17 Οκτωβρίου 2012



Όλοι στην απεργία στις 18 Οκτώβρη!
Γενική Απεργία διαρκείας για να αποκρούσουμε την επίθεση των καπιταλιστών και της κυβέρνησής τους!
Κάτω η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Διαγραφή του χρέους!
Ενιαίο εργατικό πολιτικό μέτωπο-εργατική κυβέρνηση!

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι,

Στα 14 δισεκατομμύρια φτάνουν οι περικοπές, αντί των 11,5 που μας έλεγαν τόσο καιρό.
Στην  περίπτωση δε μια δίχρονης παράτασης της δημοσιονομικής προσαρμογής, οι περικοπές θα φτάσουν τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ! Δηλαδή, πολύ σύντομα θα έχουμε νέα μέτρα, πιο σκληρά και πιο βάρβαρα.
Η Τρόικα απαιτεί να ποσά αυτά να αφαιρεθούν από μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, δηλαδή, σίγουρο, άμεσο και ζεστό χρήμα, αντί των αμφισβητούμενων ποσών από φορολογικά και άλλα μέτρα.
 Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά στρώθηκε αμέσως στη δουλειά για να καλύψει τις απαιτήσεις των δανειστών-τοκογλύφων, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά την απόφασή της: να πεινάσει ο λαός για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι!
Προχωράει ακάθεκτη στην κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), καταργεί τον κατώτερο μισθό, τσακίζει τις συλλογικές συμβάσεις και ότι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Το κράτος, η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός αναλαμβάνουν πλέον τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, καταργώντας κάθε έννοια  συλλογικών διαπραγματεύσεων. Τα εργατικά δικαιώματα μπαίνουν στο γύψο και οι καταχτήσεις ενός και πλέον αιώνα, για τις οποίες έγιναν αμέτρητοι αγώνες και χύθηκε εργατικό αίμα, καταργούνται με το έτσι θέλω. Μειώνουν εκ νέου τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές και τις αποζημιώσεις στις απολύσεις, αυξάνουν το μέγιστο αριθμό ημερών εργασίας από 5 σε 6 την βδομάδα, καταργούν το 8ωρο-5νθήμερο και αυξάνουν τις ώρες δουλειάς, χωρίς πληρωμή υπερωριών.
 Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, παίρνει καθημερινά μέτρα ενάντια στο λαό και την εργατική τάξη και υπέρ των καπιταλιστών, χωρίς να διστάζει να το κάνει με πραξικοπηματικό τρόπο. Αποφασίζουμε και διατάζουμε! Η δικτατορία του κεφαλαίου σε όλο της το μεγαλείο!
Εργαζόμενοι-εργαζόμενες,
Η Τρόικα αποτελεί τον σκληρό πυρήνα του καπιταλιστικού συστήματος,  εμπροσθοφυλακή του χρηματιστικού κεφαλαίου το οποίο κυριαρχεί στην εποχή του ιμπεριαλισμού και το οποίο είναι το πλέον αδηφάγο κεφάλαιο.
 Ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσει την παρούσα κρίση του το σύστημα,  είναι να περάσει σαν οδοστρωτήρας πάνω από τα δικαιώματα και τις καταχτήσεις της εργατικής τάξης, να συγκεντρώσει τον πλούτο από κάτω προς τα πάνω, να ιδιωτικοποιηθούν μια σειρά τομείς που μέχρι τώρα τους διαχειρίζονταν το κράτος.
 Από εκεί προκύπτει ο χαρακτήρας του αγώνα που πρέπει να δώσει η εργατική τάξη και ο εργαζόμενος λαός. Ο αγώνας πρέπει να είναι επίμονος και διαρκής, καλά οργανωμένος, ενωτικός και μαζικός.
Ο στόχος του αγώνα πρέπει να είναι η απόκρουση της επίθεσης και η ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος διότι μόνο με τον τρόπο αυτό μπορεί να υπάρξει έξοδος από την καπιταλιστική κρίση σε όφελος της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού.
Η εργατική τάξη μέσα σε συνθήκες βαθιάς κρίσης και παρατεταμένης ύφεσης και μπροστά στην διαφαινόμενη καταστροφή, καλείται να αναλάβει ιστορικές ευθύνες.
      Στο επόμενο διάστημα το βασικό ζήτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσει, είναι η στάση που θα κρατήσει απέναντι στα εργοστάσια και τις παραγωγικές μονάδες που κλείνουν, οδηγούνται σε κλείσιμο ή σε υπολειτουργία.
            Η εργατική τάξη δεν πρέπει να αποδεχτεί τις απολύσεις και την υπολειτουργία των εργοστασίων. Δεν πρέπει να εγκαταλείψει την παραγωγή. Καλείται να αναλάβει τη λειτουργία των εργοστασίων, καταλαμβάνοντας αυτά που κλείνουν, ή οδεύουν προς τα εκεί, εγκαθιδρύοντας επιτροπές εργατικού ελέγχου της παραγωγής, επιβάλλοντάς τες και σε αυτά τα οποία υπολειτουργούν, απαιτώντας από το κράτος και την κυβέρνηση την συνέχιση της λειτουργίας τους με κρατική διοίκηση και εργατικό έλεγχο, διεκδικώντας ταυτόχρονα την κατασκευή δημόσιων έργων και  δημόσιες επενδύσεις που θα  δώσουν δουλειές στον κόσμο.
            Η εργατική τάξη καλείται να αναλάβει τη λειτουργία των νοσοκομείων, των σχολείων, των διάφορων κοινωνικών δομών οι οποίες συντρίβονται και διαλύονται. Καλείται να παίξει ρόλο στον προσανατολισμό της ίδιας της πρωτογενούς παραγωγής και της διακίνησης των τροφών, οικοδομώντας μέτωπο με τη φτωχή και μικρομεσαία αγροτιά, προτάσσοντας ως άμεσο καθήκον τη δημιουργία παραγωγικών συνεταιρισμών και ιδρύοντας η ίδια καταναλωτικούς συνεταιρισμούς. Να κινηθεί στην κατεύθυνση οικοδόμησης συμβουλίων σε παραγωγική βάση.
 Για να γλιτώσει τον εαυτό της και το λαό από την πείνα.
Πρόκειται για καθήκοντα που προκύπτουν από την ίδια την εξέλιξη των πραγμάτων, καθήκοντα ιστορικής σημασίας και ευθύνης που, από την ανταπόκριση ή μη της ίδιας της τάξης σε αυτά, θα κριθεί η ικανότητά της να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και τη σωτηρία της κοινωνίας από τη λιμοκτονία και την καταστροφή.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι,

Ο εργατικός και λαϊκός παράγοντας είναι ο μόνος που μπορεί να  ανατρέψει τη νέα επίθεση και να
δρομολογήσει άλλες εξελίξεις. Άλλωστε ήταν αυτός και μόνο αυτός, που κατόρθωσε να αναβάλει κατά 5 τουλάχιστον μήνες, την ψήφιση του πακέτου μέτρων που τώρα συζητούνται και τα οποία ήταν να ψηφιστούν τον περασμένο Ιούνη.

Την ίδια τη μέρα της απεργίας πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την κλιμάκωση της πάλης με Γενική Απεργία Διαρκείας τις μέρες που θα κατατεθούν στη βουλή τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, για την αποτροπή της ψήφισής τους με το γκρέμισμα της κυβέρνησης Σαμαρά.
Με απόφαση των απεργιακών συγκεντρώσεων να δεσμευτούν οι διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων όλων των βαθμίδων του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης της πάλης με Γενική Απεργία Διαρκείας.
Να ακολουθήσουν συνεδριάσεις ΔΣ και Γενικές Συνελεύσεις, όπου πρέπει να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την επιτυχία της Απεργίας Διαρκείας, με τον απαραίτητο συντονισμό και την ενότητα δράσης.
Ταυτόχρονα, η πρόταση για την οικοδόμηση ενιαίου εργατικού πολιτικού μετώπου με το σύνθημα δράσης της εργατικής κυβέρνησης, στη βάση του μεταβατικού προγράμματος, αποτελεί την μόνη πρόταση η οποία μπορεί να απαντήσει στον υπερεπείγοντα χαρακτήρα που δημιουργείται εκ των πραγμάτων από την ίδια την καπιταλιστική κρίση και την εξέλιξη της, και από την οξύτητα της επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη και ο εργαζόμενος λαός.
Η πρόταση αυτή απευθύνεται προς όλες εκείνες τις δυνάμεις που έχουν αναφορά στην εργατική τάξη και στο μεταβατικό πρόγραμμα και τις καλεί στην άμεση οικοδόμησή του μετώπου,  θέτοντάς τες μπροστά στις ευθύνες τους. Στην περίπτωση που οι δυνάμεις αυτές δεν ανταποκρίνονται σε αυτό το καθήκον, τότε απευθύνουμε κάλεσμα, στα μέλη, τους οπαδούς και τους ψηφοφόρους τους, για εγκατάλειψή τους.

Η εργατική τάξη καλείται από τα ίδια τα πράγματα να ανατρέψει το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα το οποίο δεν μπορεί πλέον να της διασφαλίσει τίποτα και να ανοίξει το δρόμο για μια άλλη κοινωνία χωρίς φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, χωρίς πολέμους, χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, μοναδική πόρτα για την οποία αποτελεί η προλεταριακή επανάσταση, η δικτατορία του προλεταριάτου.

Η εργατική τάξη έχει άμεσο συμφέρον να παλέψει για την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά και την ανάδειξη μιας δικής της κυβέρνησης, η οποία θα καταργήσει τους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια, θα διαγράψει το χρέος, θα εθνικοποιήσει χωρίς αποζημίωση και υπό εργατικό έλεγχο τις τράπεζες, τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας και τις μεγάλες επιχειρήσεις, θα δώσει δουλειά με δικαιώματα σε όλους αξιοποιώντας και αναπτύσσοντας παραγωγικά σε όφελος του λαού τον πλούτο της χώρας, έξω από τους περιορισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, θα ικανοποιήσει τα αιτήματα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, Θα διαλύσει τις φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις.
Η εργατική κυβέρνηση θα αποτελέσει την κυβέρνηση των εργατών, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και επαγγελματιών που γίνονται εργάτες και άνεργοι.


Οκτώβρης 2012
Κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ www.anasyntaxi.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *