06 Οκτωβρίου 2012



ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ!
ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!
Συνάδελφοι-συναδέλφισσες ιδιωτικοί υπάλληλοι,

Καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη των Τρικάλων την παράνομη απόλυση την ημέρα της απεργίας στις 26-09-12, της συναδέλφου Θ.Τ από το κατάστημα πώλησης ενδυμάτων Benetton στα Τρίκαλα. Η συνάδελφος απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να υπογράψει πως πληρώνεται περισσότερο απ’ όσα παίρνει στην πραγματικότητα και επειδή συμμετείχε στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Να σημειώσουμε πως για την ίδια ημέρα, είχε πάρει απόφαση και ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων, έτσι ώστε τα μαγαζιά να παραμείνουν κλειστά. Η συγκεκριμένη επιχείρηση άνοιξε παρά την απόφαση αυτή.
Συνάδελφοι, οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί, διευκολύνουν την ασυδοσία οποιουδήποτε εργοδότη ο οποίος μπορεί πλέον να απολύει όποτε θέλει ή όταν δεν απολύει, να έχει τους εργαζόμενους να δουλεύουν με όρους σύγχρονων σκλάβων.
Η Ε.Ε., το ΔΝΤ, η κυβέρνηση-υπηρέτης της Τρόικας και του κεφαλαίου, έχουν μετατρέψει σε ζούγκλα τους εργασιακούς χώρους.
Τα μέτρα που σκοπεύει να περάσει η τρικομματική κυβέρνηση, θα εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο  την εργατική τάξη. Ο μόνος τρόπος για να μην περάσουν τα μέτρα είναι να πέσει η κυβέρνηση κάτω από το βάρος των αγώνων μας. Μένοντας, μένουν μαζί της και τα μέτρα και τα Μνημόνια που θα φέρουν περαιτέρω φτώχεια, πείνα, ανεργία και εκφασισμό της κοινωνίας.
Η τρομοκρατικές απολύσεις δεν πρέπει να  περνάνε αναπάντητες όπως,  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ και ο εργασιακός μεσαίωνας που μας επιβάλουν οι καπιταλιστές. Η εργατική τάξη των Τρικάλων και όλης της χώρας, σύσσωμη  πρέπει να καταδικάσει τις απολύσεις. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ να παλέψουμε να ανακληθούν. Απ’ την πλευρά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε σ’ αυτή την κατεύθυνση.
Πρέπει να διακηρύξουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για να μην περάσουν οι αντεργατικές ρυθμίσεις, για την απαγόρευση των απολύσεων, για την ικανοποίηση των διεκδικήσεών μας και να κινηθούμε αποφασιστικά να αναδείξουμε, να υπερασπιστούμε και να στηρίξουμε ενεργά μια εργατική κυβέρνηση η οποία θα ικανοποιήσει τις διεκδικήσεις μας, κόντρα στα συμφέροντα της Τρόικας και των καπιταλιστών.
                                                                   
Να κλιμακώσουμε την πάλη με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, με στόχο να πέσει τώρα η Κυβέρνηση της Φτώχειας και της Πείνας!
Εμπρός για σωματεία φρούρια της ταξικής πάλης!
Κάτω η κυβέρνηση του κεφαλαίου,  της φτώχειας, της πείνας, της εξαθλίωσης.
Εργατική κυβέρνηση!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
 Οκτώβριος 2012

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *