11 Νοεμβρίου 2012

Δίκτυο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ- Η φασιστική Χρυσή Αυγή θέλει να μετατρέψει σχολεία σε Άγιο Παντελεήμονα

Σε πρόσφατο δημοσίευμα του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» αναφέρονταν τα εξής: «Δολοφονική επίθεση «χρυσαυγιτών» σε μαθητές και απεργούς. Τραμπούκοι της«Χρυσής Αυγής» επιτέθηκαν σε μαθητές μέλη της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν εξόρμηση έξω από το ΕΠΑΛ του Λαγκαδά, για να καλέσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και...
τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η εξόρμηση, δύο τοπικά γνωστά στελέχη της «Χρυσής Αυγής», οι Διχταπανίδης (ιδιοκτήτης σχολής καράτε) και Παναγιωτίδης, έβρισαν τους μαθητές και τους επιτέθηκαν με ρόπαλα, απειλώντας τους ότι θα τους σκοτώσουν, αν εμφανιστούν ξανά έξω από το σχολείο. Σε βοήθεια των μελών της ΚΝΕ έσπευσαν απεργοί εργάτες από την ΑΓΝΟ στο Λαγκαδά, που συμμετείχαν στην περιφρούρηση της απεργίας στο εργοστάσιο. Οι «χρυσαυγίτες» επιτέθηκαν με δολοφονικές διαθέσεις και εναντίον τους. Οι εργαζόμενοι κατάφεραν και πήραν από τους μπράβους της«Χρυσής Αυγής» τα ρόπαλα, δύο ξύλινα και ένα μηχανικό. Πριν τραπούν σε φυγή, οι«χρυσαυγίτες» επιχείρησαν να επιτεθούν και με μαχαίρια. Από την επίθεση των τραμπούκων της «Χρυσής Αυγής» τραυματίστηκαν ένας απεργός εργάτης της ΑΓΝΟ και ένας νεολαίος της ΚΝΕ, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με τραύματα στο κεφάλι».

Πρόσφατα, τα φασιστικά ιντερνετικά μέσα γέμισαν με κραυγές. Παρουσιάζουμε ενδεικτικά τίτλους κειμένων με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο: «Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ: Προπαγάνδα και πογκρόμ μαζικά ετοιμάζουν οι αριστερο-Συριζαίοι καθηγητές στα ελληνικά σχολεία!». «Τρέμουν οι εμαβούλγαροι του ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν προπαγάνδα από τους καθηγητές των σχολείων και πογκρόμ κατά των μαθητών με"φασίζουσα" νοοτροπία και ντύσιμο!!!».
Τι προκάλεσε όμως αυτή την αντίδραση των Νεοναζιστών; Μα το ξεδίπλωμα της αγωνιστικής και αντιφασιστικής δράσης των εκπαιδευτικών. Δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς ότι η πτώση των δυνάμεων του κυβερνητικού-κρατικού συνδικαλισμού των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ σημειώνεται με μια ταυτόχρονη δράση των δυνάμεων της εκπαιδευτικής αριστεράς, ιδιαίτερα της αντικαπιταλιστικής. Δυνάμεων που πρωταγωνιστούν στους αγώνες για μια άλλη Παιδεία, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Πλέον οι ευαίσθητοι στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα αγωνιστές εκπαιδευτικοί, λαμβάνουν, είτε σε ατομικό επίπεδο, είτε στο πλαίσιο των Συλλόγων τους σημαντικές αντιφασιστικές δράσεις. Δεν επιτρέπουν να διεισδύσει το μίσος ανάμεσα στους μαθητές και δίνουν όλοι μαζί τη μάχη για την κατάκτηση της γνώσης σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Αποκαλύπτουν το αιματοβαμμένο παρελθόν, παρόν και σκοτεινό μέλλον που συστηματικά επιβάλλουν οι φασίστες. Τονίζουν τους αγώνες και τις θυσίες του λαού μας κατά του φασισμού, της Δικτατορίας του Μεταξά,της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών και την ανάγκη ανάπτυξης ενός κινήματος για την υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων. Υπερασπίζουν την Ειρήνη και την Συνεργασία των λαών απέναντι στην αισχρή προπαγάνδα του φυλετικού μίσους του μιλιταρισμού και του πολέμου.
Πρωτοβουλίες που πρόκειται να κλιμακωθούν ιδιαίτερα εν όψει των εκδηλώσεων για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Μάλιστα, όλες αυτές οι σοβαρές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες συγχρονίζονται με την αντίδραση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος απέναντι στην επιβολή του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα που συμπυκνώνεται στο Τρίτο Μνημόνιο.
Με πρόσχημα επομένως τον ακραίο και χυδαίο Εθνικισμό της, συγκαλυμμένο φασισμό, η Χρυσή Αυγή έρχεται να αναλάβει τον γνωστό της ρόλο: της αιχμής του δόρατος της καταστολής των κοινωνικών αγώνων. Αποκορύφωμα του νεοναζιστικού ντελίριου ήταν η τοποθέτηση της Χρυσής Αυγής στη Βουλή όπου προαναγγέλλεται η φασιστική αντεπίθεση στα σχολεία που μέχρι τώρα θεωρούνταν προνομιακός χώρος και μονοπωλούνταν από την προπαγάνδιση εμετικών εθνικιστικών,ρατσιστικών, μιλιταριστικών και ολοκληρωτικών αντιλήψεων.
Στο άρθρο του «ΒΗΜΑΤΟΣ» με τίτλο «Προπαγάνδα στα σχολεία προαναγγέλλει η Χρυσή Αυγή» καταγράφονται η φθινοπωρινή εξόρμηση επανακατάληψης της Χρυσής Αυγής στα σχολεία , με σημαιοφόρους τους φασίστες βουλευτές και τα γνωστά Χουντικά Συνθήματα «Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια». Στο άρθρο επισημαίνονται τα εξής: “Σε συζήτηση που ξεκίνησε στη Βουλή, μετά από ερώτηση της Χρυσής Αυγής περί καταγγελιών «μαθητών, αλλά και γονέων για ανθελληνική προπαγάνδα των καθηγητών ειδικά σε ευαίσθητες περιοχές,όπως είναι η Θράκη», ο βουλευτής της κ. Αντώνης Γρέγος έφτασε να ζητήσει από τον υφυπουργό Παιδείας κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου «τόνωση του εθνικού φρονήματος στα σχολεία». Όπως είπε ο βουλευτής του κόμματος «στη Θράκη, που απειλείται άμεσα και έμμεσα από την τουρκική προπαγάνδα, να μεριμνήσετε και να συστήσετε στους διευθυντές των σχολείων τα καθήκοντά τους».Μάλιστα ο κ. Γρέγος είπε χαρακτηριστικά «Εμείς, θα κάνουμε επισκέψεις στα σχολεία και μπορούμε να καλύψουμε και τα έξοδα αγοράς σημαιών»... Λίγο νωρίτερα ο κ. Γρέγος είχε εκφράσει την άποψη ότι «Ο ρόλος του μαθητή και του δασκάλου είναι σαφής και καθορισμένος και για εμάς, πέραν της εκπαίδευσης, θα πρέπει να βασίζεται στο τρίπτυχο των ελληνικών ιδανικών: 'Πατρίς, θρησκεία,οικογένεια'»...”

ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΗ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.
Το πόσο υποκριτές είναι οι Χρυσαυγίτες αποκαλύπτεται από ένα κείμενο στο «Πασπαρτού» που αναφέρεται στα έργα γνωστού Εθνικοσοσιαλιστή: «Ο Χρήστος Παππάς προ ημερών είχε πει σε ομιλία του στη Βουλή καλοσωρίζοντας μαθητές από σχολείο: "Μη φοβάστε τίποτα και κανέναν...Δυνατά και ελληνικά σε όλα τα 15μελή και5μελή"..Ενώ ένας μαθητής σε λύκειο του Αγρινίου φώναξε σύνθημα "Αίμα Τιμή Χρυσή Αυγή" και βροντοφώναξε και όλη η ομάδα της παρέλασης. Όλα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά της αφύπνισης της Ελληνικής νεολαίας, προνομιακός χώρος των ανθελλήνων της Αριστεράς. Και ξέρουν ότι μόλις σπάσει αυτό το απόστημα η λήθη και ο "πολιτικός" καιάδας τους περιμένει...»
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.
Η Νεοναζιστική Χρυσή Αυγή κλιμακώνει τις επιθέσεις εναντίον των κοινωνικών κινημάτων. Μάλιστα, οι νοσταλγοί της Χούντας των Συνταγματαρχών, ενημερώνουν ότι τα Τάγματα Εφόδου τους θα επισκεφτούν τα σχολεία εν όψει των εκδηλώσεων τιμής της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η Ναζιστική οργάνωση αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τάσσεται στο πλευρό της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και παρατάσσει τα τάγματα των τραμπούκων δίπλα στις κρατικές κατασταλτικές δυνάμεις, την Αστυνομία και τον Στρατό, στοχεύοντας στο τσάκισμα των εργατικών και νεολαιίστικων αντιστάσεων, στην επιβολή της ταξικής κυβερνητικής πολιτικής και των Μμημονίων Ε.Ε. και ΔΝΤ, τραπεζιτών και τοκογλύφων.
Οι φασίστες τραμπούκοι-τσάτσοι του άθλιου αστικού συστήματος εξουσίας, θέλουν να συντρίψουν το μαθητικό κίνημα και διαλέγουν για να το πράξουν αυτό την ημέρα που έχει οριοθετηθεί στην συλλογική μνήμη ως Σύμβολο Εξέγερσης, φάρος νεολαιίστικης αμφισβήτησης και παρακαταθήκη των μεγάλων αγώνων που απαιτεί η εποχή μας.
Ποια είναι η απάντηση της Χρυσής Αυγής στις αγωνίες των μαθητών, τους πιο σκληρά εργαζόμενους της εποχής μας; Ποια είναι η απάντηση της Χρυσής Αυγής στους μαθητές που τσουβαλιάζονται σωρηδόν στις τάξεις, σε σχολεία με άθλια υλικοτεχνική υποδομή και χωρίς πετρέλαιο για τα καλοριφέρ, σε παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα, σε μαθητές που τους κόβονται τα κονδύλια μετακινήσεων και βλέπουν να διαλύονται τα πανεπιστήμια, ενώ προωθείται η ακόμη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας; Ποια είναι η απάντηση της Χρυσής Αυγής στα νέα παιδιά που είναι γεμάτα όνειρα και ελπίδες, αλλά το αστικό κατεστημένο, ο κόσμος του πλούτου και τα κόμματα εξουσίας, τους έκλεψαν το παρόν και τους επιβάλλουν ένα μέλλον δουλείας;
Η απάντησή τους είναι ότι θα δουλεύουν στις θέσεις εργασίας των απολυμένων μεταναστών με μισθούς μεταναστών– μισθούς πείνας, 7 ευρώ στα χωράφια και απλήρωτοι στους φούρνους των φασιστών-βασανιστών, ανασφάλιστοι. Και για να μην υπάρξει η παραμικρή καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας αναλαμβάνουν οι ίδιοι ως γνήσιοι μπράβοι του αστικού συστήματος και των εργοδοτών να στρατολογήσουν σύγχρονους δούλους (πάντα Έλληνες φυσικά!!!) που θα αναγκάζονται να δουλεύουν για ένα ξεροκόμματο και να ‘ναι και ευχαριστημένοι που στις δικές τους πλάτες θησαυρίζουν Έλληνες και ξένοι εργοδότες. Εξασφαλίζοντας τα αφορολόγητα εφοπλιστών!
Εμείς τους λέμε ότι είναι Υποκριτές, Τραμπούκοι και Δολοφόνοι. Τα ιδανικά τους είναι σκοταδισμός και αντίδραση. Είναι ο ρατσισμός και ο φυλετισμός. Είναι το Άουσβιτς και τα Καλάβρυτα. Είναι οι δικτάτορες Παπαδόπουλος και Ιωαννίδης, οι πράκτορες τηςCIA, τα σκουλήκια του Ωνάση και των εφοπλιστών, οι βιαστές του Κυπριακού λαού.
Δε Θα μας κάνετε ποτέ εσείς σαν τα μούτρα σας: λοβοτομημένους οπαδούς του Χίτλερ, στρατιωτάκια ακούνητα και αγέλαστα του κάθε στρατοκράτη, ανθρωπάκια πειθήνια του κάθε εργοδότη, Ματατζήδες που δέρνουν εργάτες και συνταξιούχους,γλύφτες-βύσματα του Μιχαλολιάκου για μια θέση Ιδιωτικού μπάτσου ή μπράβου.
Η νεολαία ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για την Πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών. Οι νεολαιίστικοι αγώνες της εποχής θα ανατρέψουν την κυβέρνηση και τα Μνημόνια, θα συντρίψουν τον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό και τους φασίστες προστάτες του. Καλείται το σύνολο του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, όλες οι τάσεις του κινήματος,οι Κινήσεις Πόλεις και οι Λαϊκές συνελεύσεις να σταθούν μαχητικά στο πλευρό των αγωνιστών μαθητών και να απαντήσουν μαχητικά, αποφασιστικά στο σχέδιο καταστολής κυβέρνησης και ναζιστικών συμμοριών.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *