08 Οκτωβρίου 2012



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ
                                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                    Έξω η Μέρκελ, ΕΕ και ΔΝΤ από την Ελλάδα
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,
Σήμερα έρχεται στη χώρα μας η Μέρκελ. Ο Ελληνικός λαός τίποτα το καλό δεν έχει να περιμένει από τον ερχομό της. Δεν έρχεται για το καλό μας. Έρχεται να εξειδικεύσει την πολιτική της Γερμανίας με βάση το σχέδιο που έχουν εκπονήσει ΕΕ και ΔΝΤ για την Ελλάδα. Την μετατροπής της δηλαδή σε μια ειδική οικονομική ζώνη στην οποία θα βασιλεύει η βαθιά εκμετάλλευση και η ασυδοσία των μονοπωλίων.
Έρχεται επίσης  για να βοηθήσει την κυβέρνηση Σαμαρά να επιβάλει τα νέα βάρβαρα, αντιλαϊκά μέτρα,  για να δώσει τα εύσημα στους εκπροσώπους του βάρβαρου πολιτικοοικονομικού συστήματος και  να επικυρώσει με την παρουσία της την καταστροφική πολιτική των μνημονίων, που οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και στην εξαθλίωση, στη λεηλασία των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της ζωής της μεγάλης  λαϊκής πλειοψηφίας. Και ταυτόχρονα να επιβάλει στον λαό μας τα πολεμικά  σχέδια και τις επιδιώξεις  των ιμπεριαλιστών στην περιοχή.
Η Μέρκελ είναι εκπρόσωπος μιας χώρας η οποία έβγαλε δις ευρώ το προηγούμενο διάστημα από το λαό της Ελλάδας, από την πολιτική της φτώχειας και της λεηλασίας, από τοκογλυφικά δάνεια και πολεμικό υλικό το οποίο συνόδευε κάθε δανειακή σύμβαση.
Για όλους αυτούς του λόγους, η Μέρκελ είναι ανεπιθύμητη!
Απέναντι στην πολιτική της, στην πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και της κυβέρνησης Σαμαρά, η εργατική τάξη και ο εργαζόμενος λαός πρέπει να υψώσουν το τοίχος της αποφασιστικής τους αντίστασης και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους. Και από την στιγμή που δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτούς,  να παλέψουν αποφασιστικά για την ανατροπή αυτής της αντεργατικής-αντιλαϊκής, βάρβαρης πολιτικής που εξαθλιώνει τον εργαζόμενο λαό, καθώς και των φορέων της.
                 Τώρα πρέπει να σημάνει  γενικός – παλλαϊκός  ξεσηκωμός!
Η πρωτοβουλία εργαζομένων για την κοινή δράση, καλεί τον τρικαλινό  λαό, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία,  να πάρουν μέρος  στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ, ενάντια στα μνημόνια και την βάρβαρη πολιτική  κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ, που ρημάζουν τη χώρα και εξαθλιώνουν τον λαό και τους εργαζόμενους.
     Σήμερα Τρίτη 9/10, στις 6.30μμ στην κεντρική πεζογέφυρα στα Τρίκαλα
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΧΙ:

● ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ και στην μετατροπή της χώρας σε ειδική ζώνη εκμετάλλευσης του πλούτου της και  των εργαζομένων

● ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

● ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ
Η απάντηση στα σχέδιά τους πρέπει να δοθεί με κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, με απεργία διαρκείας, για να μην κατατεθούν, να μην ψηφιστούν, να μην περάσουν τα νέα μέτρα τα οποία θα επιφέρουν μια τεράστιας έκτασης κοινωνική καταστροφή, να μην περάσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή. 

 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *