσει ο νέος αντεργατικός οδοστρωτήρας.
Κάτω η κυβέρνηση της φτώχειας και της πείνας!
Διαγραφή του δημόσιου χρέους!
Ενιαίο εργατικό πολιτικό μέτωπο-εργατική κυβέρνηση!

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι,

Ο καπιταλισμός δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Σε ολόκληρο τον πλανήτη, οι καπιταλιστές για να ξεπεράσουν την κρίση τους σπρώχνουν την εργατική τάξη στην εξαθλίωση και τον αφανισμό την ίδια στιγμή που αλληλοτρώγονται μεταξύ τους.
            Τα αποτελέσματα της κρίσης είναι καταστροφικά για την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό. Εκατομμύρια εργαζόμενοι πετιούνται στον δρόμο, μένουν άνεργοι, οι ικανότητες και οι δεξιότητές τους αχρηστεύονται. Αυτοί που δουλεύουν χάνουν πια κάθε δικαίωμα ως εργαζόμενοι, η εκμετάλλευσή τους αυξάνει, οι χώροι εργασίας μετατρέπονται σε κάτεργα. Ταυτόχρονα, οι καπιταλιστές συγκρούονται μεταξύ τους για το μοίρασμα της λείας κάνοντας πιο πιθανή την προσφυγή σε πόλεμο, τον οποίο θα πληρώσουν με τις ζωές τους οι εργαζόμενοι.
            Αυτός είναι ο καπιταλισμός. Ένα σύστημα που σαπίζει, που δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες της ανθρωπότητας, ένα σύστημα που παρασέρνει την ανθρωπότητα στην καταστροφή.
            Και όμως αυτή η εξέλιξη δεν είναι μοιραία. Η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας μπορεί να εξασφαλίσει σήμερα αξιοπρεπή διαβίωση για όλη την ανθρωπότητα με τρεις ώρες εργασία την ημέρα!
            Αποτελεί άμεση αναγκαιότητα η πάλη για την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού.

Η κρίση στην Ελλάδα είναι πιο βαθιά και μακρόχρονη σε σχέση με άλλες καπιταλιστικές χώρες και συνοδεύεται με ένα χρέος το οποίο δεν μπορεί να αποπληρωθεί. Αυτό καθιστά την Ελλάδα αδύναμο κρίκο της ιμπεριαλιστικής αλυσίδας.
            Το χρέος, όμως, δεν είναι χρέος των εργαζομένων. Είναι τα λεφτά που δεκαετίες τώρα πήγαιναν στις επιδοτήσεις των επιχειρήσεων, στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τις μίζες, στις φοροαπαλλαγές για βιομήχανους, εφοπλιστές και τράπεζες.
Οι καπιταλιστές, αυτοί οι ίδιοι στις τσέπες των οποίων κατέληγαν τα δάνεια, χρησιμοποιούν τη δεινή οικονομική θέση της χώρας για να τσακίσουν την εργατική τάξη.
            Απαιτούν να νομοθετεί η κυβέρνηση –η δική τους κυβέρνηση– το βασικό μισθό και να πληρωνόμαστε όλοι με αυτόν επ’ αόριστον (νέοι και παλαιοί εργάτες, αφού πρώτα απολυθούν όσοι δεν συμφωνούν). Απαιτούν να μπορούν να μας απολύουν χωρίς εμπόδια και να πληρώνουν ελάχιστες αποζημιώσεις, να μην πληρώνουν εισφορές για ασφάλιση, να μειωθούν και άλλο οι δαπάνες για υγεία, πρόνοια, παιδεία, ώστε να ιδιοποιηθούν απευθείας τους πόρους που κατευθύνονται για αυτούς τους σκοπούς. Να δουλεύουμε μέχρι θανάτου για αυτούς και, αν δεν πεθάνουμε πριν πάρουμε σύνταξη, να παίρνουμε συντάξεις-ψίχουλα. Ταυτόχρονα, βάζουν στο χέρι όλη τη δημόσια περιουσία (από μεγάλες παραγωγικές επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ μέχρι τις ακτές, τα βουνά και το νερό) για ένα κομμάτι ψωμί μέσω του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.
            Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι, όπως και οι προηγούμενες, μια κυβέρνηση του μεγάλου κεφαλαίου. Ο λόγος ύπαρξής της είναι η υλοποίηση αυτών των μέτρων που απορρέουν από το 2ο Μνημόνιο, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η απάντηση των καπιταλιστών στην κρίση τους.

Εάν συνεχιστεί η σημερινή πολιτική και τα μνημόνια γίνουν πράξη, η καταστροφή που θα συντελεστεί στην Ελλάδα θα είναι τεράστιας έκτασης: εκατομμύρια άνεργοι, χιλιάδες πεινασμένοι και λιμοκτονούντες, άστεγοι, άρρωστοι.
          Τα μέτρα που θέλουν να περάσουν δεν είναι τα τελευταία! Πολύ σύντομα θα ανακαλύψουν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και θα αναζητήσουν νέο δάνειο το οποίο θα συνοδεύεται από νέο μνημόνιο και νέα αντεργατικά μέτρα! Ο δρόμος της εξαθλίωσης δεν έχει τέλος. Η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη.
Το δάνειο των 31,5 δις θα μπει σε ειδικό λογαριασμό από τον οποίο θα εξυπηρετούνται οι δόσεις και τα τοκοχρεολύσια. Ούτε ένα ευρώ δεν κατευθύνεται σε μισθούς και συντάξεις όπως μας παπαγαλίζουν διαρκώς.

Το πέρασμα και η υλοποίηση των μέτρων συνεπάγονται βάθεμα της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, υπερδιόγκωση της ανεργίας, μαζική εξαθλίωση, εξόντωση μέρους του πληθυσμού, στέρηση της σύνταξης και των παροχών υγείας για χιλιάδες εργαζόμενους, μαζική μετανάστευση, εγκληματικότητα, εκφασισμό, άγρια κρατική καταστολή.

            Η ένταση της κρατικής καταστολής, η σύλληψη ή η αποπομπή δημοσιογράφων που αποκαλύπτουν πλευρές της σαπίλας του συστήματος, πολιτικές ευθύνες ή τη βία του κράτους, αποδεικνύει ότι η πολιτική της Τρόικας και της κυβέρνησης κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση με τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού: ένα από τα δύο πρέπει να εκλείψει.
            Απέναντι στην προοπτική να εξαθλιωθεί πλήρως και να πεινάσει η εργατική τάξη, να αποδιοργανωθεί και να μην υπάρχει καν σαν τάξη καθ’ αυτή, ο μόνος δρόμος είναι: να απαντήσουμε αποφασιστικά μέσα από ένα ενιαίο εργατικό μέτωπο στη βάση των προβλημάτων μας, ενάντια στον καπιταλισμό.
            Η εργατική τάξη, η φτωχή αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες που καταστρέφονται και γίνονται εργάτες ή άνεργοι, η νεολαία, έχουν συμφέρον να παλέψουν για την άμεση ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά.
            Έχουν συμφέρον να αναδείξουν μια δική τους κυβέρνηση η οποία θα καταργήσει τους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια, θα διαγράψει το Δημόσιο χρέος (εκτός αυτό προς τα ασφαλιστικά ταμεία) και μαζί και τα χρέη των εργατικών και φτωχών νοικοκυριών, θα κρατικοποιήσει χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο τις τράπεζες, τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Θα αξιοποιήσει και θα αναπτύξει παραγωγικά σε όφελος του λαού τον πλούτο της χώρας –έξω από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους περιορισμούς που επιβάλουν– θα δώσει δουλειά με δικαιώματα σε όλους, θα ικανοποιήσει τα αιτήματα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, Θα διαλύσει τις φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις.

Η μόνη λύση σήμερα είναι η οικοδόμηση ενιαίου εργατικού μετώπου πάλης και εξουσίας με το σύνθημα δράσης της εργατικής κυβέρνησης, η οποία μπορεί να σώσει το λαό από την πείνα και την εξαθλίωση και να επιβάλει στους καπιταλιστές να πληρώσουν για την κρίση! Η όξυνση των προβλημάτων και η προοπτική της πείνας  επιβάλει μια τέτοια άμεση λύση. Mόνο έτσι ο αγώνας θα αποκτάει προοπτική, θα γίνεται επιθετικός, θα μπορεί να έχει αποτελέσματα και κατακτήσεις ακόμα και σε επιμέρους ζητήματα.

       Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά παραπαίει κάτω από το βάρος της εργατικής και λαϊκής αγανάκτησης και τα αδιέξοδα της πολιτικής της! Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να την ανατρέψουμε με τον ενωμένο και παρατεταμένο αγώνα μας.

O  περιoρισμός της πάλης στα όρια μιας 48ωρης απεργίας  δεν αρκεί πλέον για να πετύχουμε τους στόχους μας. Η απάντησή μας πρέπει να είναι αντίστοιχη της επίθεσης που δεχόμαστε.

Την ίδια την ημέρα της απεργίας με απόφαση των απεργιακών συγκεντρώσεων να συνεδριάσουν οι διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων όλων των βαθμίδων του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος για την κλιμάκωση της πάλης και την μετατροπή της 48ωρης απεργίας σε απεργία διαρκείας, για όλες τις μέρες που θα συζητηθούν στη βουλή τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και ο προϋπολογισμός, με στόχο την απόσυρσή τους και την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά.

Κάτω η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά!
Διαγραφή του χρέους-εργατική κυβέρνηση!
Νοέμβρης 2012   κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ www.anasyntaxi.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *