22 Σεπτεμβρίου 2012

Βρώμικοι Πόλεμοι από Μισθοφόρους Βιαστές του Αμερικανικού Στρατού!


Το γόητρο του αμερικανικού στρατού δέχεται συνεχώς πλήγματα. Δεν είναι μόνο η παταγώδη αποτυχία επιβολής της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας στο Αφγανιστάν και η μπάσταρδη συνεργασία με την Αλ Κάιντα σε Λιβύη και Συρία που αποκαλύπτουν ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και ως εκ τούτου ο μουσουλμανικός φονταμενταλισμός θα τραμπαλίζεται για καιρό μεταξύ «του ιδανικού συμμάχου και του απόλυτου εχθρού» !
Είναι επίσης οι καταιγιστικές καταγγελίες για τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα σεξουαλικής βίας που αποκαλύπτουν ότι "οι βιαστές της ελευθερίας", οι πολεμοχαρείς υπερασπιστές της Καπιταλιστικής Ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων, έχουν χρησιμοποιήσει ανάλογες τακτικές και στις μεταξύ τους σχέσεις. Πρόσφατα,  ένοχος για 28 σημεία του κατηγορητηρίου, που συμπεριλαμβάνει βιασμό μιας Ευέλπιδος και σεξουαλική παρενόχληση άλλων εννέα κρίθηκε από δικαστήριο των ΗΠΑ εκπαιδευτής της βάσης Λέκλαντ της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στο Τέξας που τον καταδίκασε σε 20 χρόνια φυλάκισης. Πρόκειται για τον Αρχιλοχία Λουίς Ουόκερ που επίσης καθαιρέθηκε και απολύθηκε από το στράτευμα χάνοντας όλα του τα προνόμια. Ακόμα, στο Τέξας διεξάγεται επίσημη έρευνα σχετικά με άλλους πέντε εκπαιδευτές της βάσης Λέκλαντ.
Πέραν αυτών, λόγω υποψιών για διάπραξη σεξουαλικών εγκλημάτων 35 εκπαιδευτές απομακρύνθηκαν από την εργασία τους. Τα παραπάνω γεγονότα ανάγκασαν την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ να τοποθετήσει μια γυναίκα, τη Deborah Liddick Διοικητή της βάσης για να μπορέσει να διαχειριστεί το σκάνδαλο που απασχόλησε και το αμερικανικό Κογκρέσο.

Όμως τα περιστατικά σεξουαλικής βίας δε περιορίζονται στην αμερικανική Πολεμική Αεροπορία. Οι Washington Times σε δημοσίευση τους αναφέρθηκαν στην σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών στον στρατό των ΗΠΑ. «Αν και ο αριθμός των σεξουαλικών επιθέσεων σε γυναίκες στρατιώτες έχει σημειώσει άνοδο τα τελευταία έξι χρόνια ο στρατός πιέζει όλο και περισσότερες γυναίκες να είναι κοντά στις γραμμές του μετώπου και σε στενότερη επαφή με τους άνδρες. Στρατιωτικά στοιχεία δείχνουν ότι οι καταγγελίες εγκλημάτων σεξουαλικής βίας έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, από 665 το 2006 σε 1,313 το 2011. Σχεδόν όλα τα θύματα ήταν γυναίκες. Οι περισσότερες ήταν νεοφερμένες που μετακινούνταν από τη μια θέση στην άλλη, μια φάση στην οποία είναι εξαιρετικά ευάλωτες.  «Είναι αυτονόητο ότι η σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση είναι απαράδεκτες συμπεριφορές και δεν συνάδουν με την ανάγκη του Στρατού για καλή τάξη και πειθαρχία», είπε ο Τζορτζ Ραιτ, ο εκπρόσωπος του Στρατού στο Πεντάγωνο. Για όσους παραβιάζουν αυτές τις αρχές η τιμωρία θα είναι αμείλικτη. Στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, είπε ο κύριος Ραίτ, οι γυναίκες ήταν στο προσκήνιο ανταλλάσσοντας πυρά με τον εχθρό σε επιδρομές και φυλάσσοντας εφοδιοπομπές. Όπως και οι άντρες διακινδύνευσαν από νάρκες, πυροβολισμούς κλπ σ' ένα πόλεμο χωρίς σύνορα. Στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν σκοτώθηκαν 144 γυναίκες στρατιώτες».

Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι η τεράστια ανάγκη του αμερικανικού στρατού για αποστολή μισθοφόρων στα πεδία της μάχης τον ωθεί να εμπλέκει και το γυναικείο προσωπικό, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να δεχτούν σεξουαλική επίθεση. Παρά τις υποσχέσεις για «τήρηση της τάξης και της πειθαρχίας», ο αμερικανικός στρατός αδυνατεί να ελέγξει τους μισθοφόρους, που μπλεγμένοι στα απάνθρωπα γρανάζια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων αποκτηνώνονται και στρέφονται συχνά και κατά των συναδέλφων τους, ανδρών και γυναικών.

Παρόλα αυτά η ανατριχιαστική τάση αύξησης των σεξουαλικών εγκλημάτων φαίνεται ότι μάλλον θα συνεχίσει, με τους στρατιωτικούς αναλυτές να αναρωτιούνται τι θα σημαίνει αυτό για το μέλλον του στρατού. Το Πεντάγωνο προκήρυξε 14,000 θέσεις Υποστήριξης Μάχης, κάτω από το επίπεδο του ταξίαρχου, μόνο για γυναίκες, οι οποίες αποτελούν ήδη το 14% των 570,000 μελών της ενεργούς στρατιωτικής δύναμης. Σημειώνεται ότι παλαιότερα οι γυναίκες αποκλείονταν από μάχιμες μονάδες της ξηράς, όπως είναι το πεζικό και τα τεθωρακισμένα. Αυτή η αλλαγή πολιτικής σημαίνει ότι γυναίκες στον στρατό θα υπηρετούν σε μικρότερες μονάδες έξω από στρατιωτικές βάσεις, κοντά σε άντρες είτε στο πεδίο της μάχης είτε κοντά σε αυτό.  Η Ελειν Ντόνελυ, επικεφαλής του 'Center for Military Readiness', δήλωσε ότι βλέπει τις 14,000 προκηρύξεις ως μια στρατηγική του Ομπάμα να δώσει στις γυναίκες ρόλους στο πεδίο της μάχης. Η Ντόνελυ τόνισε ότι μετά την αποκάλυψη των στρατιωτικών στοιχείων, και των υψηλών αριθμών σεξουαλικής κακοποίησης, ο Στρατός θα έπρεπε να καταλάβει ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να βρίσκονται σε επίπεδο τάγματος. Ανέφερε ακόμη ότι σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, τα βίαια σεξουαλικά εγκλήματα στο στρατό αυξήθηκαν, με το 97% των θυμάτων να είναι γυναίκες. 

«Αντί να εφαρμόζουν άστοχες πολιτικές που είναι βασισμένες σε Αμαζόνιους μύθους οι αξιωματούχοι του Πεντάγωνου θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα. Αυτοί οι αριθμοί αντανακλούν την πραγματικότητα και όχι κοινωνικές θεωρίες για την ανθρώπινη τελειότητα» είπε η Ντόνελυ.  Βέβαια στην άλλη άκρη του πολιτικού φάσματος είναι οι υποστηρικτές των γυναικών που θέλουν να δώσουν τέλος σε όλα τα στρατιωτικά εργασιακά εμπόδια , ως ένα τρόπο για να βάλουν τις γυναίκες στο ίδιο επίπεδο με τους άντρες και να περιορίσουν τη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση. Η Στρατιωτική Επιτροπή υπέρ της Διαφορετικότητας δήλωσε πως οι Στρατιωτικές Υπηρεσίες πρέπει να καταργήσουν τα όποια θεσμικά εμπόδια και ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η εξάλειψη του αποκλεισμού των γυναικών από το πεδίο της μάχης. 

Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι η «ισότητα στην κτηνωδία είναι η λύση», αλλά δε δικαιώνονται από την πραγματικότητα. Όσο αυξάνονται οι «ανθρωπιστικές επεμβάσεις» και η διάδοση της «Δυτικού τύπου Δημοκρατίας» από τα ιμπεριαλιστικά μισθοφορικά στρατεύματα κατοχής, τόσο θα αυξάνεται και η παραβατικότητα τους. Το 2009, οι σεξουαλικές επιθέσεις στις τάξεις του αμερικανικού στρατού κατέγραψαν αύξηση κατά 11%! Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έλαβε 3.230 καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις το έτος 2009, είτε με δράστες είτε με θύματα στελέχη του στρατού, την ίδια στιγμή που το 2008, ο αριθμός των καταγγελιών είχε φθάσει τις 2.908, έχοντας αυξηθεί κατά 8% από την προηγούμενη χρονιά. Στις 2.284 έρευνες για σεξουαλικές επιθέσεις που διεξήχθησαν τελικά στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων, επιβλήθηκαν ποινές σε 983 υπόπτους, με το 42% εξ αυτών να δικάζονται από στρατοδικεία

Οι δικαιολογίες είναι γελοίες: σύμφωνα με το Πεντάγωνο, η αύξηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην προσπάθεια να ενθαρρυνθούν τα θύματα να καταγγέλλουν τέτοια επεισόδια, στο πλαίσιο σχετικής εκστρατείας που έχει αρχίσει εδώ και λίγο καιρό στις τάξεις του αμερικανικού στρατού. Άλλοι ισχυρίζονται ότι φταίει ο νόμος καθώς στις ΗΠΑ  ορίζει ότι θύματα σεξουαλικών επιθέσεων στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων μπορούν να καταγγέλλουν ότι υπέστησαν επιθέσεις χωρίς να ενημερώνουν τους διοικητές τους ή την αστυνομία. Η μορφή αυτή καταγγελίας σημαίνει ότι δε γίνεται έρευνα από την αστυνομία ούτε οδηγούνται οι υποθέσεις αυτές στα στρατοδικεία.

Οι τοποθετήσεις αυτές σκοπό έχουν να περισώσουν το γόητρο του Αμερικανικού Στρατού και κατ' επέκταση της κυβέρνησης και της πολιτικής της. Όμως τα εγκλήματα γίνονται βιαιότερα και πολλαπλασιάζονται, τα θύματα είναι εδώ και απαιτούν δικαίωση. Ποιος ξεχνά την 29χρονη Παναγιώτα Μπερτζίκη, που υπηρετούσε στον Στρατό των ΗΠΑ, η οποία έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από τους άνδρες συναδέλφους της στο Ιράκ, που βιντεοσκόπησαν το βιασμό της!  Το βίντεο, στη συνέχεια, έκανε το γύρο ολόκληρης της αμερικανικής βάσης, ενώ οι ανώτεροί της αξιωματικοί αποφάνθηκαν, παρά τα σημάδια σε όλο της το σώμα, ότι «δεν συμπεριφέρθηκε σαν θύμα βιασμού και δεν πάλεψε αρκετά». Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», η κοπέλα είχε να αντιμετωπίσει και τα σχόλια των συναδέλφων της, που την αποκαλούσαν «πόρνη», όταν προέβη σε καταγγελία.

Η ίδια όπως και άλλοι 13 συνάδελφοι της, άνδρες και γυναίκες ενημέρωσαν τις Στρατιωτικές αρχές, αλλά το Πεντάγωνο αδιαφόρησε. Τα θύματα υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία τιμωρία για τους στρατιωτικούς, ενώ πολύ συχνά καλούνται να κάνουν υπηρεσίες μαζί με τους βιαστές τους. Το πρόβλημα του βιασμού στο στρατό είναι κυρίως ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει αυτό το θέμα» ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα η Παναγιώτα Μπερτζίκη, που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού το 2006. Οι αρμόδιες αρχές, όπως ανέφερε, δεν εξέτασαν την καταγγελία της. Αντίθετα, αναγκάστηκε να ζει στον ίδιο όροφο με το βιαστή της και να ανέχεται τους συναδέλφους τους, που την αποκαλούσαν «ψεύτρα» και «πόρνη». Στην αγωγή, εκτός από τα ονόματα των στρατιωτικών που κατηγορούνται για σεξουαλικά εγκλήματα, αναφέρονται και τα ονόματα των υπουργών Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς (νυν) και Ντόναλντ Ράμσφελντ (πρώην), οι οποίοι εγκαλούνται για το γεγονός ότι «δεν κατάφεραν να πάρουν αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των γυναικών στο στράτευμα». Σύμφωνα με έρευνα του Πενταγώνου, την οποία επικαλείται ο δημοκρατικός βουλευτής Νίκι Τσόνγκας, το 2009 καταγράφηκαν 3.000 σεξουαλικές επιθέσεις, όμως ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί μόλις στο 10% των επιθέσεων που διαπράχθηκαν στους κόλπους του αμερικανικού Στρατού. 

Αν κάνουν αυτά μεταξύ τους οι Μισθοφόροι του ΝΑΤΟ, καταλαβαίνουμε πως φέρονται σε λαούς που εξουσιάζουν. 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   diktiospartakos.blogspot.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *