14 Νοεμβρίου 2012

Φραγκούλης Φράγκος: Συστηματικά πλασάρουν το «Μεταξά του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού»;


Το θέμα «Φραγκούλης Φράγκος», λαμβάνει ολοένα και πιο επικίνδυνες διαστάσεις. Συστηματικά διαμορφώνεται το προφίλ μια δεξιάς-ακροδεξιάς πολιτικής εφεδρείας του συστήματος εξουσίας όπου ο μιλιταρισμός πάει χέρι χέρι με το Μεγαλοϊδεατισμό, ο λαϊκισμός συγκαλύπτει την επιδίωξη έκφρασης των αστικών συμφερόντων, ενώ αναδεικνύεται η ανάγκη κάθαρσης!

Η συγγραφή του βιβλίου ήταν η αρχή, καθώς ο «Νεο-Βυζαντινισμός» του πρώην ΓΕΣ παρουσιάζεται ως απάντηση στο Νεο-οθωμανισμό του Α.Νταβούτογλου! Αναφερόμαστε στο πνευματικό ατόπημα με τίτλο ''ΠΟΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ'' .
Όπως αναλύουν τα μιλιταριστικά μέσα, με τον οποίο διατηρούν εγκάρδιες σχέσεις «Με απλά λόγια στον νεο-οθωμανισμό της ισλαμικής κυβέρνησης της Τουρκίας, αντιπαρατάσσει τον νεο-βυζαντινισμό ως μοντέλο διάλυσης της σύγχρονης Τουρκίας!  Το promotion που γίνεται στο βιβλίο, αλλά και στην συγκεκριμένη πολιτική απόπειρα ξεκαθαρίζει ότι «αναμένεται να αποτελέσει την κωδικοποίηση της νέας Μεγάλης Ιδέας του τόπου. Γιατί, κακά τα ψέματα, οι λαοί και οι χώρες θέλουν οράματα και όχι μίζερες διαχειρίσεις...».

Η προώθηση του πρώην στρατηγού, καταρχήν από το Λιβάνη και το επιτελείο του, περιλαμβάνει εκδηλώσεις-παρουσιάσεις του βιβλίου του, που δίνουν την αίσθηση κεντρικών πολιτικών παρεμβάσεων. Εκεί συνευρίσκεται ένα πλήθος στρατιωτικών, συντηρητικών και εθνικιστών πολιτικών, εκκλησιαστικών παραγόντων και αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προσωπικοτήτων της Αριστεράς σε συσχετισμό  με το ΔΙΚΤΥΟ 21, επιχειρηματίες που χτίζουν ένα έντονο «εθνικό» προφίλ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην κεντρική παρουσία του βιβλίου του στη Παλιά Βουλή μίλησαν η Λιάνα Κανέλλη, ο Κ.Μάζης, ο Κ.Φωτιάδης, ο Γ.Λιάνης και η Σ.Βούλτεψη, ενώ παραβρέθηκαν ο Γλέζος, ο Π.Πικραμμένος,ο Σ.Τσιτουρίδης, ο Ε.Αντώναρος, ο Κ.Αγγελόπουλος κλπ.

Πρόσφατα όμως ένα νέο στοιχείο έρχεται να προστεθεί στο σπονσονάρισμα του Φραγκούλη Φράγκου. Ενώ αρχικά ο στρατηγός που απασχόλησε με τις καταγγελίες περί σχεδιαζόμενου πραξικοπήματος, επιχείρησε να τις διαψεύσει, τώρα προβάλλεται ως ο «Ιδανικός Δικτάτορας». Αίσθηση προκάλεσε το κείμενο με τίτλο   "Αν γινόταν πραξικόπημα ας το έκανε ο Φράγκος", που δημοσιεύτηκε στο  protagon.gr, το οποίο υπογράφει η κ.Τζίνα Δαβιλά!

"Αν υποτεθεί ότι υπήρχε ο κίνδυνος ενός πραξικοπήματος - γεγονός που επιβεβαιώνει η ιστορία- σε κάθε επικίνδυνη κατάσταση που βίωνε μια κοινωνία, όπου η ύπαρξη της Δημοκρατίας ήταν φαινομενική, ένας Φραγκούλης Φράγκος θα ήταν δυνητικά «πραξικοπηματίας» με πολύ διαφορετικούς όρους από τους συνηθισμένους. Διότι, των πραξικοπηματιών η κοσμοθεωρία θέλει τους άλλους υποδεέστερους και τους εαυτούς τους ως γήινους θεούς, που θα 'σώσουν' την πατρίδα και θα ικανοποιήσουν και την εσωτερική τους ανασφάλεια.. Ο Φράγκος Φραγκούλης δεν είχε τέτοια θέματα ποτέ. Ούτε οι σπουδές του, ούτε η στάση ζωής του, ούτε και οι θέσεις των αξιωματικών που είχε συναναστραφεί και μιλούν για αυτόν- και μάλιστα είναι καθολική η θετική τους άποψη- επιτρέπουν να καταταχθεί στους επικίνδυνους. Αντιθέτως, θα έλεγα πως, ίσως, δεδομένης της κατάστασης όπου άπαντα ελέγχονται και διαχειρίζονται από τους πολιτικούς μας στον βαθμό που επιτρέπουν και επιβάλλουν τελικώς την αναξιοπρεπή διαβίωση μεγάλου πληθυσμού των Ελλήνων, ο κ Φράγκος, αν αποφάσιζε να οργανώσει τους καλύτερους αξιωματικούς της Ελλάδας προκειμένου να συντονιστούν και να φέρουν αέρα ανανέωσης στο κοινοβούλιο απομακρύνοντας τα λαμόγια και υπενθυμίζοντας τις αρχές του Συντάγματος, που επιβάλλει εις ΑΠΑΝΤΕΣ να είναι ισότιμοι απέναντι στην νομοθεσία, θα το έκανε - αν υπήρχε, τονίζω, η μηδαμινή πιθανότητα να ενεργήσει έτσι- με τέτοιο τρόπο που δεν θά άνοιγε μύτη. Ας θυμηθούμε την 3η Σεπτεμβρίου. Οι διπλωματικές ικανότητες και οι ακαδημαϊκές γνώσεις του κ Φράγκου είναι εξαιρετικές. Τώρα, γιατί βρίσκεται...σπίτι του και όχι στο κοινοβούλιο, είναι η απόδειξη πως στην χώρα τούτη δεν εκτιμούμε τους άξιους, αλλά τους μετρίους, χαρακτηρίζοντας ως πραξικοπηματίες εκείνους που μας βολεύει. (Άραγε, το πραξικόπημα φορά μόνο στρατιωτική στολή;). Επιπλέον, ο κ Φράγκος είναι, όπως δείχνει η στάση ζωής του, πολύ πάνω από τον μέσο όρο των βουλευτών της χώρας. Συνεπώς, λείπουν πρόσωπα με την οξυδέρκεια, την γνώση, το ήθος, τον ρεαλισμό, την αποτελεσματικότητα, την διορατικότητα, την αμεσότητα και την ευθύτητα του Φραγκούλη Φράγκου από το Κοινοβούλιο.

Μακάρι, λοιπόν, να παρέμβαινε με όρους ...φραγκεϊκούς ο κ Φράγκος στην ελληνική κατρακύλα. Αν μάλιστα χρησιμοποιούσε και τον στρατό, θα ήταν από τις περιπτώσεις που οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα αποδεικνύονταν καταστροφικές. Η επικινδυνότητα των στρατιωτικών-πραξικοπηματιών ξεκινά, όταν οι αρχηγοί έχουν ακαλλιέργητο πνεύμα, φθονερή ψυχή, συμπλεγματισμούς κατωτερότητας και περιορισμένο, ανάπηρο πνεύμα. (Θυμάμαι κάποιον ανώτατο αξιωματικό στο παρελθόν να επαναλαμβάνει με το ύφος απαγγελίας του εθνικού ύμνου το «μόνος μου! Μόνος πήγαινα σχολείο περπατώντας κάθε μέρα 17 χλμ από το χωριό μου. Και να! δείτε με, πού έφτασα»). Ο κ Φράγκος στερείται κομπλεξισμού. Αντιθέτως, επαναλαμβάνω πως είναι ένας από τους πιο ανοιχτόμυαλους αξιωματικούς που πέρασαν τις τελευταίες δεκαετίες από το στράτευμα. Θέλω να πω πως δεν θα βρεθεί κάποιος να πει «ορισμένοι απίστευτα βλάκες ακροδεξιοί μπάσταρδοι, που είχαν τον έλεγχο των τανκς, οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή», όπως λέγεται πως είχε αποκαλύψει στον Αμερικανό πρεσβευτή Φίλιπ Τάλμποτ ο βασιλιάς Κωνσταντίνος. Και ο κ Φράγκος, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, είναι εκτός στρατεύματος. Αλλά και εντός να ήταν, η καλλιέργεια και η αξιοπρέπειά του δεν θα του επέτρεπαν κινήσεις αντιδημοκρατικές. Και υπενθυμίζω πως είναι ένας από τους λίγους που έκανε τον φίλο μου να πει: «δεν είναι όλοι οι αξιωματικοί του Στρατού μπετόν. Υπάρχουν και άνθρωποι με ήθος, που αγαπούν την διαφάνεια χωρίς να φοβούνται την σύγκρουση». Ευελπιστώ πως αυτό το μυαλό που δεν είναι μπετόν, δεν θα μείνει για πολύ στο σπίτι του. Και τέλος, πως θα οργανώσει ένα ... «πραξικόπημα» με όρους φραγκεϊκούς. Πριν άλλοι, νοσηροί και επικίνδυνοι, το πράξουν με όρους σχιζοφρενικούς".

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο μακροσκελές άρθρο της υμνητού του Φραγκούλη Φράγκου λείπει η ερμηνεία του γιατί θα γίνει αυτό το Πραξικόπημα: για να επιβάλλει τα Μνημόνια και την άγρια ταξική αστική πολιτική ή για να τα μπλοκάρει;  Και το λέμε αυτό γιατί ο Φραγκούλης Φράγκος, σε όποια υπηρεσιακή θέση και αν βρέθηκε μέχρι τώρα, υπηρέτησε τη Μνημονιακή πολιτική!

H γνώμη μας είναι ότι το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο για να εφαρμόσει την ταξική πολιτική του και τα Μνημόνια που συμφωνεί με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ έχει επιλέξει το δρόμο της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί είναι αυτοί που συνειδητοποιούν ότι η Χρυσή Αυγή δεν αποτελεί μόνο ένα τραμπούκικο πολιτικό εργαλείο στα χέρια του αστικού συστήματος εξουσίας, που άλλοτε στρέφεται κατά του πιο ευάλωτου τμήματος της εργατικής τάξης, των μεταναστών και ολοένα συχνότερα κατά των κοινωνικών κινημάτων και της Αριστεράς, αλλά και μια ευρύτερη πολιτική επιλογή. Η συνεργασία των κατασταλτικών μηχανισμών, η ατιμωρησία της αστικής δικαιοσύνης, η εύνοια συγκεκριμένων εμετικών καθεστωτικών ΜΜΕ, των μιλιταριστικών μέσων και η ευρύτερη νομιμοποίηση της διαμέσου των εκπομπών laifstyle αποδεικνύουν ότι η φασιστική ακροδεξιά δεν αντιμετωπίζεται ως ένα ευκαιριακό πολιτικό φαινόμενο. Ήδη πλασάρεται ως 3η πολιτική δύναμη, ενώ προσεκτικοί αναλυτές παρατηρούν τις πολιτικές γέφυρες που το νεοναζιστικό κόμμα του Μιχαλολιάκου ρίχνει προς τις ΗΠΑ.

Καθώς τμήματα της άρχουσας τάξης διαβλέπουν στην Ακροδεξιά τη προοπτική να παίξει ρόλο μιας χρήσιμης για το σύστημα πολιτικής εφεδρείας, δε μπορούν να μην αναγνωρίσουν την τεράστια έλλειψη ικανών στελεχών και ενός ηγέτη με μεγαλύτερη πολιτική διείσδυση. Ταυτόχρονα, το αστικό οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο σε αυτή τη φάση δεν έχει αποφασίσει να επιλέξει το φασιστικό τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας.

Χρειάζεται επομένως ένας πολιτικός ηγέτης που να ενσωματώσει τον ρατσισμό και την συνενοχή της Χρυσής Αυγής στα καπιταλιστικά σχέδια κερδοφορίας, που ήδη λαμβάνουν τη μορφή γραφείων εξεύρεσης δουλικής εργασίας και πογκρόμ ξένων εργατών, δίνοντας ένα άλλο περιεχόμενο στον εθνικισμό, στην πολεμοκαπηλεία και στον επεκτατισμό της φασιστικής οργάνωσης, δίνοντας την αίγλη νέας Μεγάλης Ιδέας. Απαιτείται επομένως ένας πολιτικός ηγέτης που «πούλησε και πουλά τσαμπουκά» στην Τουρκία, είναι κομμάτι των πιο σκοτεινών και επιθετικών πτυχών των μιλιταριστικών τάσεων, στάθηκε θεατρινίστικα απέναντι στις επιλογές των «πουλημένων πολιτικών των Μνημονίων» Γ.Παπανδρέου και Π.Μπεγλίτη. Ιδανικός για αυτό το ρόλο ένας πολιτικός που το σύστημα εξουσίας κρατά καλά φυλαγμένα «πολλά ράμματα για τη γούνα του»!

Ο Φραγκούλης Φράγκος προκρίνεται να παίξει μακροπρόθεσμα αυτό το ρόλο. Αφού διαπραγματεύτηκε ανεπιτυχώς την κάθοδο του στην πολιτική με ΝΔ-ΛΑΟΣ και τη παραμονή του στο ΥΕΘΑ ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, ξαναβγαίνει στο πολιτικό παλκοσένικο με το γνωστό ρεπερτόριο του «Τουρκοφάγου»!

Όπως συμβαίνει όμως συχνά με τους ακροδεξιούς, η προβολή του εθνικισμού και της πολεμοκαπηλείας, θεωρείται διαβατήριο για την άνοδο στο τρένο της εξουσίας και τη παραμονή σε αυτή. Η Κύπρος πλήρωσε για τον Ιωαννίδη.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ            ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *