14 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λευκάδας : Η τρομοκρατία και ο φασισμός δεν θα περάσουν

Η οργανωμένη επίθεση από τους φασίστες της «χρυσής αυγής» ενάντια στην νηπιαγωγό και τους δασκάλους του Νυδριού εντάσσεται σε μια ενορχηστρωμένη και άκρως επικίνδυνη για τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.
Έρχονται σε συνέχεια των τραμπουκισμών-ξυλοδαρμών και δολοφονιών της χρυσής αυγής σε πανελλαδικό επίπεδο.
Αυτό το κατασκεύασμα των μυστικών υπηρεσιών και του μιντιακού υπερκράτους λειτουργεί σαν το μακρύ χέρι του αστικού κράτους και της κυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Για να καλλιεργείται μόνιμα ο φόβος στην εργατική τάξη, το λαό και τους πρωτοπόρους αγωνιστές, για τον αποπροσανατολισμό από τον κύριο εχθρό, από το διαρκές κοινοβουλευτικό μνημονιακό πραξικόπημα της «Δημοκρατίας των Πιστωτών».

Τα σημάδια όλο και πληθαίνουν: προσωπικές απειλές χέρι-χέρι με τις φασιστικές επιθέσεις, βασανιστήρια στην ΓΑΔΑ και απολύσεις ανεπιθύμητων δημοσιογράφων, προληπτικές προσαγωγές και σύλληψη δημοσιογράφου για τη «λίστα Λαγκάρντ». Ακόμη και η κατηγορία για «διάδοση ψευδών» ειδήσεων με στόχο την ανατροπή του πολιτεύματος.
Η νηπιαγωγός και οι δάσκαλοι κινήθηκαν μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων τους.
Η καταγγελία έγινε από γνωστό φασίστα του Νυδριού στον Διευθυντή της πρωτοβάθμιας, σύμφωνα με μαρτυρίες τρίτων όπως ο ίδιος επικαλείται.
Αντί λοιπόν ο κ. Σάντας μέσα από μια συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς να διαπιστώσει ακριβώς τι έγινε, εναρμονίζεται με τη λογική του φόβου και της τρομοκρατίας της χρυσής αυγής καλώντας τη νηπιαγωγό και τους δασκάλους στην ΕΔΕ.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει ούτε από την χρυσή αυγή ούτε από τους θεσμοθετημένους μηχανισμούς του αστικού κράτους.
Ζητάμε την παραίτηση του κ. Σάντα εδώ και τώρα.
Αλγεινή εκτύπωση προκαλεί στην εκπαιδευτική κοινότητα η πλειοψηφία ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ στο Δ.Σ των δασκάλων που σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος εγκατέλειψε τους συναδέλφους στην τρομοκρατία της «χρυσής αυγής» και του κ. Σάντα.
Καλούμε τους φορείς της εκπαίδευσης, νηπιαγωγούς-δασκάλους-καθηγητές αλλά και μαθητές και γονείς να καταδικάσουν μέσα από τους καθημερινούς αγώνες την προσπάθεια φίμωσης κάθε ελεύθερης και δημοκρατικής φωνής, ενάντια στον σύγχρονο σκοταδισμό-ρατσισμό-φασισμό της «χρυσής αυγής» και του αστικού κράτους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *