08 Οκτωβρίου 2012

Το αστικό σύστημα εξουσίας θέλει αίμα. Η χούντα ελληνικού κεφαλαίου-ΕΕ είναι εδώ!


Τέρμα οι δικαιολογίες. Τέρμα τα μισόλογα.
Το αστικό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο το κραυγάζει: «Τέρμα αυτά που ξέρατε»!
Τέρμα οι πορείες, τέρμα οι διαδηλώσεις. Την Τρίτη που έρχεται η Μέρκελ  η αρθογραφία αναφέρει «Όσο για τις διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη, οι διαδηλωτές θα περιοριστούν στην Ομόνοια και δε επιτρέπεται να μετακινηθούν ούτε ένα εκατοστό πέραν της πλατείας».
Δεν πρέπει να υπάρχουμε ούτε καν ως φυσικές παρουσίες στο ντεκόρ συνδιαλλαγής ελληνικού και ευρωπαϊκού κεφαλαίου: «η Μέρκελ θα φτάσει τις πρωινές ώρες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και από εκεί σε χρόνο ρεκόρ θα μεταφερθεί από την Αττική οδό, που σημειώνεται ότι θα είναι έρημη, στο ξενοδοχείο Χίλτον.
Ο λόγος που επιλέχθηκε το Χίλτον για τη διαμονή της καγκελαρίου είναι για να βρίσκεται σε μία ευθεία γραμμή ουσιαστικά από το Μέγαρο Μαξίμου.  Υπό τον φόβο να υπάρξουν προβοκάτσια οργισμένων πολιτών, τα μέτρα θα είναι τόσο ισχυρά ώστε να μην υπάρξει ούτε καν οπτική επαφή με την αυτοκινητοπομπή της Καγκελαρίου. Μάλιστα θα υπάρχουν ακόμη και ακροβολισμένοι αστυνομικοί ΕΚΑΜ σε ταράτσες».
Η καταστολή θα είναι πρωτόγνωρη και πραγματικά μετατρέπει τον Παπαδόπουλο και τον Ιωαννίδη σε κοριτσόπουλα του Λυκείου Ελληνίδων: ισραηλινές Αύρες νερού, χιλιάδες πραιτοριανού των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ, σκυλιά, ασφαλίτες, πράκτορες της ΕΥΠ για να παρακολουθούν-ελέγχουν-καταγράφουν-στοχοποιούν όποιον αγωνίζεται και τους αμφισβητεί.
Βλέπεις την Τρίτη παίζονται πολλά: μια δόση 33,5 δις ευρώ, επενδύσεις του γερμανικού κεφαλαίου, επιτάχυνση των αντεργατικών μέτρων και της εμπορευματοποίησης-ιδιωτικοποίησης κάθε κοινωνικού αγαθού και της κοινωνικής περιουσίας, γεωστρατηγικές συμμαχίες με το βλέμμα στραμμένο στις ΑΟΖ, τη Μ.Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και Ασία.
Πλέον, ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός είναι αποφασισμένος για όλα: η κτηνώδη βία που άρχισε με τις ρατσιστικές  εκστρατείες κατά των μεταναστών με την άθλια επιχείρηση Ν.Δένδια ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ και τις δολοφονικές επιθέσεις της συνεργαζόμενης ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, που συνεχίστηκε με τις επιθέσεις σε καταλήψεις στέγης και κοινωνικούς χώρους, τώρα στρέφεται κατά του σκληρού πυρήνα του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος: το Πανεπιστημιακό Άσυλο παραβιάζεται συστηματικά, αστυνομικοί εισβάλλουν στα κατειλημμένα σχολεία, ενώ οι Ματατζήδες Μπράβοι του συστήματος ξεσπούν μανιασμένα κατά των εργατών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και σε μια ανεπανάληπτη πολιτικά αυταρχική απόφαση, τους συλλαμβάνουν όλους.
Δεν πρόκειται όμως να σταματήσουν εδώ. Θέλουν Αίμα. Είναι αποφασισμένοι. Λειτουργούν βάση σχεδίου.
Το δημοσιογραφικά φερέφωνα το λένε και το γράφουν καθαρά. Έχει αξία να μελετήσουμε το τι γράφει στοantinews, δημοσιογραφικό προπαγανδιστικό εργαλείο του στενού Σαμαρικού περιβάλλοντος, ο Φ.Κρανιδιώτης. Ηγετική φυσιογνωμία του ΔΙΚΤΥΟΥ 21, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, οι σχέσεις των οποίων πρόσκαιρα ψυχράνθηκαν αφού ο πρωθυπουργός της ΝΔ δεν έκανε το Φ.Κρανιδίωτη Αρχηγό της ΕΥΠ!
Στο κείμενο του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη «Όταν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δέχεται επίθεση φωνάζει την αστυνομία» ουσιαστικά απαιτούνταν πιο δραστική-αιματηρή αντίδραση της Στρατονομίας και των υπευθύνων φύλαξης του Πενταγώνου. «Το Πεντάγωνο είναι στρατόπεδο ή κάνω λάθος; Έγινε πλατεία και δεν το “μαθα;Υπάρχει Τάγμα ΓΕΕΘΑ; Η Στρατονομία γιατί είναι στην πύλη; Για να βαράει προσοχή στις κλάρες και στους πολιτευτάκηδες; Δύναμη Φρουράς δεν βγάζουν κάθε μέρα; Τώρα, 21 χρόνια μετά δεν ξέρω πως είναι αλλά ξαναρωτάω, Φρουρά δεν έχετε, ρε; Ομάδα Ασφαλείας δεν έχετε; [.] Ξέρατε τουλάχιστον από χτες πως θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο στρατόπεδο ή όχι; Αυτά που μαθαίνει ο τελευταίος πεζικάριος σκοπός τα ξέρατε όσοι μετείχατε στην σύσκεψη κι όσοι είχαν υπηρεσία σήμερα;[.]Αν ήμουν Αξιωματικός Πύλης το 1991 και με ρωτούσε ο Γιώργος Καραποστόλου «Εάν αποπειραθούν κάποιοι να μπουν βιαίως στο Στρατόπεδο, τι θα κάνεις κύριε Δόκιμε;» και του απαντούσα «θα πάρω το 100», είχα 40 μέρες φυλακή στην κωλότσεπη.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο σκληρός πυρήνας της εθνικής κυριαρχίας. Ε, λοιπόν ο πυρήνας μπάζει. Γιατί δεν τον αφήνουν να κάνει την δουλειά του. Γιατί ορισμένοι Αξιωματικοί αρχίζουν από νωρίς να «πολιτεύονται» για τις προαγωγές και τις μεταθέσεις τους. Αργά αλλά σταθερά η πολιτική τάξη κάνει τις Ένοπλες Δυνάμεις σαν τα μούτρα της. Εικόνες ντροπής οι σημερινές. Δεν έχει σημασία αν έχουν δίκιο ή άδικο οι εργαζόμενοι. Ιερό το ψωμί αλλά δεν μπουκάρεις στο Επιτελείο, δεν βεβηλώνεις την Ακρόπολη ή τον Άγνωστο Στρατιώτη».
Στην κατεστημένη προπαγάνδα που απαιτεί αίμα γιατί παραβιάστηκε από το εργατικό κίνημα ένα από τα άβατα της αστικής κυριαρχίας και που ασχημονεί κατά των αγώνων του λαού μας, έρχεται να δώσει συνέχεια άλλος ένα ενσωματωμένος κονδυλοφόρος και χυδαίος υπερασπιστής των πιο ακραίων ταξικών πολιτικών.
Στο άρθρο λοιπόν του Πάσχου Μανδραβέλη «Οι καταλήψεις των υπουργείων», μεταξύ άλλων διαβάζουμε:
«Ε όχι και «πρωτοφανής εισβολή», όπως χαρακτήρισαν τα προχθεσινά θλιβερά επεισόδια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Αυτό το «πανηγυράκι» δεν το ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Τον δρόμο άνοιξαν ακριβώς πριν από ένα χρόνο εκείνοι που ορκίστηκαν να φυλάνε τα σύνορα και τις στρατιωτικές μονάδες. Αντιγράφουμε από την ειδησεογραφία στις 30/9/2011 «Εισβολή εκατοντάδων απόστρατων έγινε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας από την κεντρική πύλη της Μεσογείων. Έσπασαν τζάμια στο φυλάκιο της εισόδου και κατάφεραν να απωθήσουν το στρατιωτικό τμήμα που έστειλαν εναντίον τους και έφτασαν στην είσοδο των Επιτελείων ΓΕΣ και ΓΕΝ». Κι έτσι φτάσαμε εκεί που χτυπά η καρδιά της Εθνικής Άμυνας, χώρος περιπάτου για κάθε δικαίως ή αδίκως πικραμένο. Και αν οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων έχουν έξι μήνες να πληρωθούν, η προηγούμενη εισβολή έγινε για την περικοπή συντάξεων πάνω από 1.000 ευρώ.
Το πρόβλημα είναι ότι η ανομία καλλιεργεί την ανομία και το κακό δεν θέλει πολύ να γίνει. Ποιος μπορεί να διασφαλίσει ότι σε τέτοιου τύπου παρανομίες δεν θα βρεθεί κάποιος θερμόαιμος αξιωματικός ή οπλίτης που να ακολουθήσει την τυπική διαδικασία που προβλέπουν οι στρατιωτικοί κανονισμοί για εισβολή σε στρατόπεδο; Η ανομία σε περιόδους κρίσης είναι η θρυαλλίδα δραματικών εξελίξεων, ακόμη κι αν στην αρχή φαντάζουν «επαναστατικές». Η έκκληση του νεοεπαναστάτη πρόεδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για καταλήψεις σε υπουργεία δεν είναι απλώς επικίνδυνη, είναι και ανόητη».
Ο Πάσχος Μανδραβέλης, πιο σοβαρός και πιο επικίνδυνος πολιτικά από το Φ.Κρανιδιώτη, που έχει και συγκεκριμένες δεσμεύσεις να εξυπηρετήσει έναντι των στρατιωτικών που μεταφράζονται και σε ψήφους, ακολουθεί τον ίδιο όμως ολισθηρό δρόμο: επαναφέρει το ζήτημα της χρήσης όπλων από στρατιωτικούς εναντίον διαδηλωτών, ζητά πιο αυταρχικά μέτρα, βάλλει κατά του συνδικαλισμού με πρόθεση απαξίωσης, έρχεται να υπερασπιστεί τον σκληρό πυρήνα της αστικής κυριαρχίας. Κατακρίνει τον «πικραμένο» εργαζόμενο!
Και πάλι όμως ο Φ.Κρανιδιώτης είναι ιδεολογικά ευθυγραμμισμένος. Έχει ξεκαθαρίσει σε άρθρο του στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (3/10/2012) «Λεπτομέρεια: Η Ελλάδα δεν είναι αεροπλάνο» τα εξής:
«Τι κάνουν οι πιλότοι στις ζόρικες απογειώσεις; Κλείνουν τα υποσυστήματα, περιορίζουν τη σπατάλη της ισχύος των κινητήρων σβήνοντας φώτα, κλιματισμό κ.λ.π, για να έχουν όλη τη δύναμη για να σηκωθούν. Κάπως έτσι είναι κι η κατάσταση στη χώρα. Η κυβέρνηση εστιάζει στην οικονομία, ειδικότερα στη βιωσιμότητα του χρέους, στον περιορισμό του ελλείμματος και στη συμμόρφωση με τους όρους των πονόψυχων δανειστών μας. Κλείσε, σου λέει, την Υγεία, την Παιδεία, την Άμυνα, να σηκωθούμε στον αέρα, κι ύστερα βλέπουμε. Μόνο που ξεχνάμε μια λεπτομέρεια. Η χώρα δεν είναι αεροπλάνο. Είναι. χώρα με ανθρώπους. Κι όλα τα υποσυστήματά της είναι ζωτικά κι αλληλένδετα, αναγκαία προαπαιτούμενα ΚΑΙ για την οικονομία, για να απογειωθεί ή έστω να συντηρηθεί. Π.χ., η Άμυνα. Καταρχήν το προσωπικό, οι υπηρετούντες στα τρία Όπλα. Δεν είναι απλώς ο σκληρός πυρήνας του κράτους. Είναι άμεσα όργανα της κρατικής εξουσίας, όπως τα Σώματα Ασφαλείας και οι δικαστές και εισαγγελείς. Γι” αυτό δεν επιτρέπεται να απεργούν και, κατά τη γνώμη μου, να συνδικαλίζονται. Αυτό όμως έχει την αυτονόητη προϋπόθεση το κράτος να τους φροντίζει, χωρίς να χρειαστεί να διαμαρτυρηθούν με ηχηρό τρόπο. Αυτονόητη λοιπόν η αξιοπρεπής αμοιβή και διαβίωση τους».
ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
Θυμόμαστε όλοι ότι πρώτος απ΄ όλους την ανάγκη του αστικού συστήματος εξουσίας για την επιβολή έκτακτων μέτρων επειδή βιώνουμε έκτακτη κατάσταση στην οικονομία, είχε εντοπίσει ο Ευ.Βενιζέλος ως υπερυπουργός των Μνημονιακών  κυβερνήσεων, για να τον ακολουθήσουν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια των συγκροτημάτων Αλαφούζου-Ψυχάρη που απαιτούσαν την αναστολή συγκεκριμένων άρθρων του Συντάγματος!  
Όλα αυτά τα είδαμε να εφαρμόζονται στην άγρια καταστολή του κινήματος των Αγανακτισμένων και των εργατικών κινητοποιήσεων των τελευταίων χρόνων, για να ακολουθήσει η ίδρυση των νέων Ταγμάτων Εθνοφυλακής (Ιούλιο 2011) με σαφή πρόθεση να ενισχύσουν τις κατασταλτικές επιχειρήσεις σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Καλοκαιριάτικα ψηφίζεται από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ ο νόμος Διαμαντοπούλου που μεταξύ άλλων, καταργεί το Πανεπιστημιακό Άσυλο.
Επόμενο βήμα: Ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Ν.Δένδια αναλαμβάνει την προετοιμασία της Αστυνομίας και της Κρατικής Τρομοκρατίας της Μνημονιακής Εποχής, θεσπίζοντας Ιδιώνυμο Αδίκημα την Λαϊκή Αντίσταση. Στην «Καθημερινή» δηλώνει ότι θα συσταθεί μονάδα με βαρύ οπλισμό για την αντιμετώπιση της «βαριάς εγκληματικότητας», στα πρότυπα της ομάδας ΔΙΑΣ. Ουσιαστικά πρόκειται για Στρατιωτικοποιημένο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ. Για τον σκοπό αυτό πραγματοποίησε διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, καθώς θεωρείται χώρα που διαθέτει έναν από τους πληρέστερους μηχανισμούς ασφαλείας παγκοσμίως, με εμπειρία στις εμπόλεμες-κατεχόμενες ζώνες της Παλαιστίνης. Προαναγγέλλει νομοθέτημα για τις προϋποθέσεις συγκεντρώσεων στο Κέντρο της Αθήνας και την αντιμετώπιση των «επεισοδίων». Αναφέρει ότι θα ελαχιστοποιηθεί η χρήση χημικών με μια νέου τύπου διαχείριση με τη χρήση αντλιών νερού! Η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους».
Το κενό όμως παραμένει. Καταγράφεται σημαντική έλλειψη στην συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού στους κατασταλτικούς σχεδιασμούς. Εδώ εντοπίζεται καταρχήν η Άρνηση του συνόλου του προσωπικού να συμμετέχει σε Αποστολές Καταστολής Πλήθους και η έντονη αντίδραση τους απέναντι στις περικοπές, που βρίσκει και συνδικαλιστική έκφραση.
Μετά την εργατική εισβολή στο Πεντάγωνο αφενός, βλέπουμε ότι ξετυλίγεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση στην απόπειρα συνδικαλιστικής οργάνωσης στο πλαίσιο των Ενόπλων Δυνάμεων, που είχε αρχίσει με την απαγόρευση συμμετοχής ένστολων στις διαδηλώσεις από τον ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκο, ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και από τους πιο έμπιστους του Σαμαρά ο Τάκης Μπαλτάκος σε συνεργασία με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ε.Δ. επεξεργάζεται σχέδιο αποπομπής από τον στρατό όσων συνδικαλίζονται και διαδηλώνουν. Αφετέρου επιχειρείται η εμπέδωση του κλίματος ότι ο Στρατός θα σταθεί αντιμέτωπος του εχθρού αγωνιζόμενου εργαζόμενου λαού. Από αυτή την σκοπιά αξίζει να επισημάνουμε την κάθοδο δυνάμεων της Νατοϊκής 71ης Ταξιαρχίας, με σκοπό την εκπαίδευση της Στρατονομίας σε επιχειρήσεις Καταστολής πλήθους. Ή ακόμη χειρότερα, την αρθρογραφία που θέτει το εξής ερώτημα:  «Θα …πυροβολούν υπόπτους στη Μεσογείων οι σκοποί του ΥΕΘΑ; Παρανοϊκές απόψεις. Η κατάσταση στο ΥΕΘΑ παραμένει «έκρυθμη» από το σοκ της εισβολής της περασμένης Πέμπτης και τα σχέδια «άμυνας» βρίσκονται υπό επεξεργασία. Οι υπερβολές που γράφονται και λέγονται ,θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν απηχούν ούτε γι΄ αστείο τις απόψεις Παναγιωτόπουλου, πολύ περισσότερο του πρωθυπουργού. Οι πληροφορίες για .γεμιστήρες στα όπλα των σκοπών και πυροβολισμούς .στο ψαχνό θέλουμε να πιστεύουμε ότι αποτελούν τις γνωστές φαντασιώσεις ακραίων. Ωστόσο κάποια στιγμή η ηγεσία του ΥΕΘΑ -την οποία επικαλούνται- θα πρέπει να ενημερώσει την κοινή γνώμη αν πράγματι υποστηρίζει ότι οι εντολές που θα έχουν οι σκοποί του ΥΕΘΑ θα είναι να έχουν γεμιστήρες στα όπλα. Μήπως και  να .πυροβολούν στην Μεσογείων και τους γύρω δρόμους όποιον θεωρούν ύποπτο για «εισβολή» στο ΥΕΘΑ;»
Από τα παραπάνω συνειδητοποιούμε ότι πλέον ο κίνδυνος των ανεξέλεγκτων κοινωνικών αντιδράσεων και η ανάγκη του αστικού συστήματος εξουσίας να επιβάλλει με τη βία το σύνολο της ταξικής του πολιτικής, που διαμορφώνουν για την εργατική τάξη σύγχρονους όρους δουλείας, απαιτούν την αυταρχική θωράκιση του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Η Αραβική Άνοιξη, οι εξεγέρσεις στις καπιταλιστικές μητροπόλεις που πυροδοτούνται από την καπιταλιστική κρίση και την ένταση του κοινωνικού ζητήματος επιχειρείται να ενσωματωθούν σε φονταμενταλιστικά-εθνικιστικά-φασιστικά μυθεύματα, αλλά ξαναβγαίνουν στο προσκήνιο κάθε φορά και πιο δυναμικά. Όλα αυτά αξιολογούνται από τις κρατικές αρχές και τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το τεύχος-αφιέρωμα του περιοδικού «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» για το αν «Μπορεί να γίνει της Συρίας στην Ελλάδα».
Όλοι πλέον συνειδητοποιούν, και οι πάνω και οι κάτω, ότι δρόμος επιστροφής σε ένα άλλο «πιο ανθρώπινο καπιταλισμό» δεν υπάρχει. Η σοσιαλδημοκρατία και ο Κέυνς, το Κράτος Πρόνοιας κλπ. αποτελούν στιγμιότυπα μιας ξεπερασμένης φάσης για τον σύγχρονο αδίστακτο καπιταλισμό.
Η πάλη επομένως για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του κόσμου της εργασίας, είναι άμεσα συνδεδεμένη με την υπεράσπιση-διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών, με την αντίσταση στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του ελληνικού κεφαλαίου και την συμμετοχή ταυ στον νέο γύρο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
Μόνο που προϋπόθεση όλων αυτών είναι η πάλη για την Ανατροπή της κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ο αγώνας ενάντια σε κάθε καθεστωτικό διαχειριστή της αστικής πολιτικής, δεξιό-κεντρώο-αριστερό. Είναι η απαίτηση για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου αντικαπιταλιστικού ρεύματος με πρόθεση να συμβάλλει στην επαναστατική υπέρβαση της καπιταλιστικής κρίσης, στην ανατροπή της καπιταλιστικής κυριαρχίας και στην αναζήτηση όρων Κοινωνικής Απελευθέρωσης.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *