17 Οκτωβρίου 2012



ΤΡΙΚΑΛΑ:  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ

                         ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ!
                                               ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ!
           Συντριπτικό πακέτο μέτρων κοινωνικού ολοκαυτώματος προωθεί η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υλοποιώντας μέχρι κεραίας τις επιταγές της τρόικα, και του ελληνικού κεφαλαίου. Η κυβέρνηση προχωρά σε εγκληματική λεηλασία όσων έχουν απομείνει από τα εργατικά-λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα, με στόχο δήθεν την αποφυγή της χρεοκοπίας, ενώ οδηγεί ολοταχώς στη χρεοκοπία του λαού.
Η επαναδιαπραγμάτευση που είχαν “υποσχεθεί” τα κόμματα που συγκυβερνούν αποδείχθηκε ψέμα ολκής, όπως ψέμα είναι ότι τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία. Τα 11.5 δις, έγιναν 13.5 ,θα γίνουν 20 και τελειωμό δεν θα έχουν…
Ταυτόχρονα οι  νέες απαιτήσεΙς της τρόικας και το άθλιο θέατρο των-τάχα-διαφωνιών των κυβερνητικών εταίρων,δεν είναι παρά μια κακοπαιγμένη παράσταση για να περάσουν ανώδυνα τα σχέδιά τους για την πλήρη εξαθλίωση του λαού.
    • Με το νέο πακέττο μέτρων επιχειρούν να απελευθερωσουν το ωράριο, να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία.
     Με την νομοθέτηση του κατώτατου μισθού, καταργείται ο θεσμός της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, καταργούνται  οι Κλαδικές Συμβάσεις και άρα όλα τα οικονομικά και θεσμικά μέτρα όπως οι τριετίες, τα οικογενειακά και άλλα επιδοματα,η άδεια!
   •Επιχειρούν να μειώσουν εκ νέου τις αποζημιώσεις απόλυσης! Να αυξήσουν τις μέρες εργασίας σε 6 ανα βδομάδα και τις ώρες εργασίας σε 13 ανά  ημέρα χωρίς πληρωμή υπερωριών!
    Όλα αυτά συνοδεύονται με την τεράστια φορολογική επιβάρυνση εργαζομένων και συνταξιούχων, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες  «πνίγονται στα χρέη τους», γιατι οι μειώσεις των μισθών και συντάξεων έχουν καταστήσει αδύνατη την εξυπηρέτηση των δανείων τους. Ταυτόχρονα,ο κρατικός και ο εργοδοτικός αυταρχισμός, η αστυνόμευση και η καταστολή παίρνουν οργουελικές διαστάσεις και θρέφουν την φασιστική-ναζιστική  βία απέναντι σε κάθε «απειλητικό» απεργό/ μετανάστη/ αγωνιστή.
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, νέοι και νέες
    Μας γυρίζουν σε εργασιακές συνθήκες του 19ου αιώνα ,ενώ η απόγνωση, η απελπισία, και οι αυτοκτονίες έχουν γίνει πλέον στοιχεία της καθημερινότητάς μας.
 Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής. 
Αν περάσουν και υλοποιηθούν τα νέα μέτρα, αν υλοποιηθεί αυτή η πολιτική τότε η καταστροφή είναι παραπάνω από βέβαιη: Εκατοντάδες επιχειρήσεις θα κλείσουν, η ανεργία θα διογκωθεί και θα φτάσει στο 40%, η δημόσια υγεία και η παιδεία θα διαλυθούν, τα ασφαλιστικά ταμεία θα χρεοκοπήσουν, οι Δήμοι το ίδιο. Οι μισθοί, τα μεροκάματα και οι συντάξεις δεν θα επαρκούν για τα στοιχειώδη είδη πρώτης ανάγκης.Γίνεται πλέον κατανοητό από τον καθένα μας,τι εννοούν οι καπιταλιστες και οι πολιτικοί υπηρέτες τους , όταν μιλάνε για το ξεπέρασμα της κρίσης:Να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δούλους, χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα,πλήρως εξαθλιωμένους! Νά  γιατί το σύνθημα ΄΄Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα΄΄ γίνεται επίκαιρο όσο ποτέ!
 Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, νέοι και νέες
   Οι υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) έχουν τεράστια ευθύνη για την ψήφιση των μνημονίων σπέρνοντας αυταπάτες και αποπροσανατολίζοντας τους εργαζόμενους. «Για την τιμή των όπλων», κάτω από την πίεση των εργαζόμενων και λόγω της σφοδρότητας των αντιλαϊκών μέτρων, αναγκάζονται που και που σε κάποιες κινητοποιήσεις. Χωρίς συντονισμό-συνέχεια-κλιμάκωση,μόνο και μόνο για να εκτονώσουν την οργή και την αγανάκτησή μας. Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και όχι ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι πρέπει να πάρουν στα δικά τους χέρια την υπόθεση της συνέχειας και της κλιμάκωσης των εργατικών-κοινωνικών αγώνων, κάνοντας όλες τις απαραίτητες τομές για να νικήσουν οι αγώνες. Αυτό απαιτεί μια άλλη κατάσταση στο εργατικό -συνδικαλιστικό κίνημα, με υπέρβαση του  υποταγμένου συνδικαλισμού, με αλλαγή των συσχετισμών. Με ενωτική προσπάθεια στη βάση, στα πρωτοβάθμια σωματεία και τους συλλόγους, με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, με συντονισμό των συνδικάτων, με αποφασιστικές μορφές πάλης, με συσπείρωση των ανέργων και των ελαστικά εργαζόμενων.
    Απέναντι στη σφοδρή, ολομέτωπη και καλά σχεδιασμένη επίθεση το εργατικό κίνημα θα πρέπει άμεσα να οργανώσει την δική του αντεπίθεση και να συμβάλει στην κινητοποίηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας για την απόκρουση της επίθεσης και την ανατροπή της αντιλαικής πολιτικής
   Η οργάνωση της αντίστασης δεν μπορεί να εξαντληθεί σε μια 24ωρη απεργία. Ζητούμενο σήμερα είναι ο πανεργατικός παλλαϊκός – γενικός ξεσηκωμός με αποφασιστικούς, δυναμικούς και πολύμορφους αγώνες διαρκείας, με αμεσότητα στην αντίδραση, αλλά και σχέδιο, πρόγραμμα και προοπτική.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ - ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ, ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ  
                                  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝΑΠΕΡΓΙΑ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ
•  Να μην ψηφιστούν τα εφιαλτικά μέτρα των 20 δις
• Να ακυρωθούν τα μνημόνια, η δανειακή σύμβαση και όλο το νομοθετικό πλαίσιο που σκλαβώνει τον λαό στην δικτατορία του κεφαλαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.Δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν!
•  Υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών και επιχειρήσεων. Υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας 
•  Υπεράσπιση και διεύρυνση των μισθών, των Συλλογικών Συμβάσεων, των συντάξεων και των όλων των δικαιωμάτων μας.
 Να καταργηθούν  όλα τα χαράτσια που επιβλήθηκαν στον λαό. Απαγόρευση των απολύσεων, όχι στην εφεδρεία
•   Προστασία και αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας – υγείας – κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας 
•   Ουσιαστική προστασία για τους ανέργους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους

                    ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *